Idén már játszható lesz a Baldur's Gate III

  • Írta: szlav
  • 2020. február 23.
  • Korai verzió
Link másolása
Izgalmas évek várnak a Dungeons & Dragons szerelmeseire, hiszen rengeteg videojátékos adaptáció van készülőben, élükön a Baldur's Gate III-mal. A Larian fejlesztésének korai változatát ráadásul már idén kipróbálhatjuk.

Már alig várjuk a Baldur's Gate III játékmenetének első leleplezését, annál is inkább, mivel kiderült: már idén harcba szállhatunk az illithidekkel. A Wizards of the Coast anyavállalata, a Hasbro a New York Toy Fairen értekezett a D&D-videojátékok jövőjéről, ennek kapcsán pedig megtudhattuk, hogy a várva-várt RPG Early Access-változata már idén játszható lesz. A Larian előző játéka, a Divinity: Original Sin 2 egyébként hasonló módon jelent meg - a valódi premier előtt a korai verziónak hála megismerhettük a történet egy szeletét.

Nem a Baldur's Gate III az egyetlen olyan videojáték, amiben örömüket lelhetik majd a Dungeons & Dragons veteránjai. A fent említett prezentáció során megemlítették, hogy jelenleg hét különböző RPG készül az asztali szerepjáték nyomán - ennyi D&D-adaptáció sosem állt még fejlesztés alatt egyszerre. A Wizards of the Coast jelenlegi ütemterve szerint 2025-ig minden évre jut legalább egy ilyen játék.

34.
34.
user101
#32: ... és van neked is bazi nagy anntenna a se**edben amit az idegenek tettek be oda ? :)
A GTA5 meg egyértelműen jobb, hiszen tartalmaz nyomokban "játék" elemeket, míg a "halálos strandolás" nélkülözi ezen apróságot, ami ügye egy videojátékban egyáltalán nem fontos és elhanyagolható tényező... :)))
33.
33.
#30: De ha gondolod, csatlakozhatsz a sötét oldalhoz. Csupa jóság és vidámság, elvesszük a szegényektől a pénzt és odaadjuk a gazdagoknak, meg levágjuk a kiránylány fejét és megmentjük a sárkányt. És ingyen wifi van.
32.
32.
#30: Nem tudom, egyszer csak egy sárga fényt láttam az éjjel. Aztán elvittek a földönkívüliek. És bántalmaztak. Szexuálisan. Addig folytatták, amíg ki nem adtam a belépési nevem és a jelszavam. Most totál nem vagyok felelős azért, amit a nevemben írnak. Vélhetően az lehet, hogy valahogy kiszedték (a seggemen keresztül) belőlem azt, hogy én valójában, a szívem csücskének a mélyén így éltem meg a GTA5-öt és most próbálgatják a földönkívüliek a komment szekciót.

De ez most valójában én vagyok. És még azt mondom, hogy a GTA5 egy szerfelett jó játék a Death Stranding-hez képest. És arról még nem is írtam egy szót sem.
31.
31.
adamsfamily
#9: Papíron így van.Ahol én dolgozom ott nyáron van 1-1 hét leállás a maradék pedig év végén decemberben.Szerintem sehol nem tartják be ezt felével te rendelkezel.De dolgoztam olyan helyen,ahol egész évben ment a meló és év elején be kellett írni,hogy mikor akarsz szabira menni.Szabadság előtt 2 héttel pedig külön kérvényt kellett írni a művezetőnek,hogy biztos elmehetsz-e.De ha szabin voltál akkor is napi szinten basztattak a hülyeségeikkel.
30.
30.
Juha
#26: Te sokáig normális voltál, mi a baj? Nem azt várom, hogy leírd (bár meghallgatjuk), de vagy hirtelen változtál drasztikus módon, vagy te nem az a felhasználó vagy, mint pár hónapja.
Az is lehet, hogy csak nekem nem tűnt fel ez a hozzáállás az eddigi kommentjeidből, iszol te rendesen? :-)
29.
29.
user101
Én örülök neki, szeretem ezt a stílust és nyilván évi egy jó játékot képes leszek elviselni. Nagyon örülnék egy Eye of the Beholder vagy Land of Lore remakenek is... Köszönöm szépen! :)
27.
27.
kryszisz
#14: Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy hol rontottam el:(
22.
22.
#21: ---=== Achievement for positive comment of the day ===---
21.
21.
#19: Az a mocsok GTA5 egy forintot nem ér, én sem vettem meg. Fullos bughalmaz volt amikor megjelent, beültél a kocsiba, aztán úgy mentél, hogy a kocsit nem mutatta az a szar program, csak azt, hogy a levegőben ül a fantáziátlan karakter és megy az út felett. Mindezt egy külön regisztrálós epic games store szintű vissztszító launcherrel ami még véletlenül sem működött és meredek indulási problémákkal. Aztán amikor hajlandó volt futni a fizetős szar, akkor játszottál a programmal és kiderült, hogy egy full nyomorék, fantáziátlan és felettébb unalmas története van, az akció részeket meg a Wolfentstein 3D is felülmúlta 1992-ben, amikor 10 éves voltam. Hatalmas gamepad-re tervezett autotargetes szar, amit még véletlenül sem tudtál úgy beállítani, hogy egyszerre legyen élvezetes és kihívást jelentő. Az autók meg úgy mozogtak, ha már egyáltalán megjelentek a képernyőn, hogy ahhoz a terep2.exe játék egy MS Flight Simulator volt. Aztán játszottál vele két órát és megláttad, hogy van nagyobb fos OW a haverozást kivédhetetlenül erőltető és ezzel a játékot megölő GTA4-nél is azzal, hogy egyszerűen az egész történet nem tartott semerre és szinte könyörgött érte, hogy nem foglalkozz vele, hanem csak az utcán csapkodd az asset-eket. Erre meg bedobota a játék a GTA3-ban okádásig megunt gagyi rendőrös, csillagos szart. 2001-ben ment még ez a dolog, de 2013-ban már ez mérhetetlenül gáz volt.

