A Zordix felvásárolta a hazai Invictus Gamest

  • Írta: gorien
  • 2020. március 3.
  • Biznisz
Link másolása
Az Invictus Games a majdnem harminc évével Magyarország egyik legöregebb fejlesztőcsapata. A főleg mobilra és PC-re fejlesztő csapat tapasztalata a Zordix figyelmét is felkeltette, akik nemrég felvásárolták a vállalkozást.

Az Invictus Games 1993 óta űzi a játékipart, így a hazai videojáték-gyártás egyik legrégebbi képviselőjének számít. A debreceni székhelyű cég többek között számos autóversenyzős játékot készített az elmúlt évek alatt (mint az 1nsane vagy a Nascar Rush), PC-re és mobil platformokra is fejlesztenek. Az utóbbi időben inkább a mobilos piac felé mozdultak el és olyan játékokon dolgoztak, mint a Deeprealm Odyssey, a Dustoff Z vagy a Give it up!-sorozat. Utóbbi Kínában nagy népszerűségnek örvend.

A GamesIndustry értesülései szerint a svéd Zordix felvásárolta az Invictus Gamest, ezzel duplájára növelve a saját dolgozói számát. A nemrég kiadóvá is avanzsált Zordix tíz éve van a piacon, és olyan játékokhoz van köze, mint a Hayfever, az Overpass vagy az Aqua Moto Racing.

Az Invictus alapítói, Kozák Tamás és Diviánszky Ákos a Zordix részvényesei lettek, és változatlanul ők vezetik a fejlesztőcsapatot, amely további bővítéseket tervez a jövőben. Kozák Tamás azt ígéri, hogy a mobilos fejlesztések mellett a jövőben újra nagyobb hangsúlyt fektetnek a konzolos és a PC-s játékokra is.

3.
3.
AbsurdShark
Már nagyon rég nem hallottam az Invictus-ról, de így már legalább tudom hogy miért. A Zordix-ról meg végképp nem hallottam soha, szóval ez így ebben a formában nem tudom hogy jó irányba lendíti-e a csapatot.
2.
2.
BorisMetod
És ez most jó? Bár megmondom őszintén azóta nem igazán követem őket, hogy áttértek a mobil platformra. Hiányzik a Street Legal, a CRC, meg a többi hasonló nagyobb költségvetésű autós játékuk. Sajnos pár éve volt egy kickstarterük is, ami a Street Legalt támasztotta volna fel, de nem jött össze. =/
1.
1.
godach
A Project Torque kimaradt a felsorolásból, pedig autós MMO-k terén még a korát is megelőzte :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...