Final Fantasy VII Remake - jövőre jöhet a PC-port?

  • Írta: szlav
  • 2020. április 10.
  • Hír
A Final Fantasy VII Remake legújabb előzetese gyakorlatilag megerősítette a PC-s kiadás létezését. Jól tudjuk, hogy egy évig PlayStation 4-exkluzivitást élvez a játék, később azonban Cloud legendás kalandja ellátogathat a számítógépre is.

Hosszas várakozást követően ma végre megérkezett a Final Fantasy VII felújított változata, melyet egy éven keresztül kizárólag PlayStation-konzolon játszhatunk majd. A Square és a Sony jövő év áprilisáig tartó szerződése azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a játék végleg megragad egy platformon. Ezt bizonyítja a játék utolsó előzetese is, amely gyakorlatilag megerősíti a PC-s verzió létezését.

Nem kell nagy detektívnek lennünk ahhoz, hogy a videó elején látható játékmenet felvétele alatt kiszúrjuk a "Gameplay captured on PC" feliratot. Természetesen korai lenne egyből a konklúzióhoz ugranunk: nyilvánvaló, hogy elméletileg minden videojáték létezik PC-n, hiszen a fejlesztők ott készítik azokat, de biztató előjelnek mindenképp elkönyvelhetjük a látottakat. Az eredeti, 1997-es játék egyébként szintén egy évvel később költözött PlayStationről PC-re, úgyhogy egy 2021-es PC-s port egész költőinek hatna.

32.
Nyarlako
#30: Ennek bizonyára megvannak a gazdasági okai.
31.
CitromH
#23: Szerintem meg az. A szövegértési gondok könyvek olvasásával javíthatóak.
30.
CitromH
#22: Nyílván szokott lenni, viszont ezt az FF részt imádtam, és alapvetően türelmetlen vagyok így meg van rendelve PSre sajnos. Ezzel vissza is kanyarodtunk az alap feltevésemre, vagyis miért nem jelenhet meg PCre. Xboxra értem miért nem, de a PCs okok szerintem egy ideje okafogyottakká váltak.
29.
Ooorky
Nekem "szerencsére" Spoony elrontott minden Final Fantasy-t életem végéig, ezért nem tud érdekelni mennyire sz*r az aktuális rész.
28.
Nyarlako
#27: Az nem folytatas mert semmi köze hozzá még a világ se ugyanaz amiben játszódik
27.
Neotechtr
#26: Te írtad, hogy várhat a folytatásra, onnan jutott eszembe.
23.
Neotechtr
#20: Nem, amit írsz az *nem* egyszerű. Igazából nem is értem ezt a mondatot.
22.
Nyarlako
#20: PC-n nincs addig mivel játszani? A folytatásra úgyis varhatsz majd 7-8 évet.
21.
CitromH
#18: Ha ettől Neked jobb lesz, akkor nyugodtan.
20.
CitromH
#19: Nem szeretnék egy évet várni rá, és nincs másik játék amivel játszanék konzolon mert akkora PCs vagyok. Ez ilyen rohadt egyszerű. :)
19.
Neotechtr
#17: Miért kéne megvenned PS-re és utána még kölcsönkérni hozzá egy gépet? Akkora PC-s vagy, hogy szerinted nincs másik játék a világon, amivel játszani tudnál? Kényszerít téged valaki is valamire? Ha PC-re akarod és nincs PC-re, akkor egyszerűen ne vedd meg a játékot és ez ilyen rohadt egyszerű. XD
18.
Nyarlako
#17: Mindjárt megsajnállak.
17.
CitromH
Ez, hogy a PC verzió csak egy év múlva jelenik meg egy vicc. Most vehetem meg PS-re, ahogy a XV-öt is. Na meg kérhetek jölcsön ismét egy gépet a játék erejéig. Miért nem lehet kiadni PCre is? Miért kell a fos grafikára rákényszeríteni az embert?
16.
Neotechtr
#15: Amúgy szerintem is. Három ember portolta, abból is egy végezte a meló oroszlánrészét. Teljes elkötelezettség amellett, hogy 100%-os legyen az egyezés az eredetivel és egy-két effekt dolog, valamint a skybox-ok is átestek egy rendes feljavításon.
15.
Nyarlako
#14: Szerintem a Doom 64 marha jól néz ki.
14.
Neotechtr
#13: Pontosan. Ha valakinek kell, akkor a Wait for Sale tűnik járható útnak. Amikor jól megvan minden rész és ki van patch-elve. Tipikus Unreal Engine gondok vannak a játékkal. A kezdő rész bomba jól néz ki, de utána tényleg úgy néz ki, mint a Doom 64, mert nem töltenek be rendesen a textúrák, ahol meg látszólag betöltődött, ott meg alacsony felbontású. Főleg, ha meg egy olyan "szeretettel" megcsinált remake lesz, mint a rezident gonosz, akkor meg bőven-bőven Wait for Sale, ezzel ki tudok egyezni. Először meg akartam venni ezt, de bla bla és már úgy vagyok vele, hogy inkább nem.

