A Konami cáfolja a Silent Hill-pletykákat

  • Írta: szlav
  • 2020. március 24.
  • Hír
Link másolása
A madarak azt csicseregték, hogy a Konami a Silent Hill-franchise felélesztésén dolgozik, feltehetően az újgenerációs konzolokra készülve, a japánok azonban most megcáfolták a soft rebootról és a Silent Hillsről szóló pletykákat.

Nemrégiben mi is beszámoltunk azokról a pletykákról, melyek szerint két Silent Hill-játék is készülőben lehet a Konami szárnyai alatt. A híresztelések a teljes franchise afféle soft rebootjáról szóltak, amely egybecseng a törölt Silent Hills gondolatával, de szóba került egy epizodikus horrorkaland is, amely egy teljesen új szemszögből mutatná be a halott várost.

Ez már elég ahhoz, hogy a széria rajongói összedörzsöljék a markukat, de sajnos úgy tűnik, hogy a pletykák hamisak voltak. A Konami képviselője a kifejezetten horrorjátékokkal foglalkozó Rely on Horrornak árulta el a szomorú igazságot: "Mi is tisztában vagyunk a pletykákkal, de megerősíthetem: nem igazak. Tudom, hogy ez nem az a válasz, amire a rajongók vágynak."

Szerencsére nincs minden veszve, a szóvivő ugyanis hamar hozzátette: "Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy végleg hátat fordítunk a franchise-nak, csupán arról van szó, hogy a valós helyzet nem egyezik meg a pletykákkal és az erről szóló beszámolókkal." Korai lenne tehát temetni a dolgot, de a konklúzió az, hogy ma sem lettünk sokkal tájékozottabbak. Elképzelhető, hogy a japánok továbbra sem tudják hova tenni a nagy múltú címet, de ennél is valószínűbb az, hogy valami egészen váratlannal készülnek, mellyel feltehetően megvárják a PlayStation 5 megjelenését.

14.
14.
Macifasz
#4: +1, én is ebben reménykedem.
11.
11.
crytek
#9: És most ezt ültesd át régi resi vs remake grafikában Capcom stílusban milliós eladások....
10.
10.
kryszisz
#9: Értettem mire gondolsz, megerősítésnek szántam csupán:D nincs jelenleg PC-m sajnos, de ha majd lesz ránézek, a folytatásokhoz meg már amúgy sem kell mókolni:)
9.
9.
#8: Hát pont erről beszélek, vagy mi van veled? Mondom bedobod emulátorba a PS1-es játékot és a világ leggyengébb gépén is 100%-os hitelességet és 100% pontos játékot kapsz és az emulátor feljebb tornássza a felbontást, ha mást nem is.

Így néz ki PS1-en a silent Hill. Egyébként az érdeklődők kedvéért, ugyan ez az effekt van rajta az RDR2-n, csak kicsit modernebb formában:
https://i.redd.it/y75n6kvkytd21.png

És így néz ki a SH emulátorban:
https://www.youtube.com/watch?v=GtSTETZYkxE

Na ez az, amikor a felbontást feljebb tornázod és mást nem, mert az eredeti PS 1 játék 100%-os élményét akarod. Töltsed be nyugodtan, nem kell félni, hatni fog.
8.
8.
kryszisz
#7: Hát amúgy nem vagyok az a grafikahuszár, a kedvenc játékaim zöme a 2000-es évek elejéről való, csak gondolom ha már kiadnák újra (egy alternatív univerzumban persze) legalább a felbontást feljebb tornásznák, ha mást nem is. Most pl. ha befejezem az Eternalt tuti a Doom 64 jön, amit már látatlanban imádok, nem érdekel hogy néz ki:D

#6: Hallod, kellett vagy 2 perc, hogy rájöjjek mire gondolsz:D hiába na, fél 2 múlt, kicsit le vagyok szedálva.
7.
7.
#5: Ha az elsőt kijátszod emulátorral (akárhány K-ban), hidd el, hogy az akkori grafika annak a játéknak semmit nem vesz le az élményéből. Aztán persze lehetne szebb, meg remake, meg minden, de a Team Silent-en kívül volt olyan rész, ahol látszott, hogy lövése sincs a készítőknek semmiről a játékkal kapcsolatban.
5.
5.
kryszisz
#3: Pláne, hogy nekem a 4. részt kivéve (meg a Homecoming elejét, de azt inkább hagyjuk) teljesen kimaradt a sorozat, viszont nagyon szívesen pótolnám picivel modernebb köntösben, úgyhogy egy vevőjük már biztosan lenne:)
4.
4.
zsocc-nrg
Inkább adják akkor el a Sony-nak ahogy a pletykákban is szerepelt :( Ezt a sorozatot vétek parlagon hagyni...
3.
3.
crytek
#1: Ha a pénzről szólna már kb 5 ftos munkàval újra kiadták volna őket mivel mindenki ezt csinálja és biztos nem azért mert bukás a dolog. Az első rész pl nem jött pcre már az egy jó eladási alap lenne..
1.
1.
Slik
tul szep is volt h igaz legyen... kar h a penzrol szol nekik az egesz
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...