Frissítve: A PlayStation is lassítja a letöltéseket

  • Írta: szlav
  • 2020. március 24.
  • Hír
Nem kell megrémülnünk, az online mérkőzéseink sebessége egy cseppet sem változik, de számos internetes szolgáltatáshoz hasonlóan a Sony is adatforgalom-korlátozásokat vezet be.

Hiába szeretünk a konzoljaink vagy számítógépünk mellett itthon ülni, a koronavírus hatásai így sem kerülhetnek el bennünket. Nemrégiben számoltunk be róla, hogy az internetszolgáltatók fokozott terhelését csökkentve a Netflix és a YouTube szándékosan rontott a képminőségen, most pedig hasonló lépéseket tett a Sony Interactive Entertainment is. Szerencsére itt nem a képminőségről lesz szó, csupán a letöltések lassulnak némileg az európai régióban.

Jim Ryan, a SIE elnök-vezérigazgatója a PlayStation blogon tett bejegyzést az intézkedésekről. A közleményben az úriember elmagyarázta, hogy a vállalat igyekszik minden otthonülőnek biztosítani az önfeledt szórakozást, ez azonban csak úgy lehetséges, ha együttműködnek az európai internetszolgáltatókkal, s némi korlátot vetnek a fokozott adatforgalomra.

Ez semmiféle hatással nem lesz az online játékunkra, nem lesz nagyobb a ping egy Call of Duty-meccsben sem, az új (vagy már megvásárolt) digitális játékok letöltései azonban a szokásosnál valamivel lassabbak lesznek, egyes esetekben pedig a rendszer késleltetheti is a letöltésünket. Igen, sajnos a PlayStation Store és az egyéb frissítések letöltései eddig sem a sebességükről voltak híresek, de ezt az árat el kell fogadnunk a kényszerszabadság idején.

Update! A Microsoft is folyamatos figyelemmel tartja az Xbox Live megnövekedett adatforgalmát, de a redmondiak egyelőre nem jelentettek be hasonló korlátozásokat.

79.
Kawada
#77: Csak korlátozás, nem tilalom. A nyugger ugyanúgy kimehet vásárolni, csak bizonyos intervallumban, stb. Itt a románoknál egy 65 felettit ha meglátnak, nagyon nyomós indokuk kell legyen, hogy miért vannak kint. Nem ez "léccilécci" van.

