229 millió dollárért fizetett a Sony az Insomniacért

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 11.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony tavaly nyáron jelentette be, hogy felvásárolja a PlayStation 4-exkluzív Pókember-játékot is jegyző Insomniac Games csapatát. Most azt is megtudtuk, hogy mennyit fizettek a japánok a csapatért.

A Sony tavaly augusztusban jelentette be, hogy felvásárolja az Insomniac Games csapatát. Erre nyilván jó okuk volt, a PlayStation 4-exkluzív Spider-Man ugyanis óriási siker lett (akkortájt 13,2 millió eladott példánynál jártak a srácok), ezek után pedig aligha lenne meglepő, ha előbb-utóbb megkapnánk hozzá a folytatást is.

Habár a bejelentésből nem derült ki, hogy mennyit fizetett a Sony a fejlesztőcsapatért, a minap egy, az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott dokumentumból megtudtuk, hogy 229 millió dollárjába fájt a japánoknak az akvizíció. A vételárat többnyire készpénzben fizették ki az Insomniac tulajdonosainak.

Az Insomniac egyébként 1994-ben nyitotta meg a kapuit, és bár független csapatként dolgoztak, a 2012-es Facebook-játék, az Outernauts volt az első fejlesztésük, amely nem PlayStationre jelent meg. Azóta több más platformon is kipróbálták magukat, így például a Microsoftnak is fejlesztettek egy exkluzívot a Sunset Overdrive formájában, és a VR-ral is előszeretettel kísérleteztek. A felvásárlást követően nyilván maradnak a PlayStationnél.

9.
9.
#8: Sajnállak te több személyiséggel es reggel megáldott nyomorék,hogy egy poént is személyes sertésnek veszel!
Vegyétek ki a fejeteket magatok és a Sony esetleg más szivárványzászlós evolúciós zsákutca seggéből! Duken az egyszemélyes család! :)
8.
8.
Duken
#7: Semmi baj, kikukucskáltál egy pillanatra az ms seggéből, már megszoktuk. Most már visszabújhatsz. :)

Bocsi csak nekem meg ez ugrott be! No offense!

Off vége: A reklám beteg! Az én ízlésemnek már túlzás de a sony nagyon ráérzett hogy ha a játékaik által képesek hatni az emberek szívére, érzelmeire akkor nemcsak vevőket nyernek hanem hűséges vevőket, akik hosszútávon életben tartják a brandet.
7.
7.
Ja a Microsoft szerverek életben tartják a Sony t :)

Bocsánat,de ez ugrott be!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...