Frissítve: A PlayStation is lassítja a letöltéseket

  • Írta: szlav
  • 2020. március 24.
  • Hír
Link másolása
Nem kell megrémülnünk, az online mérkőzéseink sebessége egy cseppet sem változik, de számos internetes szolgáltatáshoz hasonlóan a Sony is adatforgalom-korlátozásokat vezet be.

Hiába szeretünk a konzoljaink vagy számítógépünk mellett itthon ülni, a koronavírus hatásai így sem kerülhetnek el bennünket. Nemrégiben számoltunk be róla, hogy az internetszolgáltatók fokozott terhelését csökkentve a Netflix és a YouTube szándékosan rontott a képminőségen, most pedig hasonló lépéseket tett a Sony Interactive Entertainment is. Szerencsére itt nem a képminőségről lesz szó, csupán a letöltések lassulnak némileg az európai régióban.

Jim Ryan, a SIE elnök-vezérigazgatója a PlayStation blogon tett bejegyzést az intézkedésekről. A közleményben az úriember elmagyarázta, hogy a vállalat igyekszik minden otthonülőnek biztosítani az önfeledt szórakozást, ez azonban csak úgy lehetséges, ha együttműködnek az európai internetszolgáltatókkal, s némi korlátot vetnek a fokozott adatforgalomra.

Ez semmiféle hatással nem lesz az online játékunkra, nem lesz nagyobb a ping egy Call of Duty-meccsben sem, az új (vagy már megvásárolt) digitális játékok letöltései azonban a szokásosnál valamivel lassabbak lesznek, egyes esetekben pedig a rendszer késleltetheti is a letöltésünket. Igen, sajnos a PlayStation Store és az egyéb frissítések letöltései eddig sem a sebességükről voltak híresek, de ezt az árat el kell fogadnunk a kényszerszabadság idején.

Update! A Microsoft is folyamatos figyelemmel tartja az Xbox Live megnövekedett adatforgalmát, de a redmondiak egyelőre nem jelentettek be hasonló korlátozásokat.

78.
78.
Ooorky
#77: Lásd Olaszország, ahol már kínai, orosz, amerikai katonaorvosokat kellett behívni, mert szartak az egészre az elején.
77.
77.
#65: Most nem biztos, hogy erről van szó.
Ahogy mondják, az emberek kb 80%-a el fogja kapni a vírust.Ennek a 20% szorul majd kórházi ellátásra.Azért szeretnék lassítani a terjedést /bár a holnaptól bevezetendő kijárási tilalmat túlzónak érzem/, hogy az ellátó rendszer bírja a gyűrődést.Védekezés nélkül 1-2 hónap alatt végigmenne az országon.Csak az egészségügy nem bírná, ezért sokkal több halott lenne.Ezért kap nagyobb figyelmet.
Amiről te beszélsz, az egészen más kávéház.
72.
72.
Guba32
Vannak akik még a Föld legutsó napján is egymás nyakát fogják szorongatni a politika miatt...
64.
64.
Ooorky
#62: Ja, régen be kellett volna szüntetni, csak az aktuális hatalomnak mindig jól jött...
62.
62.
Marcus88
#60: Amiről te beszél az más az ukrán nyugger nem csinál ilyet,csak átjön felvenni a pénzt aztán koccol haza elkölteni.
Senki nem mondta,hogy új,régi probléma,csak már rég meg kellett volna szüntetni,viszont az utóbbi 1-2 évben kezdett el igazán virágozni.
Amikor a saját falud postása elmondja,mennyiket visz ki olga kurlinyenkónak és férjének neki tán hiszek,mert ő is fel van háborodva.
Na de az az igazán vak aki nem akar látni.
Maradjunk inkább a játékoknál elvégre ez egy ilyen oldal,részemről kiszálltam a politikából.
61.
61.
SLi
#60: Meddig lesz még reflex mindent kádárra meg a szovjetekre fogni? eltelt 30 év...
pontosabban el lett vesztegetve 30 év
60.
60.
Ooorky
#58: 2 éve költöztem el, kisvárdi vagyok, 3 évig jártam ki seftelni, hallgattam hétről-hétre a többszázezres nyugdíjakról szőtt meséiket a határon, miközben szakadt golfokkal csempészték a cigit...

Továbbra is az a probléma, hogy úgy állítjátok be, mintha ez egy új dolog lenne, miközben több évtizedes probléma egy olyan törvény miatt amit anno azért hoztak, hogy az ide házasodott szovjet katonák nyugdíját ne Szovjet barátainknak kelljen fizetni...
58.
58.
Marcus88
#50: Ez nem hülyeség.
Az,hogy te nem hiszed az ország másik végéből az a te bajod.
Én itt élek a nyugdíjbiznisz közepén,amit enged a drága kormányunk!
Te meg én keresem meg az ukrán nyugdíjasnak a pénzt,ő egy percet nem dolgozott itt és nem is fizetett be egy forintot se anno.
57.
57.
Yanez
#56: Itt most arról van szó, hogy a fertőzés rohamosan terjed és, ha nem vesszük komolyan az óvintézkedéseket, nemsokára ellepheti a világot és akkor nem csak annyian fognak hullani, mint aidsben vagy kanyaróban. Más lenne a helyzet, ha már létezne ellene csodaszer, vagy legalább, ha nem terjedne ennyire a fertőzés.
55.
55.
Ooorky
Tegnapi nap margójára:

https://www.facebook.com/groups/magyarlaposfoldtarsasag/permalink/831601893915609/
50.
50.
Ooorky
#48: Ők 2010-ben is ott voltak, akkor is hamis papírokról meg többszázezres nyugdíjakról hazudoztak, akkor is szavaztak, közben kilóg a seggük a nadrágból a nagy jólétben.
Nem kell minden hülyeséget elhinni.
48.
48.
Marcus88
#47: Azt te csak hiszed!!! A kisebbik része lehet.
Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa,mindent lehet!
A nagyobbik meg átjön hamis megvett papírokkal,hogy ő orvos,munkavezető meg tanár volt x évekig stb és az után kapják a jó pénzeket.3-4 nap után haza mennek és nem is itt költik el,kint az többet ér.A magyar meg ledolgozza a 40-45 évét,annak meg kiszúrják a szemét alamizsnával!
Nagyon jól tudom mert itt élek Szabolcsban az ukrán határ mellett,mindent látunk és tudunk!
Politika van benne,hogy meglegyenek orbánnak a plusz szavazatai,aztán sok még magyarul sem tud.Meg átjönnek szavazni és eldöntik,hogy ki legyen itt a polgármester helyettünk!Van amelyik azt nem tudja melyik faluba van bejelentve.
47.
47.
Ooorky
#44: Annyit nem vesznek fel, 70-80k körül kapnak, ami náluk egy jobb fizetés.
+ezt csinálják 40 éve (Kádár Szovjetunióval kötött szerződése máig érvényben van), nem új dolog 5-10 ember lakik papíron egy záhonyi garzonban, addig jönnek át amíg felveszik.
41.
41.
Adamson
Bocsánat, hogy én a cikk eredeti tartalmához szólok hozzá.
Én is azt nem értem, hogy Microsoft még hova lassít? Eddig is le volt fojtva, 200-250 Mbps-nél többet nem lehetett kisajtolni belőle, pedig nekem is gigabit hasít. PS-en hozta is a gigabites sebességet, de Xbox-on maradtam az este elindítom, aztán reggelre letölt módszernél. Inkább a frissítések időzítésére lehetne valami PS-hez hasonló megoldást kidolgozni.
38.
38.
delphijos
Nem akarom én elbagatelizálni a dolgot, csak azért érdekes hogy eddig is százezerszámra hullottak az emberek világszerte minden évben különféle betegségek miatt csak -mivel a “fejlett nyugatot” nem érintette ennyire közvetlenül - mindenki szart rá magasról. Most “hirtelen” minden élet fontos lett.... Szerintem ez is elég nagy képmutatás.
25.
25.
SLi
#22: Jól megcáfoltad.
Ja, nem.
23.
23.
ADMlN
Eddig se terhelték le túlságosan az internetet... XD Szerintem inkább azon dolgozzanak, hogy hogyan gyorsítják a vírus után.

#10: Ne zavarjon, hogy egy kontinenssel arrébb vagy, az ottani tapasztalataid biztos kis hazánkban is relevánsak...
20.
20.
SLi
#17: Sajnos igen és akkor ott a másik oldal: sokan meg úgy vannak mint én hogy senki le se szarja a vírust és menni kell dolgozni, hogy a munkahelyen még mindig sokan csak röhögnek rajta, hogy úgy megyek haza minden nap hogy lehet most kaptam el, lehet tőlem kapja el valaki, mondjuk a családomból.
1-2 hónap? Az nagyon-nagyon pozitív becslés.
Hogy oldják meg? Úgy ahogy a gazdaságot el kell majd indítani, az állam szépen küldi majd 1-2 száz ezer forintot az embereknek, nem lesz más választás a fogyasztást nem lehet újraindítani anélkül hogy az emberek pénzt kapnának, dolgozni meg ugye nem fognak tudni.
Trump most jelentette be hogy április 12-re fel fog oldani minden korlátozást, húsvétra tömött templomokat akar látni, csak hogy még lehessen fokozni a szorongást, hogy komplett elmebetegek "vezetnek" minket.
19.
19.
Matt94
Xboxon nem kell lassítani, így is elég lassú.
9.
9.
Norbaszki
#8: Ez nagyon nem jött át teso.. -.-'
8.
8.
Vis Major
#5: Te hogy kèpzeled el? Honnan van neted? Pèldàul a upc felhùzott egy hàzat belerakta az internet, onnan falon kìvülre vezette, majd bezàrta kulcsra ès te meg fizeted?
Ahoz hogy neked mindig stabil, gyors neted legyen ahoz ugye senkinek nem kell dolgozni? Egyszer megcsinàltàk ès gyün az magàtòl?
7.
7.
NECROSMOKE
#6: Már késő. Elkaptam :(
6.
6.
SLi
#5: Azon keresztül terjed.
5.
5.
NECROSMOKE
Mi koze a koronanak az internethez ?
3.
3.
Obi Wan Kenobi
Ennél is lassabb? Lehetséges ez fizikailag?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...