Társasjátékot kap a Wolfenstein

  • Írta: gorien
  • 2020. április 15.
  • Hír
Link másolása
A lengyel Archon Studio Kickstartert indított azért, hogy megvalósítsák a Wolfenstein-társasjátékötletüket. Egy ilyen népszerű franchise-nál valószínűleg nem csoda, hogy pikk-pakk a többszörösét összeszedték a kitűzött célnak.

Mondhatni szinte természetes igény, hogy kedvenc virtuális hőseinkkel minél több időt töltsünk, akár a számítógépek képernyőjén is túl. A videojáték-franchise-ok ezen gondolat alapján bővülnek könyvekkel, képregényekkel, film- vagy rajzfilm-adaptációkkal, de még akár társasjátékokkal is. És ez alatt nem csak azt értem, hogy a Monopolyra ráhúznak egy Fortnite-skint.

Nemrég például a Gears of Warról derült ki, hogy kártyajátékként láthatjuk viszont, tegnap pedig a lengyel Archon Studio indította el a Wolfenstein társasjáték-változatának Kickstarterét 50 ezer dolláros céllal – amely ebben a pillanatban közel 350 ezer dollárnál jár, csak mondom. Egyetlen nap alatt!

A társasjáték egy térképlapokból felépülő dungeon crawlerre hasonlít leginkább, a Wolfenstein-sorozat régi és új arcaival is találkozhatunk benne. Az alapjátékban 182 kártyát, 16 térképlapot és 55 műanyag minifigurát találunk majd, amik mind ikonikus alakokat, helyszíneket ábrázolnak.

Három támogatói kategória van. Az első (1 dollár) annyira elég, hogy folyamatosan tájékoztassanak a játék állapotáról. A másodikkal (120 dollár) már biztosítod magadnak a társast, amit 2021 augusztusára ígérnek, valamint az Old Blood és az All Stars című kiegészítőket. Ha ennél is mélyebben a zsebedbe szeretnél nyúlni, a harmadik kategória (229 dollár) a fentieken túl egy műanyag fröccsöntött pályát is tartalmaz. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...