Újra videojátékot kap Tintin

  • Írta: gorien
  • 2020. április 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Közel tíz év után a belga képregényhős, Tintin újra visszatér a videojátékok világába egy új kalandra. A Moulinsart és a Microids közös projektje egy akció-kalandjáték lesz, amiben a Tintin-sorozat minden ismertebb figurája felbukkan.

Tintin kalandjairól már több mint kilencven éve olvashatunk. A belga Hergé hőse először (ahogy a kor legtöbb képregénye) egy magazin gyermekeknek szánt melléklete volt, idővel pedig kinőtte magát. Előbb önálló képregénysorozattá vált, és készült belőle televíziós, rádiós, de még színpadi adaptáció is. A videojátékok világát sem hagyta ki: The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn néven kapott egy játékadaptációt a 2011-ben megjelent Tintin kalandjai mozifilm.

A Moulinsart és a Microids pedig bejelentette a minap, hogy majd' tízévnyi távollét után újra visszatér videojátékként a belga hős. Erről a játékról egyelőre annyit tudunk, hogy felsorakoztatja a képregény leghíresebb figuráit, úgy mint Haddock kapitányt, Kalkulus professzort, a Thomson és Thompson nyomozópárost, és persze Tintint Snowyval együtt.

A Microids egyik legutóbbi gondozottja a Blacksad: Under the Skin volt, ami szintén képregényadaptáció, szóval ezt akár tekinthetjük jó jelnek is. Azonban sem megjelenési időnk, sem konkrét platformlistánk nincs még a játékhoz (azon kívül, hogy PC-re és konzolokra jön), így még várnunk kell, hogy meglássuk, mivel is lesz dolgunk.

1.
1.
mustang74
Commodore 64-re is van Tintin játék: Tintin on the Moon .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...