Újabb életjelet adott magáról a Dead Island 2

  • Írta: szlav
  • 2020. április 12.
  • Hír
Link másolása
Gyakorlatilag már lemondhattunk a development hell legmélyebb bugyraiban ragadt Dead Island 2-ről, a 2014-ben leleplezett zombis játék azonban most újabb életjelet adott magáról, mégpedig egy álláshirdetés formájában.

Először a 2014-es E3-on láthattuk a Dead Island 2-t, az egy fő epizódot és a több mellékágat megélt zombimészárlós játék folytatása azonban azóta sem készült el. A projekt az évek során többször is gazdát cserélt, dolgozott már rajta a Yager, a Sumo Digital és a Dambuster Studios is, de a nyolcadik konzolgeneráció végéhez közeledve bátran kimondhatjuk: valami nagyon félrecsúszott a fejlesztés során.

Mégsem érdemes még teljesen eltemetni a Dead Island 2 gondolatát, hiszen a Dambuster vagy a Deep Silver hivatalosan sosem jelentette be a játék törlését, sőt két évvel ezelőtt újra megerősítették a játék létezését. Komolyabb előrelépésről persze azóta sem hallottunk, de elképzelhető, hogy az új konzolok közeledtével újult erőre kap a fejlesztés is. Erre utal legalábbis a fejlesztőcsapat hivatalos oldalán közzétett álláshirdetés, amely bármiféle mellébeszélés nélkül értekezik a Dead Island folytatásáról.

A projekt élére egy tapasztalt művészeti vezetőt keres a stúdió - komoly állásról van tehát szó, nem egy olyan pozícióról, amelyet elég betölteni az utómunkálatok során. Elképzelhető, hogy a Dambuster szinte az alapoktól kezdte újra a játék fejlesztését, melynek gyümölcsét csak a következő konzolgeneráció során szüretelhetik le.

4.
4.
Guba32
#3: Én is így voltam vele,anno a trópusi környezet feldobta,kimondottan jól elvoltam vele,aztán most letöltöttem Game Passból,és 3 perc után törlés.Ma már kevés lenne,a 9 év sok idő volt neki.
3.
3.
kryszisz
#1: Én amúgy single-ben is elvoltam vele, bár mondjuk nálam a trópusi setting mindig hatalmas plusz pont, lehet ezért nem untam soloban sem:) a Riptide már annyira nem tetszett, nagyon "csináljunk még több pénzt" szaga volt neki. Viszont azok alapján, amit eddig a Dying Light 2-ből mutattak, hát eléggé fel kell kötni a gatyáját a Dead Island 2-es csapatnak, ha egyáltalán labdába akarnak rúgni.
2.
2.
zozo76hun
nem sok jot jelent az ilyen viszontagsagos fejlesztes. lasd crackdown 3-at...
1.
1.
crytek
Várjuk, jöhet. Coopban jó cucc az első is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...