Arról nem is beszélve, hogy az egész játékot az előző konzolgenerációra rúgták ki az ajtón olyan ocsmány grafikával, hogy az 1997-es Quake 2 is begyalázta grafikában. De játszottál vele, mert az volt az új, kötelező agy durranás, csak elfelejtette a sajtó 6-ra pontozni, amit megérdemelt, hanem röpködtek rá a 10-esek, amit egyik divatújságíró sem tudott megindokolni és azt vetted észre, hogy se eleje, se vége nincs annak a minősíthetetlen szartengernek, ami abban a játékban ment '13-ban. 7 éve annak a mételynek és a mérhetetlen csalódásnak, valamint kirívóan emlékezetes, hogy mekkora egy blama volt. Egyszerűen az a játék egy anti játék volt, ami annyira nem játszatta magát, hogy bármikor, amikor elkezdett volna egy kicsit is lekötni, vége volt a sequence-nek és csak átváltott valamelyik másik full klisé, fantáziátlan karakterre, amit a nyomorult készítők eldönteni sem tudtak, hogy ki a fasz legyen és ezért beleraktak egy SA karaktert, egy eredeti érdektelent és egy pszichopata barmot azoknak, akik nem szeretik a videojátékokat, csak pofozkodni akarnak az utcán játékélmény helyett.

Egy méteren keresztül tudnám még folytatni, hogy mekkora egy arcahullás az a játéknak nevezett szennyhalom és ha valaki normális volt és játékot akart, akkor az messziről elkerülte az egész szennyet, ahogy volt.
20.
20.
crytek
#19: Ha milliárdokat keresnék is így tennék. Nem tudom ezen mit kell meglepődni.
De nem írom le megint
19.
19.
DarkLord
Nézem 18 hozzászólás mondom valami érdekes dolog erre itt sír cry a fél millás keresetével és 200ft-ért vesz játékokat :D meg még a GTAV-re se futotta neki. Az angoloknak már 5-ször meg van az egész országban annyira tolják a listát, de ő tartja magát :)
17.
17.
crytek
#15: Minden hónapba veszem őket,de nem futok neki n+2456 milliomomodszorra :)
15.
15.
#14: Ha ennyit keresel, akkor már megvehetnél néhány játékot is magadnak, basszalak meg.
14.
14.
crytek
#12: El lehet intézni ,hogy ne akkor menj el de akkor ott kell bent rohadnod akkor amikor senki se melozik a gyárban te meg egyedül ügyelsz bent... így ki lehet váltani.
Betegséget nálunk leszarják mindenki tudja ki mikor hazudik hogy nem is beteg csak direkt kiiratja magát.. de nem tesznek az ilyen ellen semmit. Legjobb amikor valaki betegszabin van de bicikliversenyről postolja a képeket amin részt vett..
És persze ilyenkor bent senkit nem érdekel hogy mondjuk a mindennaposan 5 ember munkájára csak 3 jelenlévő van..megoldjuk :)

