Star Wars: The High Republic - új korszak kezdődik

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 27.
  • Cooltúra
Link másolása
A héten végre leleplezték a korábban csak Project Luminous néven emlegetett kezdeményezést, amely egy több könyvön és képregényen átívelő történet lesz a Star Wars világában.

A Lucasfilm és a Disney Publishing még a tavalyi Star Wars Celebrationön beszélt először a Project Luminousról, amely egy több könyvön és képregényen átívelő történet a Star Wars világában. A kezdeményezést végül Star Wars: The High Republicnak nevezték el az alkotók, és a héten végre konkrétumokat is megtudtunk róla.

A The High Republic eseményei kétszáz évvel a Baljós árnyak előtt játszódnak, a békebeli Köztársaságban, ahol a jedik még valóban a galaxis őrzőiként, a kerekasztal lovagjaihoz hasonlóan tevékenykedtek. Persze egy efféle sztori ritkán érdekes konfliktus nélkül, hőseinknek a Nihil nevet viselő, a megjelenésében Mad Maxet idéző csoportosulással kell majd szembenéznie.


Az itt is közzétett kedvcsinálók alapján láthatók, hogy az új korszak viszonylag nagy szabadságot biztosított a készítőknek, a videóban és a képek között több izgalmas concept artot is találunk. Az egyiken például (ez az előzetesben 2 perc 31 másodpercnél látható) talán Yoda látható kétszáz évvel fiatalabban, egy másikon pedig az internet az új Baby Yodát is felfedezni vélte.

A The High Republic első fázisa öt alkotással indul, ezek borítóját alább láthatjátok. Justina Ireland A Test of Courage címmel szállít egy young adult regényt, Cavan Scott jegyzi a hivatalos The High Republic-képregényt, Claudia Gray könyve az Into the Dark címet viseli, míg Daniel José Older kötete The High Republic Adventures néven fut majd. A sorozatot Charles Soule Light of the Jedi című regénye indítja el, ez idén augusztusban, még a 2020-as Star Wars Celebration előtt érkezik.


A nagy kérdés az, hogy a The High Republic több lesz-e regényeknél és képregényeknél? Mindez persze találgatás, de a korábbi pletykák alapján van rá esély, hogy igen, legalábbis árulkodó, hogy épp mostanában röppentek fel olyan hírek, miszerint az EA valamilyen módon újra felmelegítené a Knights of the Old Republic koncepcióját, és arról is lehetett hallani, hogy a kezdeményezés az új, Skywalker Saga utáni Star Wars-filmeknek ágyaz meg.

Bár a Lucasfilmre jellemző, hogy szereti a különböző médiumain szétteríteni a Star Wars-univerzum mitológiáját, hangsúlyozzuk, hogy mindez csak találgatás. Bárhogy is legyen, kíváncsian várjuk a fejleményeket!

2.
2.
PapaYeti
#1: Már régóta megvan az ut iráby csak senki nem meri bevállalni.... mert ezek után nem lehet plüs macit el adni. Ez a high valami is lehetne jó de nem így hogy producerek brainstormingolnak egy béna ötlet táblával. Kell egy tökös író aki alá rendelnek mindent. Mert ez igy nem jó hogy kell valami cukiság meg kis poén nagy hajók és sok csata és kész is van....

https://hu.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_S%C3%B6t%C3%A9t_Birodalom


https://www.szukits.hu/legendak-regenyek/2070-joe-schreiber-star-wars-halalosztag-halalvilag-konyv-002072.html#
1.
1.
user101
Még van akinek vannak bárminemű elvárásai ?! :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...