Egyébként ja. A svédek nagyjából áteresztik a népet. Bár gondolom mérlegelve volt azért és ha látják, hogy az egészségügyük elbírja (bár azt hiszem a veszélyeztetettek nem mehetnek ki), lehet ez a jobb megoldás. Az idő válaszol ezekre. De az is biztos, hogy ami egyik országban működik, az a másikban nem annyira vagy akár még kész öngyilkosság is lenne.
78.
Ooorky
#77: Lásd Olaszország, ahol már kínai, orosz, amerikai katonaorvosokat kellett behívni, mert szartak az egészre az elején.
77.
Korio
#65: Most nem biztos, hogy erről van szó.
Ahogy mondják, az emberek kb 80%-a el fogja kapni a vírust.Ennek a 20% szorul majd kórházi ellátásra.Azért szeretnék lassítani a terjedést /bár a holnaptól bevezetendő kijárási tilalmat túlzónak érzem/, hogy az ellátó rendszer bírja a gyűrődést.Védekezés nélkül 1-2 hónap alatt végigmenne az országon.Csak az egészségügy nem bírná, ezért sokkal több halott lenne.Ezért kap nagyobb figyelmet.
Amiről te beszélsz, az egészen más kávéház.
75.
delphijos
#74: Amit írtam az mind valós. És te se a tényeket vitattad, hanem közölted hogy AZOK nem problémák - de legalább is nem kell foglalkozni vele - mert ŐK tehetnek róla. Hagyjuk már már ezt a “hiteles forrás” ócska szöveget....
74.
hajbel
#73: Ahelyett, hogy összehordasz sületlenségeket a topikban, inkább utánaolvashattál volna a témának pl. hiteles forrásból.
73.
delphijos
#67: Intelligens és hozzáértő hozzászólás volt.
72.
Guba32
Vannak akik még a Föld legutsó napján is egymás nyakát fogják szorongatni a politika miatt...
71.
hajbel
#68: Látod, nekem arról a hsz-ről hasonló a véleményem, amire választ írtam, végeredményben. Viszont veled ellentétben értelmesen ki tudtam fejezni magam.
69.
Kawada
#65: Tökéletesen megértem, hogy nem összehaslítod. Nem is írtam ilyet. Azt mondtam, hülyeség párhuzamot vonni. Tök valid probléma amit említesz, csak szeribtem külön kezelendő. Ilyen alapon bármilyen problémát el lehet bagatelizálni és a felelősséget lehet ide-oda hajigálni és ujjal mutogatni.
68.
SLi
#67: Gyönyörű egy ilyet beböfögni egy világjárvány közepén. lol
67.
hajbel
#65: Már bocs, de nem értem, hogy miért nekem kéne felelnem azokért az emberekért, akiknek fogalmuk sincs a kézmosásról és gyártják a gyerekeket vagonszámra, annak ellenére, hogy egyet sem tudnak normálisan etetni és iskoláztatni. Sem országhatáron belül, sem kívül.
65.
delphijos
#59: Szerintem te megint rohadtul nem érted hogy én nem összehasonlítok. Hanem csak a képmutatásról beszélek, hogy azok amiket felsoroltam, meg egy csomó ember halála is megelőzhető lett volna / megelőzhető lenne negyed ilyen odafigyeléssel, erőforrással. És pont az van amit te is írsz. Nem itt történik a nagy része, meg azok amúgy is meghalnának másban....akkor az nem olyan nagy ügy. És ez a gáz. Bezzeg ha nálunk van....és a bőrünkön érezzük.
64.
Ooorky
#62: Ja, régen be kellett volna szüntetni, csak az aktuális hatalomnak mindig jól jött...
63.
Nyarlako
#61: Az a baj hogy a mentalitás ittmaradt.
62.
Marcus88
#60: Amiről te beszél az más az ukrán nyugger nem csinál ilyet,csak átjön felvenni a pénzt aztán koccol haza elkölteni.
Senki nem mondta,hogy új,régi probléma,csak már rég meg kellett volna szüntetni,viszont az utóbbi 1-2 évben kezdett el igazán virágozni.
Amikor a saját falud postása elmondja,mennyiket visz ki olga kurlinyenkónak és férjének neki tán hiszek,mert ő is fel van háborodva.
Na de az az igazán vak aki nem akar látni.
Maradjunk inkább a játékoknál elvégre ez egy ilyen oldal,részemről kiszálltam a politikából.
61.
SLi
#60: Meddig lesz még reflex mindent kádárra meg a szovjetekre fogni? eltelt 30 év...
pontosabban el lett vesztegetve 30 év
60.
Ooorky
#58: 2 éve költöztem el, kisvárdi vagyok, 3 évig jártam ki seftelni, hallgattam hétről-hétre a többszázezres nyugdíjakról szőtt meséiket a határon, miközben szakadt golfokkal csempészték a cigit...

Továbbra is az a probléma, hogy úgy állítjátok be, mintha ez egy új dolog lenne, miközben több évtizedes probléma egy olyan törvény miatt amit anno azért hoztak, hogy az ide házasodott szovjet katonák nyugdíját ne Szovjet barátainknak kelljen fizetni...
59.
Kawada
#56: Nem, nem ezt mondtad. De valamelyest ez az a vonal, amit a kanyarós részed is bizonyít valamelyest, úgyhogy szerintem nincs amiért elnézést kérjek. Azokon a helyeken, ahol a kanyaró ezeket az áldozatokat hozza főleg, ez a vírus is elég jól tudna kaszálni. Vagy nem. A fasz tudja mi lesz végül, mindenesetre indiában a kanyaró miatt még nem karanténozták be az embereket, emiatt igen. Pedig a kanyaró ott szedi arányosan az egyik legtöbb áldozatot, mellette Afrika, stb. Európában kb. embert nem találsz (lehet van 3...) aki kanyaróban hal meg, vagy enyhe tüneteknél többet mutat, kivéve ahol elég hülye oltásellenes van, aki nem oltatja be a gyerekét és így lokálisan a nyájimmunitás szintet már nem érik el.

Sorolhatjuk ezeket a betegségeket, zömében azokon a helyeken halnak ezekbe bele, ahol ha nem ebbe halnak bele, akkor gyermekbénulásba, éhenhalnak, stb. Szar az emberek általános egészségi szintje. Ez nem azt jelenti, hogy ez nem probléma, de ez már az a vonat, hogy akkor kezdjünk el arról beszélni, hogy az a jobb, hogy ezeken a helyeken mi próbálunk segíteni, ami annyira jó, hogy több tízmillió embert vegetáltatunk a nyomorban és az éhenhalás szélén, vagy inkább hagyni kellett volna a "természetet dolgozzon". Ez az az irány, hogy a penicilin feltalálása inkább segített, vag inkább ártott ezeken a vidékeken?

