Megint csúszik a The Last of Us: Part II

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 2.
  • Csúszás
A Sony bejelentette, hogy a The Last of Us: Part II és a Marvel's Iron Man VR megjelenését is kénytelen elhalasztani a koronavírus-járvány okozta logisztikai problémák miatt. Nem is kaptunk új dátumokat egyelőre.

A Sony a Twitteren jelentette be, hogy két fontos címét is kénytelen elhalasztani, a The Last of Us: Part II és a Marvel's Iron Man VR sem jelenik meg az eredetileg tervezett időpontban a koronavírus-járvány és -válság miatt. A The Last of Us folytatását május 29-re, az Iron Mant május 15-re ígérte be a kiadó - új dátumokat egyelőre nem is kaptunk.

A bejegyzés alapján logisztikai problémák állnak a csúszások hátterében - vagyis a fejlesztés a tervek szerint halad -, a Sony szerint egész egyszerűen a jelenlegi helyzetben nem tudnának olyan körülményeket biztosítani a rajtra, amit a játékosok megérdemelnek.

A cég nem is ment bele ennél jobban a döntés hátterébe, de könnyű belátni, hogy a jelenlegi helyzet számos ponton bekavarhat a megjelenésekbe: nem is olyan rég a Capcom és a Square Enix is figyelmeztette a játékosokat, hogy a Resident Evil 3 és a Final Fantasy VII Remake dobozos kópiái késve kerülhetnek boltokba. 

Habár korábban a Sony már emlegette, hogy a járvány érintheti a játékaik megjelenését, akkor elsősorban arra utalt, hogy a home office-ra átállt fejlesztőcsapatok nem tudnak időre elkészülni a munkáikkal. A Naughty Dog kiadott egy közleményt a csúszás kapcsán, amelyben leszögezi, hogy a The Last of Us: Part II már majdnem készen van - ez végső soron jó hír, mert a csapaton már nem fog múlni a megjelenés, ha egyszer visszatér a normális mederbe a gazdaság.

Vigasztalódjatok néhány új screenshottal!

 
91.
georgie.70
A cikkhez hozzászólva engem őszintén fejbe vágott ez a hír!
Baromira vártam ezt a játékot, igazából minden más game-nél jobban,még CP 2077-nél is sokkal jobban pedig az is érdekel csak a T.L.U valami olyat húzott be számomra történetileg karakterileg és a drámai hatását illetően hogy számomra az sem volt gond hogy a játékmenet lehetett volna jobb.. Persze ez az én gondom, és persze valahol tartottam attól hogy a helyzet miatt befog következni a csúszás, de mivel egyszer már halasztottak, meg hát ha valamit a játék fejlesztést az ember naiv hozzá nemértő fejjel azt gondolja hogy lehet home office-ban tolni, de ezek szerint valami mégsem kerek:(
Szerintem jelenleg ami a lehető legjobb gyógyír erre az a Days Gone, ami szerintem hordoz magában nagyon is hasonló kvalitásokat és szerintem hatalmas élvezet játszani, szóval harmadszorra is neki futok a legnehezebb fokozaton,azzal elleszek egy darabig:)) Tudom ajánlani mindenkinek akit hasonlóan hozzám arcul csapott ez a hír...
90.
Oldman
88+89 #
Ok köszi, nagyjából persze sejtettem, csupán nem állt össze a kép teljesen. Nem emlékeztem, hogy immunis lett volna a lakosság egy része, hiszen voltak ott földfoglalók, szektások, a hadsereg emberei, polgárőrök, illetve nem egy megmenteni való ember/gyerek.
88.
Azatoth
#82: A Days Gone-ban vírus okozta a zombisodást. Akik szabadon élnek még és emberek, azok immunisak rá. Nincs belőlük túl sok, kb. 98-99% körüli lehet a fertőződés aránya. Ellenben akikre nem hatott, azok is lehetnek hordozók.
A NERO emberei a kezdetektől fogva védőruhában járkálnak ki. Köztük lehetnek sokan olyanok, akik nem immunisak így ruha nélkül kimenni számukra végzetes lenne. Illetve tarthatnak attól is, hogy mutálódik a vírus és azokra is hatással lesz, akik addig immunisak voltak.
86.
Kawada
#85: "And the Nobel price goes to... TheFlash!" :)
83.
cyberstaker
The Last Guardian: Part II
82.
Oldman
Nyarlako!
Köszi az infót, azt hittem valaki esetleg kiakadt, és nagy vita alakult ki, mert olvasva a gomba-vírus-baktérium nézeteltèréseket nem csodálkoztam volna ezen. Hogy egy kicsit beszálljak a témába egy másik játék kapcsán:
Számomra nem volt világos, hogy a Days Gone esetében a karakterünk, meg jó pár lakos miért nem alakult át fertőzötté, hiszen védőruha nélkül lavíroztak/harcoltak a nagyvilágban, miközben a NERO-sok fejtetőig bebugyoláltan vizsgálódtak erre-arra. Ahhoz túl sok nép volt fertőzött, hogy ne vírus/baktérium által alakuljanak át. Persze lehet figyelmetlen voltam, és elhangzott a játékban a kérdésemre a válasz. Passz.
81.
JohnSpartan
A lényeg az hogy ma hibernàlom magam a megjelenésig mint cartman. Nah jó... majd ha az R3 őrület lepergett!
80.
Kawada
#78: Még egyszer... Konkrét tárgyi tévedesedet udvariasan kijavítottuk. Erre 40 perc alatt fostál 7 kommentet, hogy miért van igazad mégis és hogy érted, ami úgyis faszság volt és még tuszkolod az igazad, hogy de te hallottál erről és kész...

