Játékkiadásba vág az Epic Games

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Epic Games bejelentette, hogy belevág a játékkiadói tevékenységbe, ennek nyomán pedig már meg is állapodott három csapattal: a cég szárnyai alatt készül a Remedy, a Playdead és a gen Design új játéka is.

Az Epic Games Publishing első játékait a Remedy (Control), a Playdead (Limbo, Inside) és a gen Design (The Last Guardian) szállítja majd. A cég a bejelentés szerint igyekezett "fejlesztőközpontú" megállapodást kötni a partnereivel, amely jóval gálánsabb a játékok készítőivel, mint a hagyományos kiadói modellek.

Eszerint az Epic Games Publishinggel megállapodó fejlesztőcsapatok 100 százalékban megtarthatják a játékukhoz kapcsolódó jogokat, valamint teljes kreatív szabadságot kapnak, a kiadó nem szól bele semmibe a munkálatok során. Ennek ellenére a költségeket teljes mértékben ő állja, a fejlesztéssel és a marketinggel felmerülő kiadások is az Epicet terhelik majd. Végül a fejlesztők a nyereségből is tisztességes hányadot tehetnek zsebre: ha a költségek megtérültek, a profitnak legalább a felét ők vihetik haza.

A játékokról további részleteket nem tudtunk meg, annyi viszont biztos, hogy multiplatform anyagokról lesz szó, ami a PC-n jó eséllyel Epic Games Store-exkluzivitást jelent. A Remedy sajtóközleményéből az is kiderült, hogy a finn csapat két következő generációs játékra írt alá az Epicnél: az egyik egy nagyobb AAA-cím (feltehetően az, amelyikről már korábban is szót ejtett a cég), a másik pedig egy kisebb, de ugyanabban az univerzumban játszódó projekt.

6.
6.
csongor1996
#5: "mégis day one megjelenik PC-re" :D Első nap jön PC-re az említett Predator játék, nem a DaysGone. (elsőre én is benéztem)
5.
5.
Ati1975
Azért mert kiadnak egy két ps-es játékot pc-re is az nem aszt jelenti hogy most sorba jönnek a ps ex-ek pc-re a sony azért nem hülye.
4.
4.
Ati1975
A Daysgone-t honnan szeded arról még nem hallottam hogy jönne pc-re.
3.
3.
Bnecne
#2: Hát szerintem meg van rá az esély.
Pl.A most megjelenő Predator játékot is a Sony adja ki még is dayone megjelenik PC-re is.
2.
2.
Ati1975
#1: Hát annak nem sók köze van az Epic-hez.
Mivel az a Sony adta ki arra vajmi kevés az esély hogy azt kihozzák pc-re.
1.
1.
crytek
The Last Guardian az nem volna rossz ha kapna pc-s portot
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...