Az egyik legkomolyabb generációváltás elé nézünk?

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 28.
  • Hír
Link másolása
A generációváltás mindig drámai fejlődéssel jár együtt, a mostanira azonban ez annyira igaz, hogy a 2D-ről 3D-re való átállás óta nem volt ilyenre példa - legalábbis ezt állítja az Xbox első embere.

Phil Spencer nyilatkozta egyik legutóbbi tweetjében, hogy szerinte utoljára a 2D-ről a 3D-re való váltásnál láthattunk ennyire drasztikus fejlődést, mint amire a következő generációs konzolok  épp készülnek.

Ez az elmondása szerint négy fő dolognak tudható be: a még reszponzívabb élményt biztosító Dynamic Latency Input technológia, a CPU-k, valamint a memóriák sávszélességének jelentősen megnövekedett teljesítménye és az SSD-k gyakorlatilag alapkelléké válása.

Azért mivel tudjuk, hogy Spencer alapvetően egy marketinges figura, ezért a szavait tessék "hiszem, ha látom" attitűddel kezelni, de reménykedjünk benne, hogy igaza van, és egy újabb technológiai mérföldkő előtt állunk.

31.
31.
user101
Már ez a generáció is csak egy középkategóriás, brandelt pc volt, saját custom ui-val, ez sem lesz több, csak egy kicsit erősebb.

Nincs itt semmi innováció, megy a marketing bullshit. A világot eddig sem a hardware gyártók váltották meg... Fejlesztői oldalról meg tök jó, hogy nem kell mindent újra tanulni, csak az új dolgokat kell felszedni.

Én az RTX-ben sokkal több potenciált látok, mint az SSD-ben. SSD van évek óta, semmi nem változott. A sugárkövetés lehetőségeit viszont messze nem aknázták ki. A mainstream rámegy a látványa, az indiekre kell majd figyelni, ott lesz majd egy-két izgalmas meglepetés.

ÉÉÉÉÉS nem utolsó sorban végre a konzolosoknak is lesz végre egy VR képes hardware a seggük alatt... Azért ebben lehet még potenciál. Pont a Half Life Alyx-on látszik, hogy ha értelmes címet csinál valaki VR-re akkor van rá vevő !!!
25.
25.
JinjeR
16.
16.
Falcon
#9: 4x drábább es 40000x több a cheater
11.
11.
SLi
#9: Az a pornóra való, buta...
8.
8.
adamsfamily
#7: Teljesen egyetértek.Viszont,ha a következő generációban ennyire nagy hangsúlyt fektetnek az ssd kihasználására,kíváncsi leszek,hogy a pc kiadásokat ez mennyire fogja befolyásolni(gyanítom semennyire).
A legtöbb mai játék alsó hangon 40 Gb,de voltak idén 100-180 Gb-os alkotások.Szerintem ha ezek a játékok ilyen ütemben híznak,nagyjából jó,ha 3-4 játék felfér majd a beépített ssd-re.Az 1 Tb tárhely már most is kevés volt,ezután pedig pláne az lesz.De cserébe számíthatunk rá,hogy k*rva drágán majd lehet bővíteni.
7.
7.
McDuff
Hát szerintem meg pont nem. Mindegyik gyártó szinte csak az SSD-re helyezi az egész marketinget mintha ők találták volna fel.
A másik része meg az ilyen-olyan szoftveres "trükközések/butítások" különböző AI-knak hazudott valamikkel, hogy hogyan lehet majd minél kevesebb adatot a memóriába önteni.
6.
6.
<3 Phil <3 mindig jól beszél. Aki NEKI nem hisz, az bolond. Ha ő azt mondta, hogy jó lesz, akkor az jó lesz és simán lehet neki hinni. Semmi ok nincs az ellenkezőjére. Ha most nem hiszel neki, akkor később hinni fogsz neki! És csak akkor fogsz rájönni, hogy mekkora egy paraszt vagy és a <3 Phil <3 hozzád képest egy abszolút hatalmas császár uralkodó kőkemény állat.
4.
4.
Stranger
#2: Ebből a generációból hiányzott a technika is, a kövi már jó lesz és jönni is fognak érdekes játékok.
3.
3.
elgeri
Hááát, én szeretem az Xbox-ot (én zöld oldali vagyok), de ez nekem üres marketing. Szerintem csak szokásos erőforrás növelés lesz, hasznos, de semmi korszakalkotó.
2.
2.
Csoki80
Sajnos nehezen tudták kiszolgálni tartalommal ezt a generációt sem. Hiába a technika ha nincs meg mögötte a megfelelő csapat. Sok fotórealisztikus csilli-villi üres játék fog megjelenni a jövőben is. De valószínű erre lesz igény is. Azért bízom benne, hogy lesz legalább 10 játék amire azt lehet mondani, hogy IGEN...
1.
1.
playstation4
2018-ban vettem ps4 prót én 1-2 évig ha jön rá játék váltani biztos nem fogok
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...