Old World néven fut tovább a Civ-dizájner új játéka

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 15.
  • Korai verzió
Link másolása
A Mohawk Games fejlesztésében készülő Old World jó két évvel ezelőtt mutatkozott be, igaz, akkor még 10 Crownsnak hívták. Habár a játékról nem sokat hallottunk azóta, ha minden jól megy, még nyár előtt lecsaphatunk a korai változatára.

Az Old World (leánykori nevén 10 Crowns) az Offworld Trading Companyt is jegyző Mohawk Games munkája, a fejlesztést pedig a Civilization III és a Civilization IV dizájnere, Soren Johnson vezeti. A játék két évvel ezelőtt mutatkozott be, azóta viszont nemigen hallatott magáról, amiben talán az is közrejátszott, hogy a kiadást vállaló Starbreeze padlóra került, és inkább visszaadta a jogokat a készítőknek.

Szerencsére azonban a fejlesztés szépen halad, ha minden jól megy, az Old World korai hozzáférésű változata még nyár előtt elrajtol az Epic Games Store-ban. Habár a játék kiköpött Civilization, néhány érdekes változtatást hoz magával: egyrészt az ókorra fókuszál, így itt nem építgethetjük majd évezredeken át a civilizációnkat, másrészt minden egyes kör egy évnek felel meg, és miután a vezetőink halandóak, idővel át kell adniuk a stafétát az utóduknak - így komplett dinasztiát építhetünk ki.

2.
2.
Mortis
#1: ez még istenes a Thief(2014), Doom (2016), Hitman(2016) és God of War(2018) után.

durván CK2 és 4X-klisék találkozásának tűnik, ami aggodalomra adhatna okot, de úgy látom hogy csak ókorban lesz játszható az egész, így meglesz a fókusz és képesek lesznek realizálni a koncepcióban rejlő lehetőségeket; egész történelem túl sok lenne
1.
1.
Szerintem az Outer Worlds és az Outer Wilds után a legjobb lenne egy olyan címet kitalálni egy játéknak, hogy Old World és akkor pár hónap múlva nem csak a fenti kettőt nem tudjuk majd megkülönböztetni, hanem a 3 közül egyiket sem.

Csak mondom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...