Két új Silent Hill-játék van készülőben?

  • Írta: szlav
  • 2020. január 27.
  • Pletyka
Újabb pletykák reppentek fel a következő Silent Hill-játék(ok) kapcsán, a hírek ráadásul megbízható forrásból érkeznek. Ha igaz a szóbeszéd, akkor egy rebootot és egy epizodikus kalandjátékot is leszállíthat a Konami.

Az eltörölt Silent Hills óta nem sok örömhírt halhattak a Silent Hill-széria rajongói, de ha igazak a legújabb pletykák, akkor izgalmas éveknek nézünk elébe. Aesthetic Gamer, aki korábban már többször szivárogtatott pontos információkat a Capcom háza tájáról, elárulta, hogy legalább két játék készül a témában: az első a franchise soft rebootja lenne, a második pedig egy epizodikus kaland az Until Dawn vagy a Telltale-játékok nyomdokaiban. A szivárogtató hozzátette, hogy szerinte jó eséllyel még idén megtörténhet a hivatalos bejelentésük.

Az elhangzottakat természetesen érdemes fenntartással kezelni, elvégre pletykákról és szivárogtatásról van csupán szó, de mi mégsem lennénk meglepve, ha mindez valósnak bizonyulna. A sorozat rajongói hosszú évek óta várnak egy újabb, teljes értékű Silent Hill-játékra, az időzítés pedig most tökéletes lenne. Hiába a csúnya szakítás Hideo Kojima és a Konami között, lehet, hogy a japánok mégis elásták a csatabárdot.

Korábban már hallottunk afelől, hogy Kojima horrorjátékok felé kacsingat, nemrég pedig arról érkezett hír, hogy a fejlesztő kisebb, akár epizodikus játékokkal is foglalkozna - mindez tökéletesen passzol a szivárgásokhoz. Ha ezt megfejeljük azzal, hogy a Silent Hill 2 kreatívja, Masahiro Ito is új játékon dolgozik (amit remél, hogy ezúttal nem törölnek!), egyre biztosabbnak látszik, hogy nem légből kapottak Aesthetic Gamer hírei.

16.
zsocc-nrg
Amùgy is retro-kollekciókat adtak ki mostanság (Castlevania, Contra), szóval akár kezdhetnék az eddigi részek remastered verzióival modern rendszerekre.
14.
Onion
Jobban örülnék Silent Hill 1,2,3 remaknek. Olyan Resident Evil 2 remake mínőségben.
12.
Ps fanboy
A ps2 korszak óta jó SH játékot nem igazán láttam és már nem is igazán számítok rá. Mondjuk a Kojima féle receptre kíváncsi lettem volna jobban, mint a Death Stranding félére.
11.
darksiders19873
Egy SH 2 remake az maga lenne a mennyország! Imádtam a sorozatot, nálam tuti elsőnapos vétel lenne.
8.
Duken
#5: Pedig a P.T. demo az egyik legjobb horror amivel játszottam. Ha azt folytatja Kojima akkor ne tartsák távol.
7.
atroll1
#4: Sok az az 1 db, ami van?
5.
Kawada
A SH2 egy igazi mestermű. Ha csak az jönne, az számomra azt jelentené, hogy a szériát feldolgozták újra. Egyik sem húzott be azon kívül (bár ennek aktuálisan platform okai is voltak :) ).

De Kojimát jó lenne távol tartani, nem bánnám ha gameplay is lenne...
4.
dvs00
Lesz olyan videójáték amit nem Norman arcával akarnak majd adni?
2.
Darksiders84
Biztosan sokan örülnénk. Tisztán emlékszem ahogy kezdődik a tükör előtt állva csak áll és néz én meg vártam hogy mikor indul már a játék pedig az már az volt nem videó csak az nem rémlik melyik ps-en. Megjelenés tájékán iszonyat jó volt de szerintem most is símán megállná a helyét.Jó kis köd + rádió nyekergés és a többi jóság ...
1.
Yanez
Reboot az szupcsi lenne, de egy RE2 féle remake talán még jobb. Attól függ milyen lesz az a reboot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...