No de részemről elég ebből ez már kegyetlen off.. a lényeg megfizetnek szerintem túlzottan is. avarage 450k kézhez a bank örül neki :)
13.
13.
SLi
#11: gondolom richternél vagy, béres ugyanez, sőt ahogy hallom még rosszabb
12.
12.
SLi
#11: Ez a legtöbb gyárnál, vagy üzemnél így van, a leállások kötelező erejűek minden dolgozóra, mikor én ilyen helyen dolgoztam a korom miatt az egész évben csak 2 napom volt amivel én rendelkeztem, ez nagyon általános dolog, nagyon furcsa hogy ez újdonság egyeseknek, ennél csak mocskosabb dolgok vannak, kiírták nálunk például úgy hogy minden dolgozó lássa ki hány napot volt táppénzen majd mellé írva az összeg hogy mennyivel "károsította meg a céget, kórházi zárójelentést eldobta a főnök mondván hogy ilyet bárki tud nyomtatni stb...
11.
11.
crytek
#9: 29 napom van összesen lehet idén már 30 nem követem...

A gyógyszergyár nyáron és télen KÖTELEZŐEN leáll. Tehát oda arra a két helyre KÖTELEZŐ szabit kivenni ergo a 29-30 napból ugrott 2x napunk. Tehát a maradék 4-5-el tudunk rendelkezni..
10.
10.
#9: Nem, ez abszolút BS. Én fejszével járnék dolgozni, ha így lenne.
9.
9.
kryszisz
#4: 4 nap?? És ez legális?:O mármint én úgy tudtam, hogy a főni a szabadság felével rendelkezik, a másik fele a dolgozóé, ami egy évre azért tizenegypár napot jelent. Kint ez teljesen máshogy van (szerencsére mind a 28 nap a dolgozóé), de ez a 4 nap nekem nem tűnik EU kompatibilisnek:/
8.
8.
#7: Nincs ebben a galaxisban alkalmasabb csapat ennek a játéknak az elkészítésére, mint a Larian. Már az első OS után nedves álmom volt, hogy álljon fejre a világ és valahogy sózzák rá a Larian-ra a BG3-at. De megtörtént és mindennek vége, mert ez irgalmatlan baszó játék lesz és várhatóan ez lesz a következő legendás gurítás a Witcher 3 után. Ilyen szintű anyag évtizedenként kétszer ha jön. Ha itt lenne is késő lenne. Már most omlás van nálam, mert nem tudom eldönteni, hogy rugó, vagy mage legyek majd elsőre.
7.
7.
medson
A Larian studió kiérdemelte szerintem a bizalmat, tuti jól össze lesz rakva.
6.
6.
DarkLord
Nekem , mindig az első része jut eszembe, amikor szótárral játszottam, hogy valamit értsek belőle :) Az nem 200 óra volt az tuti :D De, akkor még több ideje volt az embernek. Nagyon várom ezt a részt nálam ezek az alap game-k. Mondjuk itt a történet mélysége volt a fő, míg néha az IceWind Dale-t jobban szerettem, mert az meg főleg a harcra tett nagyobb hangsúlyt és annyira nem ment a mélységekig a karakterekben (persze ott is ki volt minden frankón dolgozva). Így 2020-ban én egy nagyon mély játékot várok, ami legyen a régi iskola teljesen, de mai köntösben némi plusz pikáns dolgokkal ötvözve. Én bízok a fejlesztőkben csak ne akarják teljesen átreformálni, hanem ötvözet legyen .
5.
5.
#4: Az bizony kevés szabi... :( De azért hónapok nem kellenek ezekhez a játékokhoz. Nyilván napi fél órában nem lehet haladni, meg úgy azt sem tudja az ember, hogy mit akart és hol tartott. Talán 60-70 óta lehet a max legnagyobb teteje egy ilyen CRPG-nek, de 40-50 -ből is lemegy azért, ha nem döglik meg az ember állandóan benne.

Erről egyszer dumáltam Godach-al, hogy sokan nem játszanak efélékkel a nagy időigény miatt és így a 60 órás single player játék helyett időhiányban játszanak 260 (vagy 2600) óra multipayert ugyan abban az időintervallumban mással. Az meg csak a magam gondolata, hogy mindenkinek arra van ideje, amire rászánja. Nálam legalábbis ez így van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...