A tervek szerint folytatódik a Gamescom szervezése

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 16.
  • Rendezvény
Link másolása
Egyre több rendezvényt fújnak le a koronavírus-járvány miatt, és most már nem pusztán a szervezők elővigyázatosságáról van szó, hanem a hatóságok kötelezik erre az érintetteket. A Gamescom azonban megúszhatja a törlést.

Videojátékos fronton is nehéz döntéseket szült a koronavírus-járvány: a Game Developers Conference épp ezekben a napokban zajlana, ha nem halasztották volna el, és ahogy arról beszámoltunk, az E3-at sem fogják megtartani júniusban. A Gamescom azonban csak augusztusban esedékes, és épp ezért van esélye arra, hogy megmeneküljön.

A játékvásár szervezői egy közleményben igyekeztek megválaszolni a jelenlegi helyzet tükrében felmerülő kérdéseket. A csapat leszögezte, hogy rendkívül komolyan veszi a járványt, a látogatóik és partnereik egészsége elsődleges számukra, egyelőre azonban a Gamescom szervezése az eredeti tervek szerint halad tovább, vagyis azzal számolnak, hogy megtarthatják a rendezvényt.

Habár múlt héten Kölnben is betiltották az ezer főnél több embert megmozgató rendezvényeket (a Gamescom tavaly 373 ezer látogatót vonzott), ez a tiltás jelen állás szerint április 10-ig él, vagyis az augusztus 26-án kezdődő eseményt egyelőre nem érinti. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy figyelemmel követik a hatóságok javaslatait, és minden döntésüket alapos mérlegelés után hozzák meg.

Megígérték továbbá, ha a Gamescomnak otthont adó Koelnmesse a rendezvény lefújására vagy elhalasztására kényszerülne, készek visszatéríteni a megvásárolt belépőjegyek árát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...