Betett a kisebb csapatoknak a GDC elhalasztása

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 3.
  • Hír
Link másolása
A koronavírus miatt nyárra halasztották az idei Game Developers Conference-t, ez azonban anyagilag (is) igen kellemetlenül érintette a kisebb indie csapatokat. Az iparág most összefogott a megsegítésükre.

A Game Developers Conference szervezői a múlt héten jelentették be, hogy a koronavírus-járvány jelentette egészségügyi kockázatok miatt inkább lefújják a március közepére időzített eseményt, és egy későbbi időpontban, valamikor nyáron fogják megtartani. A belépőjegyek árát visszatérítik a résztvevőknek, és azoknak sem kell aggódniuk, akik a szervezőkön keresztül intéztek szállást maguknak.

Viszont ők sem tudnak megtéríteni minden utazással kapcsolatos költséget, így érthető okokból sokakat igen kellemetlenül érintett a rendezvény lemondása. A kisebb, pénzügyi szempontból kevésbé rugalmas fejlesztőcsapatoknak bizony fáj az elbukott repülőjegy, arról nem is beszélve, hogy sokan üzletelni érkeztek a GDC-re, meg akarták mutatni a kiadóknak, hogy min dolgoznak mostanság, hátha sikerül befektetést szerezniük.

Ezeknek a csapatoknak a megsegítésére hozta létre a Wings Interactive a GDC Relief Fundot, amelybe eddig több mint 76 ezer dollárt lapátoltak bele olyan iparági szereplők, mint a Raw Fury, a Modern Wolf, a Landfall, a The Games and Online Harassment Hotline és a GameDev.World. Az érintett fejlesztők itt jelentkezhetnek, az alap fenntartói pedig a becsült kárnak megfelelően igyekeznek pénzügyi támogatást nyújtani nekik. A Wings Interactive és partnerei emellett online meetingeket is tartanak majd, ahol az indie csapatok megtarthatják az elmaradt pitcheiket.

Szerencsére más kezdeményezések is születtek a kisebb csapatok támogatására:

  • A március 27-én rajtoló GameDev.World nevű online konferencia gyűjtést szervez a GDC Relief Fund számára, emellett egy játékbundle-t is elérhetővé tesznek, aminek a megvásárlásával az alapot támogatják a játékosok.
  • Az AltGDC nevet viselő konferenciát a járványveszély ellenére is megtartják San Franciscóban március 16-i rajttal, ahol a GDC előadói megtarthatják az elmaradt előadásaikat. Mindez online is követhető lesz természetesen.
  • A Game Connection America sem marad el.
  • Az International Game Developers Association korábbi vezetője, Kate Edwards szintén póteseményt szervez, ez egyelőre Plan B Project címen fut.
  • A NotGDC nevű online eseményt idén is megtartják, a szervezők várják a GDC-előadók jelentkezését, hogy pótolni tudják az előadásukat.
  • Emellett készült egy webalkalmazás, amely a különböző póteseményekkel kapcsolatos részleteket gyűjti össze azok számára, akik már nem tudják/akarják lemondani a San Franciscó-i utazásukat.
  • További jó hír, hogy az ID@Xbox és a Raw Fury csapata is lehetőséget ad a virtuális pitchelésre a hoppon maradt fejlesztőknek.
81.
81.
manderel
#78: Ha a meggyógyultak és elhunytak arányából indulunk ki, akkor 6% belehalt a betegségbe.
Ez megint sokkal rosszabb mint az influenzánál, vagy bármelyik más manapság "megszokott" vírusnál.
80.
80.
Bobby Kotick
#78: Hülyeség amit írsz nem olyanok az arányok. Pláne mi az hogy minden más betegségben ? Nyílván vesekő miatt is ennyien halnak meg. Okos vagy.
78.
78.
GAMEROD
Arról bezzeg nem ír senki hogy hányan gyógyultak ki. Akkor megmondom:
Eddigi összes koronavírus eset: 95.334
Ebből megmurdelt: 3,285
Kigyógyult: 53,641
A maradék 38.408 pedig még élvezi a betegség előnyeit. Magyarán az arányok majdnemhogy ugyanazok mint az összes többi betegségnél.
76.
76.
#73: Szerencsére nincs facebookom, így fogalmam sincs mit mondott.De kb nem is érdekel, mert mindkét oldalnak egy 2 hetes nyári betonozást kívánok.A tagadás pedig... .Nem hiszem, hogy valaki tagadná, hogy van.A hisztéria , "nagyon komoly, de készen állunk, megfékezzük" dolgok miatt tiltakozik sok ember.Közben pedig egy rohadt rakéta több embert ölt meg 1mp alatt mint a vírus 1 hónap alatt /országot nem írok, mert megkapnám a jelzőket.../.És természetesen a bevándorlók mind immunisak, rájuk nem vonatkoznak a törvények.
74.
74.
#72: Még az is előfordulhat.Az viszont biztos nem, hogy az intézkedések ellenére ne engedjenek be hajókat afrikából.Gondolom te is látod, hogy valami nem stimmel.
72.
72.
SLi
#70: én már várom amúgy hogy Salvini instagram live-ban lesmárol egy állítólagos fertőzőtett csak hogy bealázza a libsiket, mondván nincs is semmi betegség, majd mellkason talpal egy 12 szír menekültet biztos vagyok hogy ezután4/5-el megnyeri a választást
71.
71.
SLi
#67: Kedves vagy de nem értem kell aggódni hanem azokért akik nem engedhetik meg a magán orvosi ellátást, és a közellátó rendszerre vannak utalva vagy fizetésről fizetésre élnek és nem lesz hirtelen sok tízezrük bevásárolni mondjuk két hétre mert olyan betegek lesznek hogy nem tudnak felkelni.
70.
70.
#69: Azt azért tegyük hozzá, ez az olasz kormány nem az amit megszavaztak az emberek... .Most talán a tanítást akarják beszüntetni, de a pedagógusok már hülyézik a kormányt.
69.
69.
SLi
https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Coronavirus-oggi-28-morti-e-116-guariti-Il-ministro-azzolina-conferma-scuole-chiuse-fino-al-15-marzo-66baa37d-5376-4ed4-8d81-5beedba3d4bd.html
hülye olasz kormány is bevette a rémhíreket :(
de buták, bezzeg a magyar kommentelők!!
67.
67.
GAMEROD
#66: Jólvan, menj zárasd le magad valakivel a pincébe, lakatoltasd le kívülről, hátha megúszod az apokalipszist. Vigyél le magaddal lisztet, étolajat azok tűntek el a polcokról. Lehet belőle jó gyurmát csinálni (kaját nem).
66.
66.
SLi
#65: "Közben pedig annyi érintett van világszinten hogy még a felcsúti stadion felét se töltenék meg."
Megint hazudsz. :)
65.
65.
GAMEROD
