Kétlépcsős hitelesítés kell az Epic ingyenjátékaihoz

  • Írta: gorien
  • 2020. április 29.
  • Hír
Link másolása
Új biztonsági intézkedésként az Epic Games Store tegnap óta elvárja, hogy kétlépcsős hitelesítést alkalmazzanak a felhasználói. Ha az ingyenes játékot aktiválnánk, szól is nekünk a program, hogy enélkül bizony üres kézzel távozunk.

Az Epic Games Store-t sokan talán hetente látogatjuk, ha másért nem, hát a folyamatosan érkező és elapadni nem látszó, ingyenesen beszerezhető játékok miatt. Azonban a beszerzés módja mostantól kicsit módosul, és ha eddig nem zsákoltuk be a múltheti ajándékot, a For the Kinget, akkor azt már az új módszer alapján tehetjük meg.

Nem kell megijedni, nincs szó semmi komolyról, csak most már az áruház elvárja a felhasználóktól a kétlépcsős hitelesítés használatát. Kampányt is indítanak, amely május 21-ig tart: amikor aktiválnánk az ingyenjátékot, kapunk egy értesítést az arcunkba, amely felhívja a figyelmünket a funkcióra, hacsak nem kapcsoltuk be már korábban. Ezzel az Epic a digitális platformjának biztonságát szeretné javítani.

Az Epicnek meggyűlt már a baja egy-két szivárgással. Tavaly be is perelték, amiért nem képes megfelelő védelmet biztosítani a felhasználóinak, aztán pedig nem értesíti őket kellőképpen, hogy hackerek hozzáfértek az adataikhoz. Az ügyből végül nem lett semmi, de úgy látszik, az Epic mégiscsak tesz valamit.

5.
5.
#4: Tényleg ő nyert. Erre nem tudtam adott időn belül egy betűt sem mondani XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...