Íme, az Assassin's Creed: Valhalla előzetese

  • Írta: szlav
  • 2020. április 30.
  • Videó
Link másolása
Eljött az idő, a tegnapi leleplezést követően ma egy elképesztően hangulatos előzetessel jelentkezett az Assassin's Creed: Valhalla. A vikingek és angolok harca során előkerül a rejtett tőr is.

Tegnap este beigazolódtak a pletykák: valóban a vikingek korában játszódik az idei Assassin's Creed. A Valhalla alcímen futó epizód ma végre megkapta az első hivatalos előzetesét is, a négyperces videó pedig egy cseppet sem okozott csalódást:

Ha pedig felocsúdtunk az előzetes után, lássuk, miféle részleteket tudtunk meg a játékról! A Valhalla története során a viking harcos (vagy harcosnő), Eivor képében fedezhetjük majd fel a középkori Angliát. A szigetországban idővel le is telepedhetünk, hogy ezzel is növeljük a politikai befolyásunkat, és közelebb kerüljünk a Valhalla kapuihoz. Ez a saját városka ad majd otthont a klánunknak és a minket támogató épületeknek (barakkok, kovácsműhely, tetoválómester!), melyeket kedvünk szerint tovább is fejleszthetünk.

A játék folytatja a szerepjátékos vonalat, így nagy hangsúlyt kap a karakterünk fejlődése és a tetteink hatása a minket körülvevő világra. Természetesen harcból sem lesz hiány: egyszerre akár két fegyvert is megragadhatunk, használhatunk pajzsot, illetve visszatér a széria ikonikus fegyvere, a rejtett penge is.

Nem marad el a hajózás sem. Bejárhatjuk a tengereket Norvégiától egészen Angliáig, útközben pedig természetesen csapást mérhetünk a békés (és kevésbé békés) településekre és erődítményekre. A viking élet azonban nem lenne teljes halászás, ivójátékok és ehhez hasonló másodlagos tevékenységek nélkül - nem lesz hiány ezekből sem. További érdekesség, hogy harcosunkkal besegíthetünk majd a barátainknak is - ezekről az online funkciókról azonban egyelőre nem kaptunk bővebb részleteket.


Az Assassin's Creed: Valhalla az idei év végén, az ünnepek környékén kerül a boltok polcaira. A PC (Epic Games Store), Xbox One, PlayStation 4 és Google Stadia négyesfogata mellett Xbox Series X-re és PlayStation 5-re is megjelenik a játék. Az Xbox-kiadás a Smart Delivery lehetőséget is támogatni fogja.

78.
78.
Guba32
Valaki segíthetne egy kicsit,nem tudom hogy de az életerőm nem töltődik vissza csak az 1/3-ára,hiába halok meg vagy csinálok meg egy questet semmi,csak 1/3.Ez meg zavaró egy kicsit,mit tegyek?
77.
77.
user101
Csak annyi, hogy : KELL ! :)
72.
72.
#71: Igen, még Herodotosz szerint is barbár volt mindenki, aki nem görög.
71.
71.
Guba32
#64: Ha a római történetírást veszem alapul,máshonnan nem igazán maradtak fent írásos emlékek,akkor Európában mindenki barbár volt rajtuk kívül.De nehéz lenne az akkori barbár szót a maival összevetni,hisz nekik pl. az nem volt barbárság,hogy kiirtottak Galliában népeket,dobálták az embereket a vadállatok közé a cirkuszban,keresztre feszítettek,stb...Barbár volt akkor majd mindenki,vallással vagy anélkül mindig volt egy kis indok megritkítani egy másik népet.
68.
68.
#59: "mert nemrég megtudta hogy a fehér, keresztény ember az ő kasztja és üldöztetve van mindenütt."