Az ember téved. TÁRGYI tévedést közöl. Jönnek, kijavítják. Akkor az, aki tévedett, elnézést kér, hogy hülyeséget írt, belátja, hogy tévedett, megköszöni, hogy ma is tanult valamit és elengedi a témát. Ez így működik normális esetben. Csak hogy valami szociálisabb jellegű dolog is ragadjon ma rád, ha már bakteriális gombás fertőzést nem tudsz kapni többé.
78.
Ps fanboy
#77: Igen és amiből indult az egész, arról már korábban közöltem, hogy csak köznyelvesítve értettem. De te mégis úgy felkaptad a témát, mint gyöngytyúk a meleg taknyot. Nincs az az isten, hogy elszalasz egy lehetőséget, hogy kioktas valakit. Na ez a szánalmas nem más.
77.
Kawada
#72: Nem csapok fel semmit. Az, hogy te miről hallasz és az milyen viszonyban áll a valósággal, az sajnos nem rajtad múlik. Én is hallottam medvedisznóemberről, de ettől még nincs (bár valószínűbb mint a bakteriális gombafertőzés, és ezek szerint van vírusos gombafertőzés, és gombás vírusfertőzés is).
És nem tudálékoskodok, hanem általános iskola 3. osztályos szintű faszságokra próbáltam felhívni a figyelmed, először poénosan, személyeskedés mentesen, amire te kezdték csaholni, hogy "ne fárasz(?)". És ami a legalja, hogy folytatod, és magyarázod a faszságod, kiegészítve némi arroganciával, ami már tényleg a legbutább emberek sajátossága.
74.
Criminalheadz
Nem nagy kár érte, story-n és a karaktereken kívül egy nagy 0 számomra ez a valami. Sony miatt van egekig magasztalva, ami szerintem erős túlzás. Ez egy személyes vélemény me tessenek magukra venni.
73.
Oldman
Miért hiányzik vagy 20 db hozzászólás? Vagy lemaradtam valamiről?
72.
Ps fanboy
#65: Bakteriális gomba fertőzésről már halottam... Erről ennyit. Persze mindjárt felcsapod a Google t, hogy elmagyarázd, hogy az pontosan mi is és mi a különbség. De inkább kimélj meg tőle, mivel nekem is épp elég agysejtem pusztul mostanában a tudálékos kommentjeidet olvasgatva, főleg a corona témában. :)
71.
tsulok
Szerintem teljesen hihető, hogy logisztikai okok miatt csúszik. Szerintem ez lesz az elmúlt 15 év legsikeresebb PS 1st party játéka (eladásokat tekintve). Ha csak digitálisan adnák ki az elég nagy bevételkiesés lenne.
Az eladásoknak a fele még mindig lemezes. Ezen kívül ott vannak még a speciális kiadások, ezekhez már rég legyártották a szobrokat stb. Sok előrendelést most lemondanának emiatt, a legyártott kiadásokat meg lehet csak majd hónapokkal később sokkal olcsóbban tudják eladni.

Filmeknél is ez van. A Sony kb az összes filmét elhalasztotta, a Disney is pl a Balck Widow-t. Kiadhatnák Disney+on és moziba csak később, de nem teszik, mert sokat buknának vele.
70.
godach
Megnyitottam a heti játékmegjelenéseket és elhülve tapasztalom, mennyi érdemleges cím van mégis cicaharcot vívnak itt az emberek egy csúsztatás miatt. Mintha nem lenne más.
69.
Kawada
#66: Cikória kávét, Macit természetesen.
66.
Yanez
#65: A legénybúcsúdon kakaót ittatok vagy sima tejet?
65.
Kawada
#60: Van gombás fertőzés és van bakteriális fertőzés. Gomba bakteriális nincs. Nem hiszem, hogy én fárasztanék (legalábbis jelen helyzetben bnárkit) bárkit jelen pillanatban, ellenben elolvasva az előző pár kommented, több agysejtem pusztult el mint a legénybúcsúmkor.
59.
Ps fanboy
#57: Illetve kifejezés, hogy gomba baktérium, mielőtt még ebbe is belekötnél.
55.
Ps fanboy
#53: Akkor gombajárvány, így jó lesz? Baktérium, vírus nem ugyanaz, de én köznyelvesítve beszéltem, nem fárasz te is.
53.
Kawada
#50: A gombavírus a gombákra veszélyes, nem ránk. :)
52.
Kawada
Őszintén mondom, kezdek örülni a csúszásoknak. Hátha utolérem magam pár játékkal. Akiket érzékenyen érint, azoknak kitartást.
51.
Kawada
Őszintén mondom, kezdek örülni a csúszásoknak. Hátha utolérem magam pár játékkal. Akiket érzékenyen érint, azoknak kitartást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...