Megint csúszik a The Last of Us: Part II

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 2.
  • Csúszás
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy a The Last of Us: Part II és a Marvel's Iron Man VR megjelenését is kénytelen elhalasztani a koronavírus-járvány okozta logisztikai problémák miatt. Nem is kaptunk új dátumokat egyelőre.

A Sony a Twitteren jelentette be, hogy két fontos címét is kénytelen elhalasztani, a The Last of Us: Part II és a Marvel's Iron Man VR sem jelenik meg az eredetileg tervezett időpontban a koronavírus-járvány és -válság miatt. A The Last of Us folytatását május 29-re, az Iron Mant május 15-re ígérte be a kiadó - új dátumokat egyelőre nem is kaptunk.

A bejegyzés alapján logisztikai problémák állnak a csúszások hátterében - vagyis a fejlesztés a tervek szerint halad -, a Sony szerint egész egyszerűen a jelenlegi helyzetben nem tudnának olyan körülményeket biztosítani a rajtra, amit a játékosok megérdemelnek.

A cég nem is ment bele ennél jobban a döntés hátterébe, de könnyű belátni, hogy a jelenlegi helyzet számos ponton bekavarhat a megjelenésekbe: nem is olyan rég a Capcom és a Square Enix is figyelmeztette a játékosokat, hogy a Resident Evil 3 és a Final Fantasy VII Remake dobozos kópiái késve kerülhetnek boltokba. 

Habár korábban a Sony már emlegette, hogy a járvány érintheti a játékaik megjelenését, akkor elsősorban arra utalt, hogy a home office-ra átállt fejlesztőcsapatok nem tudnak időre elkészülni a munkáikkal. A Naughty Dog kiadott egy közleményt a csúszás kapcsán, amelyben leszögezi, hogy a The Last of Us: Part II már majdnem készen van - ez végső soron jó hír, mert a csapaton már nem fog múlni a megjelenés, ha egyszer visszatér a normális mederbe a gazdaság.

Vigasztalódjatok néhány új screenshottal!

 
91.
91.
georgie.70
A cikkhez hozzászólva engem őszintén fejbe vágott ez a hír!
Baromira vártam ezt a játékot, igazából minden más game-nél jobban,még CP 2077-nél is sokkal jobban pedig az is érdekel csak a T.L.U valami olyat húzott be számomra történetileg karakterileg és a drámai hatását illetően hogy számomra az sem volt gond hogy a játékmenet lehetett volna jobb.. Persze ez az én gondom, és persze valahol tartottam attól hogy a helyzet miatt befog következni a csúszás, de mivel egyszer már halasztottak, meg hát ha valamit a játék fejlesztést az ember naiv hozzá nemértő fejjel azt gondolja hogy lehet home office-ban tolni, de ezek szerint valami mégsem kerek:(
Szerintem jelenleg ami a lehető legjobb gyógyír erre az a Days Gone, ami szerintem hordoz magában nagyon is hasonló kvalitásokat és szerintem hatalmas élvezet játszani, szóval harmadszorra is neki futok a legnehezebb fokozaton,azzal elleszek egy darabig:)) Tudom ajánlani mindenkinek akit hasonlóan hozzám arcul csapott ez a hír...
83.
83.
cyberstaker
The Last Guardian: Part II
81.
81.
JohnSpartan
A lényeg az hogy ma hibernàlom magam a megjelenésig mint cartman. Nah jó... majd ha az R3 őrület lepergett!
71.
71.
tsulok
Szerintem teljesen hihető, hogy logisztikai okok miatt csúszik. Szerintem ez lesz az elmúlt 15 év legsikeresebb PS 1st party játéka (eladásokat tekintve). Ha csak digitálisan adnák ki az elég nagy bevételkiesés lenne.
Az eladásoknak a fele még mindig lemezes. Ezen kívül ott vannak még a speciális kiadások, ezekhez már rég legyártották a szobrokat stb. Sok előrendelést most lemondanának emiatt, a legyártott kiadásokat meg lehet csak majd hónapokkal később sokkal olcsóbban tudják eladni.

Filmeknél is ez van. A Sony kb az összes filmét elhalasztotta, a Disney is pl a Balck Widow-t. Kiadhatnák Disney+on és moziba csak később, de nem teszik, mert sokat buknának vele.
70.
70.
godach
Megnyitottam a heti játékmegjelenéseket és elhülve tapasztalom, mennyi érdemleges cím van mégis cicaharcot vívnak itt az emberek egy csúsztatás miatt. Mintha nem lenne más.
59.
59.
Ps fanboy
#57: Illetve kifejezés, hogy gomba baktérium, mielőtt még ebbe is belekötnél.
49.
49.
Ps fanboy
#13: Pardon, gombavírus, hogy pontosabb legyek.) És igen, sajnos engem sem lepet meg annyira, sőt normál helyzetben zavarna is a dolog, de jelenpillanatban azt sem tudom a világgal mi lesz két hónap múlva, szóval...
48.
48.
Cole
16.
16.
Tibi80
Tuti hogy arról van szó, hogy k.rvára nincs még kész a game...pedig nincs multija, egyszer már csúsztatták a megjelenést...de hátha majd karácsonyra odabasszák az asztalra....utálatos egy dolog, ha valamit vár az ember, azt feszt tologatják a megjelenését...de legalább lettek volna annyira tökösek, hogy bevallják...még nem vagyunk kész vele... logisztikai problémák? Apjuknak a f....t. Ahogy előttem is említették...akkor jött volna ki digitálisan első körben, aztán majd dobozosan is..azt a gamerek eldöntötték volna, hogy kinek hogy a jó...de ez a parasztvakítás....mehhhh...
14.
14.
GAMEROD
Egyértelmű volt, mint ahogy az is hogy vírusok nélkül is ugyanígy csúszott volna.
13.
13.
kryszisz
#8: Gomba lesz az a vírus, de értelek:) Amúgy nem tudom ki az, akit ez a hír meglepett, hisz várható volt a dolog szerintem.
12.
12.
Early
Sokan írjátok hogy ps5 nyitó cím lesz.
Szerintem még nem lesz az
Iszonyat nagy tábor a ps4-el rendelkező emberek száma
Már a kezdetektől ps4 re készítették a játékot
Arra van optimizálva
Meg felesleges is elkészíteni ps5 re is
Mivel vissza felé kompatibilis a gép
Szóval szerintem annyi lesz az egész hogy ps4 re pár hónap múlva megjelenik a játék
Ps5 re meg kap frissítés formájában egy textúra pakkot és némi fps növekedést
Én így tudom el képzelni
8.
8.
Ps fanboy
Nem értem ezt a Sonyt hova csúsztatja már megint ezt a játékot. Pedig milyen stílusos lenne épp egy vírus által pusztított világban játszani egy vírus által pusztított világról szóló játékot... Na sebaj, legalább a Capcom tökösebb volt, holnap megyek is REmesisért.
7.
7.
Gykrizsi
Kár. Nemrég vittem végig az első részt, nem volt rossz, de nem éreztem azt a 10/10 dolgot. Majd a Left Behind-t követően voltam úgy, hogy rettentően érdekel a 2. rész.
3.
3.
Darksiders84
#1: Kezdete... remélem a Ghost of Tsushima marad bár ezek után már semmi sem biztos sajnos.
2.
2.
Yanez
Most felakasztom magam, de azért majd szóljatok, ha már kijött a játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...