Frissítve: A Gamescom-terveket is újra kell gondolni

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 15.
  • Rendezvény
Link másolása
Habár a Gamescom szervezői május közepén tervezték eldönteni, hogy mi legyen a rendezvény sorsa, a német kormány már most megoldotta helyettük a dolgot: augusztus végéig az összes nagyobb rendezvényt betiltják Németországban.

A jelek szerint a Gamescomot sem rendezhetik meg a jelenlegi elképzelések szerint, miután a hírek szerint Angela Merkelék úgy döntöttek, meghosszabbítják azt az időszakot, amíg nem lehet nagyobb rendezvényeket tartani a koronavírus miatt. A tiltás így augusztus 31-ig tartana, és bár nem tudni egyelőre, mit értenek "nagyobb rendezvények" alatt, a Gamescom tavaly 373 ezer látogatót vonzott, így biztosra vehetjük, hogy belefér ebbe a kategóriába.

A szervezők legutóbbi helyzetjelentésében még az állt, hogy május közepén szeretnének végleges döntést hozni a Gamescom sorsáról, amely az eredeti tervek szerint augusztus 25-én rajtolna. Azt már akkor hangsúlyozták, hogy Gamescom mindenképpen lesz, legfeljebb kizárólag online tartják meg: a fenti bejelentés után tehát az a legvalószínűbb, hogy ezt a forgatókönyvet választják.

Alternatíva lehet, hogy elhalasztják az eseményt, de ez a szervezést rendkívül megbonyolítaná, arról nem is beszélve, hogy bizonytalan, mi vár ránk az év hátralévő részében.

Update! A Gamescom szervezői a Twitteren reagáltak a hírekre: ahogy írták, bár még sok részlet nem ismert, a bejelentés nyilván érinti az ő rendezvényüket is. A Gamescom ennek ellenére digitálisan mindenképpen meg lesz tartva, további tájékoztatást későbbre ígértek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...