Jövőre érkezhet a Resident Evil 8

  • Írta: szlav
  • 2020. március 31.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykák kaptak szárnyra a több forrás szerint is fejlesztés alatt álló Resident Evil 8 kapcsán. Ha hihetünk a szivárgásoknak, a jövőre megjelenő új epizód egészen formabontó lehet.

Mint minden pletykát, érdemes ezt is fenntartásokkal kezelni, habár érdemes megemlíteni, hogy a szivárgásokat közlő Aesthetic Gamer többször is szállított már pontos információkat a Capcom háza tájáról. Ezúttal a Resident Evil-széria új, számozott részéről van szó: nyílt titok, hogy már egy ideje fejlesztés alatt áll a sorozat nyolcadik számozott epizódja, de ha igazak a hírek, akkor az 2021 folyamán meg is jelenhet, s valószínűleg nem kell már sokat várnunk a hivatalos bejelentésre sem.

Ennél is izgalmasabb azonban a szivárogtató kommentárja, amely szerint a Resident Evil 8 elképesztően formabontó lehet - olyannyira meredek váltásra kell gondolnunk, ami esetlegesen fel is bosszanthatja a széria rajongóit. Aesthetic Gamer az eredeti Resident Evil 3 fejlesztéséhez hasonlította a nyolcadik epizód munkálatait, habár egyelőre nem árulta el pontosan, hogy mit ért ez alatt, úgyhogy ezt bátran nevezhetjük akár ködösítésnek is.

A pletyka szerint a fejlesztés 2016 végén vette kezdetét, azaz nagyjából akkor, amikor a stúdió az utolsó simításokat végezte a Resident Evil 7-en. Ez tehát azt jelenti, hogy ha a Capcom tartja a tempót és jövő év elején piacra dobja a játékot, akkor nagyjából négy-négy és fél évnyi fejlesztési ciklust tudhat majd maga mögött a projekt, ami abszolút valószerűnek tűnik.

Legutóbb januárban hallottunk pletykákat a Resident Evil 8 felől. Az akkori szóbeszéd szerint az új epizód a Resident Evil 7 mintáját követheti a belső kameranézettel. Tény, hogy ez 2017-ben szokatlannak hatott a fix kamerás és a TPS-nézetű epizódok után, de ha igazak a legújabb híresztelések, akkor valószínűleg ennél nagyobb formabontásra is számíthatunk.

14.
14.
demonic
Ha igaz a hír, akkor felkérhetik Shinji Mikamit a RE atyját, aki 2000-es években összedördült a capcommal és elment tőlük, hogy ő rendezze a RE8-at.
Összegezve, minden amit még régről lehetett RE-nek hívni az ő nevéhez fűződik. Beleértve az RE1-2-3, A CV A Zerot, és egy utolsó kompromisszumokkal készített RE4-et is. Szóval van remény és reméljük kikopnak a goblinok, törpök, boszorkányok végre a szériából, és akár a western helyett a horror is szóba jön a cégnél.
13.
13.
GAMEROD
A 4. rész óta az összes formabontó. Azok is jók egynek, de annyira átment fantasy-horror stílusba a sorozat mint valami Skyrim vagy Thief. Törpök, várak, szerzetesek stb. Már tényleg csak a farkasemberek meg a vámpírok hiányoznak, majd a 8-ból nem fognak.
12.
12.
kryszisz
#11: Amennyire az egekig van dicsérve a játék azt hittem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, jó látni, hogy nem:) a nézet viszont tényleg telitalálat volt, főleg ami a beleélést illeti, úgyhogy remélem az marad FPS:)
11.
11.
Ps fanboy
#10: Szinte szóról szóra ugyanígy csapódott le nálam is a Re7 ahogy írtad. Mondjuk nálam kicsit előbb kezdet alábbhagyni a hangulat, azaz a hajónál. De ez már valszeg csak azért volt, mert a Baker birtokhoz képest kicsit sivárra sikeredett, de ott gondolom ez volt a terv és ott még azért működött a horror hangulat is, de a sobánya az tényleg elég nudli minden téren, és a vége is csak a sztori miatt volt érdekes számomra. Viszont amíg tartott rettenetesen jó volt fps ben átélni egy igazi Resi hangulatot, és most kaptunk két tps-t is a Resiből, úgyhogy márcsak ezért is nagyon remélem, hogy a kövi rész ismét fps lesz.
10.
10.
kryszisz
#9: Szerintem is fantasztikus volt, egészen úgy az utolsó negyedéig a játéknak. Onnantól, hogy a bányákba érünk szerintem baromi sokat romlott a minőség, a horror szerepét átvette a dara, a jól kinéző, relatíve szabadon bejárható helyszíneket váltotta a puritán design és a linearitás, na meg az sem nagyon tetszett, hogy az utolsó kb. 2 órában kezdett el sztorit magyarázni a játék. Addig 11/10 a cucc, életem egyik legjobb horror élménye (mínusz a bossharcok, azok valahogy nem illettek az FPS nézethez), de a végjáték kissé belerondított az összképbe szerintem. Ettől függetlenül örülnék nagyon, ha ebben a szellemiségben készülne a folytatás:)
9.
9.
Slik
amig 100% single a jatek addig barmit csinalhatnak vele felolem mert a 7 fantasztikus volt
csak nehogy ebbol is valami multis szar legyen
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...