De ami a legjobban feltűnt újabban, hogy mintha a Remake-eknél hiába kérnek teljes árat, valahogy a teljes játékot már nem csinálják meg, csak amihez kedvük van. Ezért az egyért bánom, hogy a Resi-t is megvettem (elő volt rendelve és nem sokkal megjelenés előtt derült ki, hogy szar), ennyi erőből ott is várhattam volna egy jó kis leárazást, mert annyit ér a cucc én meg így kétszer annyi pénzzel támogattam ezt.
13.
Nyarlako
#11: Nem feltétlenül szar de joggal vártak sokan többet és jobbat ennyi év és ígéret után.
Neked meg a 6000res kosár kategóriába majd valamikor mert annyit ér nekem.
12.
Onion
Azért kiváncsi leszek ps változatból mennyit fognak eladni.
11.
Neotechtr
#7: Ez egy büdösszar, ezt nem szabad megvenni. Játék 2/3-a hiányzik belőle, epizódokra van bontva, ráadásul miután kimész a kezdő városból megszűnik a jó grafika is és úgy fog kinézni, mint a Doom 64. Ráadásul még berakják PS-re egy évre.... Ezt senkinek sem szabad megvenni, sem PS-esnek, sem PC-snek, mert ez a játék semmiről nem szól, csak arról, hogy először gyorsan adjuk el a szart PS-re, utána meg PC-re, de játékot készíteni már nem akartak hozzá.
10.
tyber16
#1: Igaz, van benne pár Kingdom Hearts szintű hülyeség. Látszik, hogy ugyanaz a csávó rendezte ezt a remake-t mint aki a KH játékokat is. Az arbeiters of fate...... full hülyeség szerintem is és nem illik bele a játék világába. Mint teljes árú FF játék tényleg rövid (mondjuk én nem bánom a Persona 5 mellett XD) és sok a hülye fetch quest ami azért gáz, mert nem igazolja az állításokat hogy annyira kiterjesztették a játékot hogy csak a Midgard rész fért most bele. Szerintem a rendező csak bele akarta vinni a kingdom heartsot, hogy kitolja a játékidőt XD. Egyszerűen egy prológus történetben nincs ennyi. Hiába húzzák ki 30-40 órára ahol nincs még történet ott nem is lesz, hiába bővítgetik ki fillerekkel. Arról nem is beszélve hogy itt olyan megoldásokról kell beszélni, hogy 20 perc helyett most órákon át sétálsz, szóval így könnyű kitolni a játékidőt XD. Ami a régiben volt 40 perces szakasz kb az itt most egy konkrét fejezet lett XD. Aztán ki tudja a folytatás mikor jön..... biztos hogy ps5-re fog jönni csak az a kérdés,hogy a ps4 vinni fogja-e még. Vagy kiadják-e arra is. A part 2 már készül az biztos és én nem bánnám, ha abban letudnák a játék többi részét és rendesen tömörítenének vagy valami mert elég kellemetlen, hogy ez is 100 giga úgy hogy tök lineáris ráadásul a karaktermodelleken kívül nem valami szép. Mármint szép a játék de nem indokolja a 100 gigát. Néhány tájkép feltűnően nem olyan kidolgozott mint a szereplők ami aztér zavaró nekem mert nem open world játék. Szerintem a 9 pontok amiket kap túlzóak, én egy erős 7-est adnék rá mert azért valamennyire kerek egész a végére,, olyan mint egy sorozat 1. évadjának a vége és mellé egy nagyon korrekt akció rpg, de mint FF7 remake szerintem csalódás. Aztán lehet a folytatás rám cáfol és szeretném is hogy így legyen, azt meg még inkább hogy minél hamarabb jöjjön és ps4-re is. A zenéje viszont szuper. A harc meg tök ugyanolyan mint a XV-ben.
9.
Trico
#6: Nagyrészt a sztori vonal, 30-40% mellékküldetéssel.
8.
Trico
#7: Igen elfért. Szöveges dialógusokkal, beszédhangok nélkül stb. Ne hasonlítsuk össze szerintem.
7.
Nyarlako
#5: Hozzáteszem anno kitoltam az FF7et. Érdekes az elfért egy játékba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...