Egyre jó ez az egész, feszültségkeltésre. Koreai cégvezetőknek szólogatnak be itthon is, mert a primitívség ellen nincs gyógymód de menne a jajgatás ha kivonulnának az országból. Két szerencsétlen diáklányra pedig hajtóvadászatot adtak ki, mert nyilván befertőzték egész pestet, ez is több mint megalázó, jó hogy le nem bontják az épületet amibe laktak, vagy kidobják a villamost amin utaztak. Közben pedig annyi érintett van világszinten hogy még a felcsúti stadion felét se töltenék meg. Nem olyan kicsi a világ mint ahogy az interneten látszik. A Sars-nál nem volt ekkora cirkusz, most pedig minden második sor koronavírus minden hírgyűjtő oldalon.
64.
64.
#46: Pár napja írtam róla.Csak ismétlem magam.Ezt a gyíkemberes baromságot nem tudom hogy képzeltétek bele.Elemzők, és miniszterelnökök már a vírus előtt mondogatták, hogy jön egy új válság.Az emberek nem azzal foglalkoznak most, baccus jöhet megint 2008 , hanem a vírus miatt aggódnak.Egy jól kezelt "vészhelyzet" pedig fontos százalékpontokat adhat pártoknak.Mielőtt becsapódik tényleg a válság.Sok helyen karanténoznak, erre a törökök megnyitják a csapot.Meg sem fordul egyes emberek fejében, ha tényleg olyan veszélyes a vírus nem kéne hagyni őket csordákban kolbászolni.Aztán ha véletlenül erélyesebben lépnek fel a görögök /teljesen érthető, mert most már egészségügyi kockázata is van/ jön a sírás különböző szervezetektől.Ezekre értettem, hogy jól jön egyes csoportoknak.Nem soros meg gyíkemberek.
62.
62.
jarlaxle
57.
57.
GAMEROD
#56: A számokkal mindig jól el lehetett játszani, nem véletlen olyan jó az átlagbér itthon sem. Meg nem is a forint gyengül hanem az euró erősödik így mennyivel jobban hangzik. De attól a kevés még kevés marad, a több pedig több. Az az egy biztos hogy hamarosan mindenki elunja ezt az óvodai karanténosdi játékot.
55.
55.
GAMEROD
#52: Kínának mindegy, nagy színészek még akkor is ha maguk alatt vágják a fát. Persze hogy onnan indul minden nyugati világot megtámadó vírus, nem épp Indiából meg Afrikából, ők megelégszenek a lokális vírusaikkal is. Ott volt a nagy csaló Bitcoin bányász cég lopdosva az ügyfelek pénzét, úgy hogy egy darab szerverük nem volt, simán leforgattattak Kínában egy kínai szerverpark videót úgy előadva mintha az övék lenne.
52.
52.
manderel
#50: A gazdasági károk okozása senkinek sem jó, ha mindenkire kihat.
Ha a kínai gyárakban leáll a termelés, se nekik nincs profitjuk, se az ott gyártató nyugatiaknak. A kieső felvevőpiacokról, és a turizmus bezuhanásáról nem is beszélve.
Ezek minden régióra egyaránt kihatnak.
Kinek érdeke a gazdasági károk okozása?
50.
50.
GAMEROD
#49: Pont arra megy ki, gazdasági károk okozására és spekulációra. 50 százalék retteg, a másik 50 százalék pedig nagyüzemben gyártja a koronavírus poénokat. Az előbbit meg lehet vezetni majd lehúzni, az utóbbi meg éli ugyanúgy az életét mint eddig.
47.
47.
manderel
#43: A hivatkozástól semmi nem lesz hivatalos. Hiteles az lehet.
Az 1 hónap pedig a jelenlegi statisztikák alapján valószerűtlen, ha már ilyesmivel foglalkozó oldalt hoztál fel, de én kívánom hogy igazad legyen.
46.
46.
SLi
#23: De kik és hol, meg miről terelik el a figyelmet, írd már le mert ez így értelmetlen hablatyolás.
43.
43.
GAMEROD
#42: Kattints rá az adatra vaze, kapásból ott van CDC, NHC, WHO, WHI. Mi kell még?
42.
42.
manderel
#39: Az mi alapján lenne bármilyen szinten hivatalos?
A Yanez által említett influenza oldalak valóban hivatalosak, hiszen országok hivatalos egészségügyi szervezetei működtetik őket (Pl CDC.
De a Worldometer mitől az?
Egy Dadax nevű tök ismeretlen cég áll mögötte, akikről még a neten is alig találni valamit. Rákeresve kettőt találtam belőle, az egyik egy angol cég volt ami már megszűnt, a másikat 2016-ban alapították és shanghai-i. Elképzelésem sincs, hogy mitől lenne hivatalos. Hogy hiteles-e az megint egy másik kérdés.
39.
39.
GAMEROD
#38: Tudom, mindenki hülye még a hivatalos világstatisztika szerverek is. Csakis azok az okos dolgok amiket összehoztok elmében a bulvárból meg az amerikai mozikból.
38.
38.
Ooorky
#36: Pont ezekkel van egy szinten a worldometer-ed.
36.
36.
GAMEROD
#34: Miféle buggyant oldal? Minden poén nélkül a legismertebb és legrégebbi világstatisztikai oldal. Mert mi ennél hivatalosabb? A napi.hu? vagy a mindenegyben.blog?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...