Nincs amiért összemosni mással ezt. A többi nyavalyára fel vagyunk készülve. Erre a szarra nem. Akkor most hagyjuk meghalni azt a pár millió embert, hogy a számok alapján a "laposföldesek" is rámondhassák, hogy "na oké, így már elég halálos, lehet ellene védekezni mostmár!"? 1 millióan élnek az USA-ban AIDS-el, de ezalatt a pár nap alatt többen haltak meg a koronavírus következtében, mint AIDS-ben egy év alatt. Az AIDS egy valamelyest fejlett országban nem halálos kór már gyakorlatilag. Lehet tünetileg kezelni és 20-30 évet is elélsz vele. Persze, kurva sok halott van globális szinten, csak épp annak a 95% Közép és Dél-Afrikához köthető. Ne is folytasd kérlek, mert hülyeség párhuzamot vonni...

Nagyjából 20%-ra teszik azok számát, akik kórházi ellátásra szorulnak egyébként. Egy példában 1-2000 ide vagy oda, lényegtelen abból a szempontból, hogy a legtöbb ország egészségügyi rendszerére olyan nyomást helyez, ami alatt az összeroppanna és így nem a koronavírusosok vannak veszélyben, hanem mindenki, aki mellette agyvérzést, infartktust kap, balesetet szenved, leesik a lépcsőn, stb.
58.
Marcus88
#50: Ez nem hülyeség.
Az,hogy te nem hiszed az ország másik végéből az a te bajod.
Én itt élek a nyugdíjbiznisz közepén,amit enged a drága kormányunk!
Te meg én keresem meg az ukrán nyugdíjasnak a pénzt,ő egy percet nem dolgozott itt és nem is fizetett be egy forintot se anno.
57.
Yanez
#56: Itt most arról van szó, hogy a fertőzés rohamosan terjed és, ha nem vesszük komolyan az óvintézkedéseket, nemsokára ellepheti a világot és akkor nem csak annyian fognak hullani, mint aidsben vagy kanyaróban. Más lenne a helyzet, ha már létezne ellene csodaszer, vagy legalább, ha nem terjedne ennyire a fertőzés.
56.
delphijos
#53: Ezt mondtam volna ? Hogy ez csak nátha ? De amúgy meg akkor sem stimmel valami a számokkal. Egyszer azt írják hogy 85-86 százalék lábon kihordja ( enyhe lefolyása van ) aztán meg hogy 40 ezerből 10 ezret kórházban kell ápolni. Nem vagyok szakértő, de akkor valamelyik nem stimmel. De amúgy a hozzászólásomban nem erről beszéltem. Hanem hogy eddig a világ simán “nézte” hogy hullanak az emberek 100 ezerszám minden másban. És a legtöbb ilyen nem is kapott rendes ellátást. Persze hogy nem “fektette meg” az egészségügyet. Meg ahogy mondtam, nem érintett minket ennyire közvetlenül. 2018-ban 140e ember halt meg kanyaróban. Pedig arra van védőoltás. ( Igaz nem 100%-os ) Biztos van aki a saját hülyesége miatt nem adatta be ( amúgy ha lehet otthon maradást kérni akkor ezt is lehetne szigorúan venni ) , de egy csomó nem jutott oltáshoz. Le se szarta senki. Mert nem a szemünk előtt történt. AIDS-ben is évente 1 millió ember hal meg a mai napig. Nem folytatom.... Hangsúlyozom, nem EZT bagatellizálom el.....
55.
Ooorky
Tegnapi nap margójára:

https://www.facebook.com/groups/magyarlaposfoldtarsasag/permalink/831601893915609/
54.
Ooorky
#53: Anno a spanyol nátha is csak egy újabb influenza volt...
53.
Kawada
#52: Ja. Zseniálisan látjátok. Európa kb. 20. leggazdagabb régiójában megfektette az egészségügyet, ahol az emberek általános egészségi állapota fényévre van a magyartól. Pedig "csak" 35000-40000 ember betegetedett meg. Ja, hogy ezek közül kb. 8-10.000 kórházi ellátásra szorul? Tényleg. Hasonlítgassuk még az influenzához és fogjuk a gyíkemberekre... Ezt a szart ha elengednék, jó eséllyel több milliós halális áldozatot követelne az idősek és krónikus betegek között, és közvetve kurva sok más embert érintene, akik egyébként egy átlagos nap kerülnek kórházba az átlagos nyavalyájukkal.
52.
Oldman
Delphijos! 38#
Pontosan, jól látod a dolgokat!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...