Indivisible - váratlanul megjelent Switchen

  • Írta: gorien
  • 2020. április 29.
  • Megjelenés
Link másolása
A Lab Zero Games játéka tavaly ősszel jelent meg a legtöbb platformra, és mindig is tervben volt egy Switch-változat is. Ami végül váratlanul jelent meg, de annyira, hogy még a játék fejlesztőit is meglepetésként érte.

Tavaly ősszel jelent meg az Indivisible, a Lab Zero Games platformer-RPG hibridje, amelyben egy fiatal harcoslányt irányítva kell felszabadítanunk Loka világát a sötétség uralma alól. A PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on megjelent játékban számos platformerelemet találunk, de a harcokat már taktikai módban vívjuk meg. A játék végül Nintendo Switchen is elérhetővé vált, ez azonban olyan hirtelen történt, hogy még a fejlesztők sem tudtak róla.

Mike Zaimont, a játék fejlesztésének vezetője Twitteren írta meg, hogy ő is csak abból értesült az Indivisible switches megjelenéséről, hogy az emberek elkezdtek gratulációkat küldeni nekik. Zaimont a tweetjeiben kiemeli, hogy a portolás jól sikerült, de a játék egy régebbi változatát vette alapul, így olyan funkciók (mint a co-op vagy a New Game+) hiányoznak belőle, amit a többi platformon játszók élvezhetnek.

Mint kiderült, az eredeti tervek között mindig is egy ilyen port szerepelt, tette hozzá később Zaimont, de azt egy elsőnapos patchcsel kellett volna megtámogatnia a kiadónak, és ez elmaradt.

A játék kiadásáért felelős 505 Games egy gyors közleményben reagált a különös eseményre: azt írják, az eredeti májusi megjelenés váratlan történések folyományaként került előrébb, és utánanéznek, mi történhetett. Ettől függetlenül az Indivisible-t hivatalosan is megjelentnek tekintik, ha már így alakult. Hamarosan pedig az első patcheket is megkapja a játék.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...