Vírusellenes játékmóddal bővül a Plague Inc.

  • Írta: szlav
  • 2020. március 24.
  • Letöltés
A Plague Inc. legújabb játékmódjában nem a teljes emberiség megfertőzése, hanem egy világjárvány megfékezése lesz a célunk. A különösképp releváns frissítéshez még a WHO szakemberei is hozzájárultak.

A koronavírus-járvány idején egyre nagyobb figyelmet kap az Ndemic Creations eredetileg teljesen poénosan megítélt játéka, a Plague Inc. A 2012-ben megjelent vírusszimulátorban a játékos célja az, hogy kifejlessze azt a tökéletes kórokozót, amellyel megfertőzheti, majd kiirthatja a teljes emberiséget. Manapság kevésbé tűnik ízlésesnek ez a koncepció, a fejlesztők azonban most csavarnak egyet rajta.

A játék következő frissítésében a másik oldalról, vagyis a járvány ellen küzdő emberiség szemszögéből élhetjük majd át az eseményeket. A feladatunk az lesz, hogy minél gyorsabban megismerjük a kórokozót, megszervezzük a fokozott stressz alatt lévő kórházi ellátás rendszerét, valamint karanténnal, egészségügyi osztályozással, távolságtartással és a köztéri szolgáltatások korlátozásával megfékezzük a vírus terjedését. Ismerős, ugye?

Mielőtt rávágnánk, hogy az Ndemic csupán könnyű hasznot próbál húzni a jelenlegi helyzetből, érdemes megemlítenünk, hogy stúdió negyedmillió dollárral támogatja a vakcinakutatással foglalkozó CEPI-t és az Egészségügyi Világszervezetet (WHO). Az utóbbiak egyébként cserébe besegítenek a játék fejlesztésébe is, így a szakértők tudásával még életszerűbb lehet majd a közeljövőben érkező szcenárió.

Ezek is érdekelhetnek

4.
Caleon
#2: Újabb first world problem.
3.
Diabolis83
#1: Eddig is voltak benne extra módok. A társasjáték terjesztés állat móka :D
2.
TheFlash
menjen a francba ez a retek jatek... Switchen lehetetlen vagy qrva tapasztaltnak kell lenni hogy normalon egyaltalan nyerni tudj, erdekes anno mobilon mindem gond nelkul az elejetol fogva tudtam nyerni, most meg lehetetlen mert vagy nem fertozodik meg mindenki, es akk fejlesztem a terjedest de akkor kifejlesztik az ellenszert, vagy az ellenszer ellen dolgozok de akkor meg nem tudom elegge fejleszteni a terjedest es halalozast okozo mutaciokat... fossss
1.
Bauff
Végre. Biztos jó játék, de engem ez az emberiség elpusztítása nem vonzott, de most befogom szerezni majd :)
Amúgy : https://store.steampowered.com/app/489370/Quarantine/ csak ez a játék nem lett népszerű, pedig jó elgondolás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...