Nagyvonalú a GOG a pénzünk visszatérítésénél

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 27.
  • Hír
Link másolása
Változtatott a GOG a pénz-visszatérítési szabályzatán, a jövőben egyetlen feltételt vesz majd figyelembe az üzlet: a vásárlást követő 30 napon belül kell elindítanunk a visszaigénylési folyamatot.

Lényegesen leegyszerűsítette a pénz-visszatérítési szabályzatát a GOG, a jövőben már elég egyetlen feltételre odafigyelnie a játékosoknak: bármikor visszakérhetjük a pénzünket az üzlettől, amennyiben a vásárlásunk időpontja óta még nem telt el 30 nap. Igen, ez azt jelenti, hogy (elvileg) a játékidőt sem nézik az üzemeltetők.

A GOG korábban relatíve szigorúan állt ehhez a kérdéshez, a visszaigényléshez még csak letöltenünk sem volt szabad az adott játékot, legalábbis a szabályzat alapértelmezésében, egyedi esetekben tehetett kivételt a cég. A mostani rendszer jóval rugalmasabb, sőt valószínűleg a legrugalmasabb a piacon, és ami azt illeti, visszaélésre is bőven adhat lehetőséget.

Sok játékot ugyanis könnyedén be lehet fejezni egy hónap alatt, de a hivatalos FAQ szerint ez sem akadály. Ami azt illeti, az üzemeltetők kifejezetten jóhiszeműen állnak mindehhez hozzá, ezért semmilyen limitet nem alkalmaznak, mindössze annyit kérnek, hogy a játékosok "ne éljenek vissza a bizalmukkal" és ha egy végigjátszás követően nem tetszett nekik valamelyik játék, visszatérítés helyett "fontolják meg, hogy megosztják a véleményüket róla".

A GOG állítja, hogy folyamatosan monitorozzák majd az igényléseket, hogy ne lehessen rendszerszerűen kihasználni az engedékenységüket. A szabályzatot a későbbiekben finomíthatják, illetve egyes kérelmeket vissza is utasíthatnak, de hogy a gyakorlatban mi alapján fognak eljárni, az még nem derült ki.  

22.
22.
GAMEROD
#21: Visszaéléseknek pedig nincs sok értelme, alapból DRM mentesen jönnek ki onnan a cuccok, aki nem akar fizetni, leszedi máshonnan a gog verziót. Igazából így nulla értelme van az egész refund rendszerüknek. Alapból azoknak szól akik tudják mit vesznek, és hajlandóak fizetni.
21.
21.
GAMEROD
GOG-nál nem oszt, nem szoroz. Nagyrészben régebbi klasszikus játékokat forgalmaznak, inkább azok vásárolnak akik már jól ismerik a címeket csak a régi verziókkal nem akarnak tökölni hogy elinduljon egy Windóz 10-en.
2.
2.
user101
Igen, ez az ami mára kiveszett a világból... Úgy is fogalmazhatnék, hogy a világ már nem áll erre készen. Mindenképp idő / teljesítmény limithez kötném ( a játék 10-25%-ig engedném el maximum. VAGY Időarányossá tenném: ha 25%-ig kijátszottad, akkor maximum csak 75%-ot tudnál visszaigényelni, mert így korrekt...

Mondjuk ezt moziban is bevezetném, hogy ha 15 perc után kijövök egy két órás filmről akkor vissza kapom az árának ~90%-át ! :)))))))))))))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...