Elhalasztják a Game Developers Conference-t

  • Írta: gorien
  • 2020. február 29.
  • Rendezvény
Miután egyre több jelentős kiállító jelezte, hogy a koronavírus okozta egészségügyi kockázat miatt nem vesz részt a GDC-n, bekövetkezett, amit sejteni lehetett: nem tartják meg márciusban a rendezvényt.

Először a múlt héten a Sony jelezte, hogy az egészségügyi kockázatokra figyelemmel nem vesz részt a márciusban megrendezendő Game Developers Conference-en. Később a koronavírus-járványra hivatkozva az Electronic Arts, a Kojima Productions, a Microsoft és az Epic is kiadott egy-egy nyilatkozatot, miszerint a dolgozóik egészségét előre helyezve kihagyják az egyik legnagyobb videojáték-ipari rendezvényt. Ekkorra már szárnyra kelt a pletyka, hogy talán le is fújják a GDC-t, a pletyka pedig igaznak bizonyult.

Miután tegnap az Amazon és az Activision Blizzard is csatlakozott a távol maradók listájához, nem kellett sokáig várni, hogy a szervezők bejelentsék: elhalasztják a GDC-t egy még ismeretlen, nyári időpontig. Ők maguk is csalódottak a fejlemények miatt, írják, és megkezdik a tárgyalást a partnereikkel, kiállítókkal, hogy a következő hetekben már tájékoztathassanak az új időpontról.

Noha a rendezvény elmarad, nem minden programot törölnek el, például több prezentáció és előadás is elérhető lesz majd a GDC YouTube-oldalán vagy a GDC Vaultban. Ezzel együtt az Independent Games Festivalt és a Game Developers Choice Awards díjátadóját is szándékoznak megtartani az eredeti időpontban, amelyeknek az élő közvetítését Twitchen követhetjük majd.

Ezek is érdekelhetnek

14.
Korio
#13: Már a vírus előtt megmondta mindenki, hogy jön egy válság.Ez csak dob rajta egy picit.Persze nem a drasztikus mivoltja miatt, hanem a hisztéria miatt.
13.
SLi
#8: amúgy az megvan remélem hogy egy járvány úgy is komoly problémákat okoz ha nem döglesz bele csak két hétig fosol meg lázad van, két hétig nem tudsz bemenni dolgozni, tanulni, stb.
majd meg érzi mindenki hamarosan a pénztárcáján csak a kínai járvány milyen károkat okozott
12.
Thor Vath
#8: 42600 lezárt eset van eddig (tehát vagy meggyógyult, vagy meghalt), ebből 3000 a halott. Ez 7%. Bizakodásra ad okot, mert csökken: egy hónapja az arány 19% volt, de még a 7% is nagyon sok. Ha ez az arány maradna és akadálytalanul végigmegy, akkor még így is csak Magyarországon lenne az év végéig majdnem egymillió halott.
11.
Korio
#10: Senki nem lesz megbüntetve.A GOG accomat teszem rá.Ha igen, a tiéd :). Sima elterelés.Törökök épp megunták az EU balfaszságát.Jobb a vírusról beszélni , mint a hordáról.Akik természetesen mind immunisak, és nekik nem árt a csorda szellem.Jobb a német viszonyok helyett másra terelni a figyelmet.Ez vonatkozik GB,US, stb..... . Ez sok EU "demokráciának " jól jött.
10.
GAMEROD
Majd arra leszek kíváncsi nyáron mi lesz. Elmaradnak a nyaralások? A hagyományos nyári rendezvények? Sportesemények? Szerintem nem. A normálisabb eddig is telibeszarta az egészet, és csak nevetnek és vicceket gyártanak a szétijedt nyúlszívű emberekről. Majd a média is megkapja a magáét ha túlzásba viszik, mehetnek a sittre vagy fizethetik a milliárdos büntetéseket rémhír terjesztésért De még a vírust elnevező egyének is, mivel ilyesminek csak olyan név adható, ami nem azonosítható más tárgy esetleg márka nevével. Hiába keresztelték át gyorsan covid-ra, már nem menekülnek.
9.
Korio
#8: Nagyon nagyot mondtál. 0.5 és 80 feletti 2-3 % nincs meg mai adatok alapján.De a konzervek /ami sokkal kártékonyabb a vírusnál/ fogynak mint az őrült.Igen az emberek a hibások, mert buták.De a média az aki beléjük veri ezt a baromságot, ők butítják el az embereket.Ahogy látom pár fórumozó már "infected"
8.
Ultimate
#2: Az egész korona vírus...Nem kicsit,nagyon...
a halálozási arány ha nem vesszük bele a 80 fölötti idős betegséggel küszködő embereket, a 0.5%-ot sem éri el... Ha beveszed a a 80 fölötti betegeskedő embereket akkor eléri a 2-3%-ot....Ennél egy kiadós influenza járvány is nagyobbat szól.
De kell a zseton a gyógyszerlobbinak, biztos nem teljesítenek jól mert a tévében tényleg minden második reklám gyógyszeripari termék, hát majd előállnak az ellenszerrel amit adathat magába a sok kretén pénzért.:)
7.
tsulok
#4: Ez egy fejlesztői konferencia. Az egésznek az a célja, hogy tanuljanak egymástól a fejlesztők. Itt szoktak sokszor munkaerőt is toborozni, egyéb üzleti megbeszéléseket elvégezni.
6.
Korio
#2: Hogy mi?
Mond még egyszer ha mered mered ......... :D

Viccet félretéve, szerintem te is látod.2 napja néztem egy rettegő oldal hivatkozását, amin nyomon lehet követni élőben a vírus hivatalos adatait.2 napja 83k beteg.Gyógyult eddig34+k.Euróbában 21-28 nem emlékszem.Halálozás 20 körül.Miről beszélünk?Egy sima influenza több embert visz el.Olyanokról hogy aids, ebola, emberi hülyeség nem is beszélek.
5.
TheFlash
amugy is mi ertelme ezeknek a rendezvenyeknek? Amig nem volt internet megertem h itt derultek ki a fontos dolgok, de ma mar ugyis minden ido elott "kiszivarog" es olyan mindegy hogy egy gta 6 ot pl itt jelentenek be vagy a rockstar feltolt egy videot a youtubera, az eredmeny ugyis ugyanaz... en sztem egy ilyet se neztem vegig mert erdekli a francot pl az ea konferenciaja ahol 20 sportjazekot 10 indie szart es talan 1 erdekeset mutatnak be, meg altalaban mar ugyis mindent tudok elore nagyon ritkan okoznak meglepetest
4.
SLi
#3: szerintem is tök elavult ez a formátum, csak ezeknek a tech arcoknak nagyon beragadtak a steve jobs meg a balmer féle prezentációk azért erőltetik ennyire
3.
Nyarlako
#2: Meg én és szerintem az emberek többsége inkább megnéz egy youtube trailert mint ezeket az elöadásokat.
2.
SLi
#1: mi van túllihegve? teljesen normális és jogos döntés
1.
GAMEROD
Maradjon el. Ismét győzött a beszariság és a túllihegettség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...