Nagyvonalú a GOG a pénzünk visszatérítésénél

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 27.
  • Hír
Változtatott a GOG a pénz-visszatérítési szabályzatán, a jövőben egyetlen feltételt vesz majd figyelembe az üzlet: a vásárlást követő 30 napon belül kell elindítanunk a visszaigénylési folyamatot.

Lényegesen leegyszerűsítette a pénz-visszatérítési szabályzatát a GOG, a jövőben már elég egyetlen feltételre odafigyelnie a játékosoknak: bármikor visszakérhetjük a pénzünket az üzlettől, amennyiben a vásárlásunk időpontja óta még nem telt el 30 nap. Igen, ez azt jelenti, hogy (elvileg) a játékidőt sem nézik az üzemeltetők.

A GOG korábban relatíve szigorúan állt ehhez a kérdéshez, a visszaigényléshez még csak letöltenünk sem volt szabad az adott játékot, legalábbis a szabályzat alapértelmezésében, egyedi esetekben tehetett kivételt a cég. A mostani rendszer jóval rugalmasabb, sőt valószínűleg a legrugalmasabb a piacon, és ami azt illeti, visszaélésre is bőven adhat lehetőséget.

Sok játékot ugyanis könnyedén be lehet fejezni egy hónap alatt, de a hivatalos FAQ szerint ez sem akadály. Ami azt illeti, az üzemeltetők kifejezetten jóhiszeműen állnak mindehhez hozzá, ezért semmilyen limitet nem alkalmaznak, mindössze annyit kérnek, hogy a játékosok "ne éljenek vissza a bizalmukkal" és ha egy végigjátszás követően nem tetszett nekik valamelyik játék, visszatérítés helyett "fontolják meg, hogy megosztják a véleményüket róla".

A GOG állítja, hogy folyamatosan monitorozzák majd az igényléseket, hogy ne lehessen rendszerszerűen kihasználni az engedékenységüket. A szabályzatot a későbbiekben finomíthatják, illetve egyes kérelmeket vissza is utasíthatnak, de hogy a gyakorlatban mi alapján fognak eljárni, az még nem derült ki.  

