Minecraft: Dungeons - procedurális, meg nem is

  • Írta: sirdani
  • 2020. február 25.
  • Videó
Link másolása
Újabb fejlesztői napló érkezett a Minecraft: Dungeons izometrikus RPG-ről, melyben a procedurálisan generált pályák előnyeiről és hátrányairól, illetve a fejlesztők által választott arany középútról esett szó.

A Minecraft: Dungeons csupa olyan részletből épül majd fel, amit az igazi Minecraft-rajongók már jócskán ismerhetnek, legyen szó akár a fegyverekről, az ellenfelekről vagy a környezetről. Éppen ezért a procedurális generálásra épülő algoritmusok gondoskodnak majd arról, hogy az ismerős részletek úgy legyenek mixelve, ahogyan még sosem láthattuk.

Persze a procedurálisan generált pályáknak komoly hátulütője lehet, hogy minden túlzottan jelentés nélküli és véletlenszerű lesz, így a fejlesztők egy érdekes újdonsággal rukkoltak elő. Elgondolásukban a procedurális generálást inkább amolyan önmegoldó puzzle-ként lehet elképzelni, ahol a részleteket - vagyis azt, hogy mikor és hol miként fessen a pálya, illetve milyen ellenfelekkel és jutalmakkal találkozhassunk - saját maguk tervezték meg, viszont ezeket egy egésszé majd az algoritmus gyúrja össze.

A Minecraft: Dungeons 2020 áprilisa során fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...