Betöltötte a hatvanat a Sega

  • Írta: gorien
  • 2020. március 25.
  • Hír
Link másolása
Az 1960-ban alapított Sega idén elérte a hatodik X-et is. A hosszú évek alatt számos klasszikus játékot készítettek, olyan figurákat köszönhetünk nekik, mint Sonic, és egy időre még a konzolpiacon is próbára tették magukat.

A Sega idén tölti be a hatvanat, a története azonban kicsit messzebb nyúlik vissza hat évtizednél. 1940-ben Martin Bromley, Irving Bromberg és James Humpert összeállt, hogy megalapítsák a Standard Gamest, amin keresztül pénzbedobós játékgépeket gyártottak az amerikai hadseregnek. A világháború után új céget alapítottak Service Games néven, hasonló célközönséggel, az ebből származó „Sega” márkanév 1954-ben szerepelt először játékgépen.

Martin Bromley 1960-ban megalapította a Nihon Goraku Bussan nevű vállalatot, amely felvásárolta a Service Gamest, és ez az, amit végül a mai Sega vállalatként ismerünk. A Sega játékgép-importőrből hamar gyártóvá vált, a nyolcvanas években pedig beszállt a konzolkészítésbe is: a Master System, a Mega Drive, a Sega Saturn és a Dreamcast fűződik a nevéhez. A piacról végül kiszorult, azóta csak játékokat fejleszt és ad ki.

A Sega híresebb alkotásai közé tartozik a Sonic, a Bayonetta, a Phantasy Star, a Shenmue vagy a Yakuza, de például a Total War-sorozatnak is ez a kiadója 2005 óta.

Az évfordulót megünnepelendő a Sega egy különleges weboldalt indított, ahol többek között a cég történetét is megismerhetjük részletesen. Haruki Satomi, a vállalat feje, ünnepi köszöntőjében azt ígéri, nagy dolgokkal készülnek a hatvanadik évfordulóra.

16.
16.
Ooorky
#14: A Sega CD-hez azért előbb kellett egy Sony-Philips konzorcium ami megalkotta a CD-t, utána lehetett innovatívkodni vele. Na meg azok az agyon tömörített FMV "játékok" amik kijöttek rá.

Tökösség meg relatív, szinte az összes konzoljuk új, kiforratlan technológiára épült ami sokkal gyengébbnek bizonyult, mint az 1-2 évvel később megjelent konkurencia.

Dreamcast nosztalgiához nagyban hozzájárul, hogy első konzol volt amin lehetett sima írott cd-kről warezolt játékot futtatni.
14.
14.
godach
#12: Valójában szerintem most nincs igazad.
A SEGA mindig is híres volt (utólag visszatekintve pedig be is bizonyosodott) a tökösségéről és az innovativitásáról. Valójában, ez is lett a veszte mert legalább egy generációval megelőzte a korát mindig. Túl bátrak voltak.
Az x32-es modul pont lefedi a PS4 és PS4Pro próbálkozását, tehát a generáción belüli szintlépést.
Sega CD is hamarabb volt ha jól tudom, mint a PS1 csak ugye a Sony okosan csinálta és cd lejátszónak is tudtad használni így két hardvert 1,5 áráért kifizetődőbb volt megvenni, ahogy ez a PS2 = DVD lejátszó és PS3 = BluRay lejátszó esetében is tapasztaltuk. (személy szerint azért is döntöttem a ps2 mellett 2003-ban, mert majdnem annyiba került mint akkor egy DVD lejátszó és még fullos grafikákú PC-t is kaptam mellé, játék tekintetben)
Az Online móka is a SEGA-nál indult a leghamarabb, hisz látták ők ebben a lehetőséget, csak elhamarkodva ott is egy generációval hamarabb hozták be, amikor még sem szélessáv sem pedig internet nem nagyon volt sehol sem.
Mehetnénk tovább, hisz a kontrollerbe épített kijelzővel is nemrég próbálkoznak a cégek és még nagyon sok mindent lehetne sorolni.
A Sega legnagyobb hibája pont az a vakmerő hozzáállás volt ami végül a vesztét is okozta és ami hiányzik a mostani kiadókból és cégekből.
Nem azt akarom mondani, hogy jól csinálták vagy hogy nem hibáztak, csupán elhamarkodott, döntések voltak.
Tudjuk, hogy a bátorságot egy hajszál választja el a hülyeségtől.
Na ők nem bátrak voltak csak... :D
7.
7.
DzsonRembó
6.
6.
Ooorky
#4: Csak a konzol külseje, kártyák kinézete famicom koppintás, a játékok meg nes/kínai hack-elt cuccok.
5.
5.
shatana
Remélem önkéntes karanténban van!
4.
4.
Tudom hogy gaz, de idehaza gyerekkoromban a sarga kazettas masina ugye a Genesis koppintasa volt, kulsore es jatekokban is, szoval sokunk "ismeri" es imadta, kesobb jottem csak ra en is, egy fokkal ertelmesebb fejjel gimiben, hogy jaa hogy letezik valodi konzol is, nem sarga kazis igazi Sega
3.
3.
DarkLord
Így 60 felett, akkor tessék jobban vigyázni a koronával! További sok szép évet (hehe).
1.
1.
TrishtanAG
A játéklistához hozzáadnám a Persona-sorozatot is, amit a mai napig fejnek szépen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...