Ezek is érdekelhetnek

22.
GAMEROD
#21: Visszaéléseknek pedig nincs sok értelme, alapból DRM mentesen jönnek ki onnan a cuccok, aki nem akar fizetni, leszedi máshonnan a gog verziót. Igazából így nulla értelme van az egész refund rendszerüknek. Alapból azoknak szól akik tudják mit vesznek, és hajlandóak fizetni.
21.
GAMEROD
GOG-nál nem oszt, nem szoroz. Nagyrészben régebbi klasszikus játékokat forgalmaznak, inkább azok vásárolnak akik már jól ismerik a címeket csak a régi verziókkal nem akarnak tökölni hogy elinduljon egy Windóz 10-en.
20.
adamsfamily
#8: A Microsoft-nál is 2 óra van,de van hogy 2 óra alatt nem jössz rá,hogy szar a termék.A Forza Horizon 4-nél például 4-5 óra simán elment a bevezető résszel és utána kaptam a hidegzuhanyt,hogy nem működik a multi,se az osztott világ.Mindez úgy,hogy 25 rongyot fizettem érte és volt 4 nap early access(ami persze semmit nem ért).Utána 3 hónapig vpn-el bohóckodva tudtam csak játszani azzal a szarral,a forza fórumról pedig letörölgették a hozzászólásaimat,miután rákérdeztem,hogy ugyan mikor akarják rendbe szedni.
19.
Nyarlako
#18: Ezért nem kell húzogatni az medve bajszát hogy aztán a sok fogyasztóvédelmi panasz miatt szigorítsa ezeket mindenhol a törvényhozás.
A mostani refund rendszer se lenne ha nem kötelezik rá őket nyugi.
A warez is egy jó fék, meg a review bombing mikor jogos pl legutobb a WC3 reforged.
18.
hajbel
#16: Angliában élek...Pont erre írtam, hogy hogyha nem sértetlen, tehát használtad, akkor nem küldheted vissza. A kulcsot is felhasználod, a programot is használod. Ez egy szellemi termék. Ha egy könyvet elolvasol, akkor vissza kell kapnod az árát, mert azt mondod, hogy nem tetszett? Egy koncert után ugyanez?
17.
Ultimate
#7: Hogy most ezen mi moderálni való volt...
Aki ilyet leír arra ez a lehető legfinomabb kifejezés mert buta mint a tök.
16.
Nyarlako
#15: 14 napon belül visszaküldhetsz bármit indoklás nélkül és ha sértetlen vissza kell fizessék az árát, nézz utána.
15.
hajbel
#14: Nem verhetnek át, ha hülye vagy. Saját magadat vered át. Vállalni kell a felelősséget a rossz döntésért.
"Interneten keresztül bármit rendelsz 14 napon belül visszakuldheted."
Azokra a termékekre általában 1-3 év garancia van, minimum ennyi az élettartamuk és ha leamortizálod, elhasználtod őket, nem küldheted már vissza. Pl. ha utcán hordasz egy cipőt, már nem küldheted vissza. A 2 óra pont elég. Szerintem túlságosan ki van már így is nyalva a vevő valaga. Az már megint más kérdés, hogy egyre igénytelenebbek a játékok, de most nem ez volt a téma.
14.
Nyarlako
#13: Borító alapján vásárolhat a casual, a szülő, akárki akinek nem a gaming az élete.
Minden joga megvan hozzá ne verhessék át.
Interneten keresztül bármit rendelsz 14 napon belül visszakuldheted, na ha az kiterjedne ide is szopnának a kiadók.
13.
hajbel
#11: A 2 órás refund ok, azon felül godnoltam, hogy nem kéne. Egyébként a fogyasztói társadalom velejárója, hogy kialakítod magadnak azokat a csatornákat, amin keresztül az információt szerzed, persze mindig több forrást megvizsgálva. Tehát ez a borító alapján vérpistike megvesz egy játékot, mert a haverja azt mondta, hogy "jó", majd nem tetszik neki, és/vagy visszaél a helyzettel sok kár okoz az amúgy is költséghatékonyság határán táncoló iparnak. Így is a minőség rovására megy a költségek optimalizálása.
12.
Kawada
#8: Ebben nincs vita. Egy ekkora cégtől ilyen szintű szarrágás, több mint nevetséges.
11.
Nyarlako
#9: Mi működik meg mi nem is szubjektív.
Vettem már olyan játékot ami játszhatatlanul szarul futott.
9.
hajbel
#4: Úgy értem ha nem tudod bizonyítani, hogy nem működik a program.
8.
Nyarlako
#6: Ezért korrekt a 2 órás rendszer. De pl a Sony féle kb mintha nem is létezne.
7.
Ultimate
6.
Kawada
#4: Azért tudjunk már húzni egy határt... Persze, elolvasom a könyvet és visszakérem a pénzt, hogy nem tetszett... Vagy megnézem a filmet és a mozijegyet elküldöm a forgalmazónak vagy a producernek, hogy szar volt, utalja el a 2500 Ft-ot...
5.
Kawada
#3: Ez nem lesz hosszú életű. Szidjuk a kiadókat és a boltokat, de az emberek egy igen jelentős része pont úgy ki akarja majd használni ezt a rendszert (ebben egyetértek), mint amennyire a pénzünkre pályáznak. A 2 óra gameplayhez kötődő refund rendszer szerintem teljesen korrekt. Nekem azzal se lenne bajom, ha nem lenne (nem is tudom refundoltam-e valamit valaha... talán COD:WW2...), de akkor legyen demo. A review nem érv. Sok játék költségvetésébe be van építve pár pozitív review, plusz ahogy az interneten "influenszer" körben el vannak szaporodva a dilettáns hülyegyerekek, úgy már a sajtóban is jelen van az a vonal és generáció, akinek klasszikusokról nincs fingja se.
4.
Nyarlako
#3: Meg a lónak az érdekesebb részét, azt.
Vállalati felszopó kismajom, pont hogy a mostani refund rendszert is még nagyon kivételezett és jó a cégeknek.
Ha kicsit nagyobb jogi kontroll lenne rajta akkor 14 napon belül és feltétel nélküli refund volna na attól reszkessenek csak.
3.
hajbel
#2: Szerintem semmilyen refund nem kéne. A mai világban aki nem olvas reviewt az szenvedjen. Ez a húzás meg guerilla marketing. Sokan vissza fognak élni ezzel a látszólag ostoba szabállyal. Egy hónap alatt mindent kijátszol ami single, utána pedig visszaigényelheted az árát. Nyilván ezt bekalkulálták. Az a lényeg számukra, hogy a launchert használd, mint az Epicnél.
2.
user101
Igen, ez az ami mára kiveszett a világból... Úgy is fogalmazhatnék, hogy a világ már nem áll erre készen. Mindenképp idő / teljesítmény limithez kötném ( a játék 10-25%-ig engedném el maximum. VAGY Időarányossá tenném: ha 25%-ig kijátszottad, akkor maximum csak 75%-ot tudnál visszaigényelni, mert így korrekt...

Mondjuk ezt moziban is bevezetném, hogy ha 15 perc után kijövök egy két órás filmről akkor vissza kapom az árának ~90%-át ! :)))))))))))))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...