Modern Warfare - az Activision nem tűri a szivárgást

  • Írta: szlav
  • 2020. február 23.
  • Hír
Link másolása
A világ egyik legrosszabbul őrzött titka, hogy a Call of Duty: Modern Warfare hamarosan Warzone néven saját battle royale-módot kap. Ennek ellenére az Activision hajtóvadászatba kezdett a szivárogtatók után.

Nem kell nagy Google-mágusnak lenni ahhoz, hogy szinte minden elképzelhető információt megtaláljunk a Call of Duty: Modern Warfare legrosszabbul őrzött titkáról. Hozzá kell tenni persze azt is, hogy a fejlesztők sem rejtették kifejezetten véka alá a battle royale érkezését - a második szezon bevezetőjében gyakorlatilag saját maguk rántották le a leplet róla, azóta pedig egy nagy, lakat alá zárt, üres menüpont tátong a játék főmenüjében.

Ezért is olyan különös tehát, hogy az Activision az utóbbi napokban komolyan üldözőbe vette az adatbányászokat és a szivárogtatókat. Világot látott ugyanis egy hivatalosnak tűnő kép, melyen néhány katonát láthattunk egy lezuhant helikopter társaságában, felettük a Call of Duty: Warzone felirattal. Úgy tűnik, hogy a játékmód címének felfedése több volt a soknál, a kép eredeti megosztója ugyanis törölte mind a posztját, mind a reddites felhasználói fiókját (itt történt a leakelés). Nem meglepő persze, hogy a posztot egyből rengetegen megosztották Twitteren és más közösségi oldalakon, valamint néhány magazin is felkapta a hírt, az Activision azonban hivatalos felszólítással kényszerít mindenkit a képanyag azonnali eltávolítására.

Mindenképpen meglepő az Activision agresszív ellenlépése, habár talán könnyebb megérteni azt, ha a korábbi szivárgások egyike igaznak bizonyul. Felreppent ugyanis az a hír, miszerint a Warzone nem csupán a Modern Warfare saját játékmódja, de akár egy önállóan futtatható, ráadásul ingyenesen játszható játék lehet. A Call of Duty: Mobile sikereit látva talán nem is lenne annyira meghökkentő ez a lépés, arról nem is beszélve, hogy mára világossá vált: igazán csak free-to-play játékkal lehet hatalmasat robbantani a battle royale-piacon.

1.
1.
user101
Nem tűri... nem tűri... Használjanak betétet, az felfogja...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...