Távozik Bob Iger a Disney éléről

  • Írta: gorien
  • 2020. február 26.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Bob Iger 2005 óta vezette a Walt Disney Companyt, és az ő vezényletével vált a cég azzá az óriássá, amit ma ismerünk, és ami ki sem látszik az értékesebbnél értékesebb címek mögül. Már az utódja is megvan.

Tizenöt év után lemond vezérigazgatói pozíciójáról Bob Iger a Disney-nél. Iger 2005-ben váltotta a Disney élén Michael Eisnert, és részt vett a cég legnagyobb felvásárlásainak lebonyolításában. Az ő vezetése alatt szerezték meg a Pixart, a Marvel Entertainmentet, a Lucasfilmet és a 21th Century Foxot is, de a Disney+ streamingszolgáltató elindítása is az ő nevéhez köthető.

Iger 2021-ig marad a Disney-t vezető tanács tagja, visszalépése után kreatív feladatokkal szeretne foglalkozni. Utódja Bob Chapek lesz, aki a Disney szórakoztatóparkjainak részlegét felügyelte eddig. Chapek a hetedik lesz a cégvezetők sorában, és nem semmi örökséghez kell felérnie: Iger elnöksége alatt a Disney piaci értéke az ötszörösére nőtt.

3.
3.
user101
Legközelebb ne vegyél be 'bullshit' feliratú cukorkát, mert felnyomja a gyomorsavat és felesleges gázokat termel, amik aztán erősítik a globális felmelegedés mértékét... :)
2.
2.
SLi
#1: ha valami nagyon sikeres vagy népszerű azt mindig sokan fogják utálni mert azt hiszik hogy ez ad nekik személyiséget vagy érdekesebbek lesznek ettől, ez mindig vele jár függetlenül attól hogy pozitív e amit a disney csinál vagy nem
1.
1.
user101
A közutálat meg hússzorosára... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...