HWSW: Rekordot döntött a magyar internet

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 27.
  • Hír
Link másolása
Múlt szombaton rekordforgalmat bonyolított a legnagyobb magyar független internetes adatkicserélő központ. A forgalomnövekedés egyelőre, úgy tűnik, megállt, de a beszámolók szerint még mindenkinek bőségesen van tartaléka.

A múlt hét végén megdőlt a mindenkori adatforgalmi rekord az egyik legnagyobb független magyar internetes adatkicserélő központban - a Budapest Internet Exchange (BIX) üzemeltetői március 21-én, szombat esete 252,7 Gbps csúcsforgalmat regisztráltak (a korábbi rekord 245,9 Gbps volt). Bár a BIX a teljes magyar internetes forgalomnak csak körülbelül 15-20 százalékát bonyolítja, a többi a szolgáltatók saját központjain keresztül zajlik, a statisztika arányaiban jól mutatja, hogy a koronavírus okozta social distancing jelenség milyen hatással van az internethasználati szokásokra.

A BIX forgalma március 18. és március 24. között

A szombat esti forgalmi rekord egyben abból a szempontból is beszédes, hogy a bár a távmunka és távoktatás a korábbiaknál nagyobb forgalomterhelést jelent hétköznaponként is, valójában továbbra is a hétvégi időszak és az esti órák hozzák a csúcsot. Vagyis azok az otthon maradt emberek, akik korábban valamilyen társasági tevékenységet választottak szombat esténként, most az interneten tartják a kapcsolatot vagy múlatják az időt - jellemzően valamilyen streaming tartalomfogyasztással.

Erről is a Netflix tehet - további részletek a HWSW cikkében!

13.
13.
#11: Nekem normálisan jön, vagyis tegnap nem volt gond a minőséggel, csak az elindítással.Kb 8x-ra sikerült 15 perc után.
12.
12.
Neo1989
#8: Milyen jelentősége van ennek ?
11.
11.
SLi
nagyszerű dolog este 9-kor lehet 144p-ben nézni netflixen a JoJo-t...
10.
10.
#7: Magyarországon nem hiszem, hogy gond lenne.Max a mobil nettel +upc.... .Az egyik legjobb netünk a világon , és ha az angolok is kb 50%-osan használják ki napközben a netet (pedig ég és föld a 2 ország netben) itt biztos nem kell ezzel foglalkozni.
8.
8.
Obi Wan Kenobi
Vajon ebből mennyi a pornó?
7.
7.
frankdelgado
Ezt mondta a mútkor is, èjjel torrentezek, nappal negnèzem ès nem rerhekem a netet ikyen sztríminges filmnèzèssel...mert rendes gyerek vagyok...
6.
6.
Lorthirash
#1: Pontosan ez a probléma hogy közös hálózatot használ az upc is a vodafon-al, stb. és túlságosan levan terhelve az összes szolgáltató.
1.
1.
Darksiders84
Nem olvastam végig de a nagy UPC itt Budapesten állítólag karbantartás miatt már jópár napja szarakodik volt hogy egész nap. Még jó hogy dobálják a szolgáltatók az ingyenes 10 GB mobilnetet szerencsére az legalább használható.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...