Májusban dől el a Gamescom sorsa

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 1.
  • Rendezvény
Link másolása
Habár nemrég még azt mondták a Gamescom szervezői, hogy a tervek szerint folytatják az előkészületeket, most már valamivel óvatosabbnak tűnnek: májusban hoznak döntést arról, hogy milyen formában lehet megtartani a rendezvényt.

Habár a Gamescom szervezői két héttel ezelőtt még optimistán nyilatkoztak, és azt mondták, a koronavírus-járvány ellenére is a tervek szerint folytatják a játékvásár munkálatait, most már valamivel óvatosabbnak tűnnek. Az eseménynek otthont adó Koelnmesse és a német játékipari szervezet, a Game közleménye szerint május közepén dől el, hogy meg lehet-e tartani fizikai formában is az augusztusi eseményt.

A szervezők a legnagyobb kiállítókkal egyeztetve hozzák majd meg a döntésüket, érdemes azonban hangsúlyozni, hogy Gamescom mindenképpen lesz, ha máshogy nem, hát kizárólag digitális formában rendezik meg. A rendezvénynek eddig is voltak online követhető felületei és betéteseményei (ilyen például a tavaly debütált Opening Night Live nyitóműsor), az ígéretek szerint ezekre most jóval nagyobb figyelmet fordítanak majd.

A Gamescom augusztus 25-én veszi kezdetét, és augusztus 29-én ér véget - az augusztus 22-én rajtoló Devcom sorsa szintén a fentiek szerint alakul majd. A szervezők azt is leszögezték: ha élő esemény formájában nem tudják megtartani a Gamescomot, minden látogató és kiállító előre befizetett pénzét visszatérítik majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...