Marvel's Spider-Man 2 pletykadömping

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 20.
  • Pletyka
Link másolása
Egy azóta törölt Reddit-posztban elvileg rengeteg Marvel's Spider-Man 2-információ szivárgott ki a világhálóra. Pletykáról lévén szó a következőket tessék erős fenntartásokkal kezelni azért!

Az időközben eltávolított Reddit-poszt rengeteg új információt vél tudni a sikeres 2018-as Marvel's Spider-Man folytatásával kapcsolatban, amit már-már ijesztően részletesen írt le (akinek nem okoz gondot az angoltudás erre találja). Lássuk is őket sorban!

Megjelenés

A pletyka szerint 2021 év végén érkezhet a folytatás, méghozzá PlayStation 5-exkluzív címként. Ezt amúgy nem most halljuk először. A megjelenés nagyon közelinek tűnik az előző rész boltokba kerüléséhez képest, de nem kizárt, hogy az Insomniac a biztos alapok után ezúttal csak tökéletesítette a formulát, és ezért nincs szükségük újabb hat évre.

Beköszönt a tél

A folytatás ezúttal télen játszódhat, pár hónappal az első rész eseményei után, méghozzá nagyobb területtel, így megfordulunk Queensben és Brooklynban is. A nagyobb területek mellett a forrás szerint a dinamikus időjárást is elképesztően élethűen jeleníti meg a PS5 hardvere. Lesz részünk, enyhe esőktől kezdve hatalmas hóviharokon át, különféle viszontagságos időjárásokban is. A nagyobb terek ezúttal az épületek belsejei is értendők, amik közül szintén bejárhatunk egy párat.

Mellékküldetések

A visszatérő dinamikus kis küldetések mellett a side missionök ezúttal sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak, ezzel is éreztetve Pókember "barátságos és közkedvelt mivoltát". A szivárogtató szerint ilyen küldetésekben futunk össze többek között Mysterióval is, de a baráti oldalon Fenegyerek és Fáklya lesz a segítségünkre majd.

És ha már a társaknál tartunk, elvileg az immáron póklábait próbálgató Miles Morales is nagyobb szerephez jut a második részben, sőt a fejlesztők dolgoznak egy GTA V-szerű egy gombnyomásos karakterváltáson, de ez nem biztos, hogy megvalósul majd a végleges verzióban.

Story (spoilerek az első részből, ha nem játszottad még, ugorj a következő bekezdésre)

Peter immáron már a Hírharsonánál tengeti a civil napjait, ahol természetesen J. Jonah Jameson mellett Eddie Brockkal is összefutunk majd. Igen, ahogy az az előző rész stáblistája után várható volt, ezúttal a szimbióták körül fog bonyolódni a történet, azonban jelen esetben Norman próbálja a fiát, Harryt meggyógyítani egy mesterségesen létrehozott szimbiótával, így ezt nem szabad összekevernünk az űrből érkezett entitással. Természetesen a cselekmény során Peterre is rámászik a szimbióta, ami magával hoz egy halom játékmechanikai újítást.

Új játékmechanikák, új kosztümök

A szimbióta ugyanis amellett, hogy nagyon menő külsőt fog kölcsönözni Pókembernek, többek között a harcokban is hatalmas segítség lesz. Az Arkham-játékok jól megszokott harcrendszere továbbra is marad, azonban amikor rajtunk van a szimbióta (ami között egyetlen gombnyomással tudunk váltani), akkor gyorsabbak, erősebbek leszünk és jóval nagyobb tömegeket pofozhatunk szét. A készítők a 2008-as Web of Shadowsból merítettek ihletet, hogy a harc még gördülékenyebb legyen. A szimbióta elvileg külön képességfát is kap majd, ahogy haladunk előre. Azonban ez még mindig nem minden, hiszen ha hihetünk pletykának, minden ruha külön "szimbióta-verziót" is kap, és igen felbukkan a klasszikus Sam Raimi-féle szimbiótás ruha is a Pókember 3 moziból. Itt jegyezném meg, hogy elvileg Miles is kap saját kosztümöket.

DLC-k

A szivárogtató a megjelenés után érkező DLC-k címét is tudni véli, és bár ezek még csak a tervezőasztalon hevernek, az elkeresztelésük mindenesetre már most elég beszédesre sikerült: Morbius, Carnage és Wraith.

