Már a Play Store-ból is tölthető a Fortnite

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 24.
  • Megjelenés
Link másolása
Noha a Fortnite már másfél éve elérhető Androidon, a játékot sosem a Play Store-ban, hanem az Epic Games weboldalán kellett keresni. A fejlesztőcég a Google eladások után járó jutalékát szerette volna megspórolni ezzel.

Az Epic Games nyilván abban reménykedett, hogy egy Fortnite kaliberű címmel nyomást tud gyakorolni a Google-re, és az eltekint ettől a gyakorlattól: a Play Store-on keresztül történő vásárlások után a bevétel 30 százalékát teszi zsebre a cég, ami az Epic szerint illegális egy olyan vállalat esetében, ami több mint 50 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

(Ha ismerős a sztori, az nem véletlen, az Epic Games Store-t tulajdonképpen épp arra építette fel a csapat, hogy maga köré gyűjtötte azokat a kiadókat és fejlesztőket, akiknek elege lett a Steamből és a Valve 30 százalékos jutalékából.)

Az Epic végül feladta a harcot, és úgy döntött, a weboldala mellett a Play Store-ban is elérhetővé teszi a játékot. A cég közleménye szerint be kellett látniuk, hogy a Play Store-on kívül kiadott androidos alkalmazások hátrányba kerülnek a többi apphoz képest, a Google gyakorlatilag malware-ként állítja be ezeket a programokat, és folyamatosan biztonsági üzenetekkel bombázza a felhasználókat a használatukkor.

Az Epic reméli, hogy a Google változtat ezen a gyakorlaton.

Tömegeket vonzott a Travis Scott-koncert a Fortnite-ban

Egy időben 12,3 millióan játszottak a Fortnite-ban, amikor is Travis Scott adott koncertet a játékon belül - ezenkívül több millióan követték az eseményt a különböző streameken keresztül is. Ez rekord, a Scott-rajongók kétmillióval voltak többen, mint a tavalyi  Marshmello-buli résztvevői. A koncertet egyébként még többször megtartják majd, hogy kíméljék a szervereket, és ne egyszerre szabaduljon rá mindenki a játékra - az első alkalom időben inkább az amerikai játékosoknak kedvezett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...