Már a játékok is figyelmeztetnek: "Maradj otthon!"

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 7.
  • Érdekesség
Az Egyesült Királyság népegészségügyi szolgálata, a Public Health England kampányához csatlakozva már a videojátékok is otthonmaradásra szólítják fel a helyi játékosokat.

Az Activision Blizzard, a Rebellion és a Codemasters is csatlakozott a Public Health England "Stay Home Save Lives" kampányához, így az otthonmaradásra felszólító üzenet a Candy Crush Sagában és a Sniper Elite 4-ben is meg fog jelenni, a DiRT Rally 2.0-ban pedig már benne is van.

A Codemasters gyors lépése érthető, hiszen a játékhoz épp ma fognak hozzáférni ingyen a PlayStation Plus-előfizetők: az autóversenyben a pályán lévő hirdetőtáblákra tették ki az üzenetet a fenti képen is látható módon. Az egyébként szintén brit fejlesztők szerint a játékbeli hirdetések földrajzi célzással változtathatók, így a kampány csak az Egyesült Királyság játékosait érinti. Ugyanakkor remélik, hogy később más országokban tudnak segíteni ezzel a módszerrel, a készítők a BBC-nek árulták el, hogy már francia, német, olasz és spanyol nyelven is bekészítették az üzenetet.

A jelenlegi állás szerint egyébként csak a Codies rukkolt elő ennyire natív megoldással, az Activision és a Rebellion egyszerű hirdetésekben gondolkodik csupán.

17.
17.
FrankBlack
A kamionos játékok meg #TruckAtHome Event-et inditott. Mentem is az ATS-el elég sokat mostanság (is).

https://blog.scssoft.com/2020/03/truckathome-event.html
https://blog.scssoft.com/2020/04/truckathome-event-conclusion.html
16.
16.
semike
Egy kérdés:
Valaki megtudja mondani, miként lehet az, h. láttam olyan videokat amiben magyar reklámok,nevek szerepelnek az autok oldalán?!?! Köszi előre is!
15.
15.
Slik
#12: csak egy ujabb npc a vilagon
get woke
14.
14.
Slik
#12: ha most elterjedne a mediaban, hogy egy lathatatlan terrorista gyilkos szedi aldozatait a varosban azt is elhinned mint minden birka aki a hireknek el... ugyan mar ne farassz
13.
13.
Nothing
Végül is, mi másra bíztathatna egy videojáték? Hogy hagyd a francba és menj ki? :D
12.
12.
Obi Wan Kenobi
#8: Kétlem, hogy tudsz olvasni, másképp nem írnál ekkora hülyeséget. Azért megpróbálom elküldeni neked ezt a cikket, hátha a háztartásodban valaki tud olvasni: https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/coronavirus-cases-maps-us-world-spread-symptoms-death-rate-2020-1%3famp
10.
10.
Slik
#9: ezt nagyon ketlem :)
9.
9.
KopyAti
#8: Neked unalmas, sok országban meg ezrével hullanak az emberek! Grat!
8.
8.
Slik
vege lehetne mar a felhajtasnak... kezd nagyon de nagyon unalmas lenni, h masrol se szol a vilag csak errol a tulhypeolt kamu virusrol
5.
5.
daenath
Nem eleg hogy tv-ben, net-en, a csapbol is ez folyik, mostmar a jatekokban is ezt lathatom1 Csodas uj vilag!
3.
3.
Guba32
Ma is mondtam már(mint minden nap),remélem még vagy 2-3 hónap itthon kell maradnom,mocskosul élvezem.
2.
2.
Morzsi1
Hm, lassítanom kell, hogy el tudjam olvasni a hirdetéseket...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...