Betiltották Kínában a Plague Inc.-et

  • Írta: szlav
  • 2020. február 28.
  • Érdekesség
Úgy tűnik, hogy a kínai hatóságokat kissé személyesen érintette a népszerű vírusszimulátor sikere. Az Ndemic játékát illegális tartalomra hivatkozva eltávolították az online áruházakból.

A Kínai Kibertér Adminisztrációs Iroda (CAC) illegálisnak ítélte a lassan nyolc éve piacon lévő Plague Inc. bizonyos tartalmait, így azt azonnali hatállyal eltávolították a helyi online áruházakból.

A játékot fejlesztő Ndemic Creations weboldalán olvasható hírek szerint a stúdiónak semmi közbeszólása nem volt az üggyel kapcsolatban, épp ellenkezőleg: igyekeznek minél hamarabb felvenni a kapcsolatot a hivatallal, hogy aztán remélhetőleg ismét forgalomba hozhassák a vírusszimulátorukat.

Hivatalos közlemény egyelőre nem született arról, hogy a CAC pontosan miért tiltotta be a játékot, de nem kell nagy detektívnek lenni ahhoz, hogy azt sejtsük, hogy a koronavírus robbanásszerű terjedése állhat a dolog mögött.

Kissé morbid, de érdekes tény, hogy a Plague Inc. eddig sosem tapasztalt népszerűségnek örvend a járvány kitörése óta. A játékosszám már egy hónappal ezelőtt is rekordokat döntött, és elég valószínű, hogy az egyre aktuálisabb téma azóta csak még jobban meglódította a letöltések számát.

Ezek is érdekelhetnek

20.
Thor Vath
#9: A feudalizmusozáshoz azért annyit hozzáfűznék, hogy örülnék, ha Magyarország visszasüppedhetne ilyen kis nyomorék, elavult, feudális alapokon tengődő, csóringer országokhoz, mint Montenegro, az Egyesült Királyság, Liechtenstein, Marokkó, Thaiföld, Szaud-Arábia, Arab Emírségek, Monaco... De nem, sajnos nem.
19.
Nyarlako
#18: Szerintem azok is többnyire kirakatemberek, a valódi hatalom nem ott összpontosul.
Amerikában is csak egy show a választás, aztán meg cirkusz a népnek.
18.
SLi
#17: nagyjából ja, meg a két nem teljesen normális elnök egójáról
17.
Nyarlako
#16: Én azt háború helyett inkább farokméregetésnek nevezném olyan szinten függenek amúgy egymástól gazdaságilag.
16.
SLi
#13: marhaság, nincs betiltva lol, ugyanúgy árulják az összes kacatot micimackóval mint a többi disney karakterrel, ez olyan kamu mint mikor pewdiepie azt hazudta hogy őt is betiltották
nagyon távol van kína a legszánalmasabb országtól, távolabb mint mo az egészen biztos
kína most szabad préda minden szempontból mert kereskedelmi háborúban van az USA-val, ennyi igazából
15.
manderel
#14: Azért nem tök ugyanaz. Nem tök ugyanaz az sem hogy az EU-ban mit jelent az hogy "baj lesz", vagy éppen Kínában.
Ott teljesen a társadalom peremére kerülhetsz, ha túl sok fekete pontot gyűjtesz össze, és ez még a jobbik eset, hiszen a mai napig működnek "átnevelő" és internáló táborok.
Még a mi törékeny kis demokráciánkban is kimehetsz az utcára tüntetni, nem kell attól tartanod hogy éles lőszerrel (nem gumi) a tömegbe lőnek, vagy másnap jön érted a fekete autó.
14.
Korio
#13: Nem védve a kínaiakat, de nyugaton sem jobb a helyzet.Csak a krampuszok itták meg a levét, mert szegények feketék :D .Amcsiban a híres történelmi személyiségeket értékelik át, és hófehérke sem kívánatos, mert .... .Szólásszabadság tekintetében pedig tök ugyanaz az EU és Kína.Ha mást gondolsz mondasz vagy írsz , mint kellene , baj lesz.
13.
Neo1989
Egy kommunista diktatúrától ez valakinek meglepő. Ezek a Micimackót is betiltották mert a mesefigura hasonlít a fékezhetetlen agyvelejű elnökükre. Ja mellesleg meg még a Battlefield 4-et is.

Ez a világ egyik legszánalmasabb országa.
12.
TolokocsisIsBack
Beszeltek itt csaladbarat etikus jatekokrol, azt a Hatred-et meg kihagyjatok....
11.
Extol
#4: Én a vadászós játékokkal vagyok így. Állatok elleni erőszak nem buli. Úgy ahogy pl gyerekeké sem
10.
Ramirezx
Nálunk is betiltanának játékot, ha az Orbán érdekeit sértené. Vagy ha pl Simicska fejlesztene valamit...na azt is tutira.
9.
Bobby Kotick
#5: Ennyi, hát milyen hülyék ezek a németek!
mennyivel jobb is magyarországon, csak 150 évvel van lemaradva XD
stilszerűen épp állítják vissza feudalizmust,
de hát ez kell, ezt szeretik de legalább nincsenek ni**erek
8.
Obi Wan Kenobi
#5: Vajon a határzárunk végre jó lesz valamire Mészáros tárcájának hízlalásán kívül?
7.
Kawada
#5: Az jó lenne mert akkor Viktorunk is nyilvánosan elfoghatná a mocskos kis víruskákat és felpofozhatná őket a keresztény európa védelme érdekében. Majd buszra ültetné őket és mehet Merkelnek.
5.
Ooorky
Én inkább azon csodálkozok, hogy a németek még nem tüntetnek szegény vírus szabadságának megsértéséért és hívják meg az országukba nyilvánosan.
4.
C0m1n65un
Az a nagy igazság, hogy bár több száz játékba irtottam az ellent a legkülönfélébb módokon, de ez a játék az, ami nálam már a kezdetektől túlment a jó ízlés határán. Persze túlzás ez az egész, de ez a játék számomra már koncepció szinten is elég undorító volt.
3.
markoci555
8 évig nem volt bajuk vele, ha most nem jött ki valami Kínához köthető "dlc" akkor nagyon röhejes helyzetbe hozták magukat...
2.
user101
A Gamer világ másik fele meg a kínaiakat tiltana... ki az összes szerverről... :(
1.
amadeusz gyermeke
Ezek a koronavírust is betiltanák ha tudnák. Csak s vírus pont leszarja a rezsimet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...