Jó kérdés, hogy mennyi a valóságalapja ezeknek a kiszivárgott információknak, az biztos, hogy elég részletesre sikerült a lista, szóval ki tudja, még lehet, valami be is igazolódik belőle. Ti a fentebb leírtakból melyiket látnátok a legszívesebben a Marvel's Spider-Man 2-ben?

15.
15.
DragonBleacPiece
srácok ,a..khmm...hálóhintázással kapcsolatban: 1 éve van meg a játék, és ebben az egy évben nem volt olyan nap, hogy ne játszottam volna :D de tényleg, minden nap játszottam, nekem pókember az kiskoromban kb apafigura volt:D és hihetetlen király minden mozgás animáció meg áhh....végigviszem a sztorit 7 óra alatt, és utána 300 órát csak lengedezek fel-alá, agyonverem a rosszfiúkat, és áá annyira jó minden, és azt csinálja spidey amit ,,mondok neki", olyan kifinomult minden ugrási, mozgási, levegőbeli animáció, szóval aki szerint ez nem jó, annak nem tudom mi a jó..szabadnak érzed magad teljesen a játékban, mintha te lennél pókember ,de tényleg :D
14.
14.
adamsfamily
#11: Kinek mi,nekem egyedül a Friend or foe és az Edge of time maradt ki,de az is csak azért mert nem tetszett a Shattered dimensions.
13.
13.
Zisten
12.
12.
Zisten
Annyira meglepődtem, mint amikor bejelentik hogy lesz új fifa, meg cod. :)
11.
11.
Gerhman
#8: Összessel játszottam, majdnem. De meg sem közelítik az új részt szinvonalban, élvezeti faktorban.
10.
10.
#1: Ebben a pokember jatekban is van olyan, hogy ha egy adott reszt elersz a sztoriban akkor az egesz varos percenkent meg akar olni? Mert ezt az egyet ruhelltem az Amazing Spider-Man 2-ben, amit amugy imadtam es kimaxoltam, de ruhelltem az uccso harmadat, hogy a nyilt vilagban ram vadasztak de ugy hogy kettot lengtem es tamadtak megint...ha ebben az ujban is igy van, akkor nem erdekel :-)
9.
9.
Yanez
#8: Szinte mindenütt írják, hogy a hálóhintázás még soha nem volt ennyire élvezetes, de lehet csak máshol olvasgatunk. Számomra teljesen kimaxolták a fogalmát. :)
8.
8.
adamsfamily
Tavaly év végén megvettem az első részhez a kiegészítőket,de az első fejezet után abba is hagytam.
Ezen a hálóhintázáson viszont még dolgozhattak volna egy kicsit,mert legalább 3 olyan korábbi Pókember játék volt,amiben jobban és pörgősebben működött.
6.
6.
Goofey84
Én most játszom az első résszel. Kimondottan nem szeretem a szuperhős témát sem filmben, sem játékban, de ezt marhára élvezem. Várom a folytatást.
5.
5.
DragonBleacPiece
te jó ég, ha ez igaz..wáááááhhhhh, nagyon örülnék neki, reménykedek hogy vagy a web of shadowsos vagy az ultimate spiderman-szerű symbiont belekerül valamilyen formában. miles moralest rühellem és abszolút érdektelennek és baklövésnek tartom a képregényekben is, de nem baj :D ha belekerülne a homecomingból az a web wing, annak is örülnék, és egész nap csak siklanék a városban mint egy repülőmókus :D
4.
4.
Gerhman
#3: Nem mondod Pókember? Nem gondolod hogy kissé részrehajló vagy Peter? May néni mit fog szólni ehhez? :D
Tényleg nagyon szuper, mai napig játszok vele mióta megjelent akár csak egy röpke hálóhintázásra. :)
3.
3.
Yanez
Már holnap belevágnék a folytatásba, ha lehetne! :)
2.
2.
Ha volt egy motorjuk (hint: volt), amire építkezhetnek és mint kiemelt fejlesztők jó előre megkapták a fejlesztői dobozt (tipp: igen), akkor elvileg semmi akadája, hogy ilyen gyorsan jöjjön egy folytatás.
1.
1.
godach
Az Insomniac mindig is tudott. Ez a játék is hatalmas volt szerintem. Sokan próbálják másolni az Arkham harcrendszerét, de nekem ezidáig csak a Mad Max-ben a brutalitás miatt és ebben a póki játékban, a környezettel való interakció miatt tetszettek.
Nem tudom, az Arkham szériában végül erre rátértek e (csak az elsőt és másodikat játszottam végig) de remélem más játékok is fognak majd lesni innen is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...