Miért nem?Épp te is szidod.Kulturált körökben, nem illik más vallását, faját szidni, ahogy te teszed.Szerencsédre a mai időkben a magad fajták is jól érezhetik magukat. Egy darabig..... .
64.
64.
Cloudbreaker
#63: Nem gondolod hogy sokrétű a kultúrájuk a régi európai politeista vallású népeknek??
Na erre tényleg megvannak a megfelelő fórumok, inkább bevállalom hogy szerinted nem tudok válaszolni.
A cordobai kalifátusról nem sokat tudok, elhiszem neked hogy a kor kiemelkedő kultúrája volt. Viszont itt még mindig nem erről van szó, hanem az úgynevezett "barbár" pogány népek lenézéséről és a hírek alatt vekengő keresztényi marhaságokról.
Lásd AC Valhalla - fehér keresztény ellenség komment.
63.
63.
Guba32
#59: Ha nem tudsz válaszolni akkor ne fogd arra,hogy nem vagyok kíváncsi.Na most attól hogy elhajóztak ide-oda,kereskedtek még nem gondolom,hogy sokrétű a kultúrája.Nem arrafelé keresném a kor európai kultúrális fellegvárát,de ha te tudsz v.mit amit én nem szívesen veszem,ha megosztod velem.Nálam ennek a kornak a Cordobai kalifátus a kulturális "teteje",de mégegyszer,ha tudsz v.mit ne tartsd vissza.
62.
62.
Cloudbreaker
#58: Na ez az egyik legnagyobb baromság, a szorgos kis szerzetesekről és az utazgató arab tudósokról stb. Méghogy "mentették".
(és komolyan belesorolod hogy még a görög kultúráról is miattuk tudunk??)
Kb annyira volt valósághű, mint az átvett szokások, nevek. Képükre formálták és az elmúlt alig 1-2 évtized kutatásai alatt sorra dőlnek meg ezek a leírások, lejegyzett adatok is.
De tényleg, ez kell legyen minden manapság megjelenő történelmi/vagy kaland film, regény, játék alatt, hogy ez is egy támadás??
59.
59.
Cloudbreaker
#57: Dehogy vagy kíváncsi..
Az 53-as kommentedből világosan kitűnik hogy nagyon is tudod miről beszélek, csak most vissza akarsz ugrani a germán törzsekhez ezzel a római-barbár kapcsolattal.
De nem nyelvészkedni szerettünk volna itt (amúgy is tisztában vagy vele nyilván, hogy függetlenül a szó keletkezésétől, a későbbi többisten hírű vallást követő népeket is mindig lebarbározták) Hanem hogy mindig felbukkan egy ilyen komment az utóbbi időben, legyen szó játékról, könyvről, filmről ahol valaki összeesküvést sejt mert nemrég megtudta hogy a fehér, keresztény ember az ő kasztja és üldöztetve van mindenütt.
58.
58.
Duken
#55: Tudod kik mentették át a középkorban az ókori kultúrákat beleszámítva a görög és pogány barbár “ kulturát”?
A szerzetesek ezek a “csúnya” fehér keresztények, akik átmásolták szorgalmas kis kezűkkel a kódexekbe.
57.
57.
Guba32
#55: Milyen európai népekre gondoksz konkrétan?A barbár szót a rómaiak már akkor használták mindenki másra mikor még Krisztus a kanyarban sem volt.Ez kb. 800-1100 közé tehető.Tényleg kíváncsi vagyok kikre gondolsz sokrétű kultúrával a Római Birodalom összeomlása után Európában?
56.
56.
Guba32
#55: Milyen európai népekre gondoksz konkrétan?A barbár szót a rómaiak már akkor használták mindenki másra mikor még Krisztus a kanyarban sem volt.Ez kb. 800-1100 közé tehető.Tényleg kíváncsi vagyok kikre gondolsz sokrétű kultúrával a Római Birodalom összeomlása után Európában?
53.
53.
Guba32
#48: Aki ismeri a történelmet az tudja,hogy nem sokkal később ezek a barbárok kereszténnyé váltak,és imádták az Urat!Többek között a svéd vikingek alapították a mai Ukrajna területén a Rusz államot,és utána már ők is a pogányokat írtották.:)
52.
52.
hedzsooo
#48: A történelem inspirálta játékok készítésénél eléggé fura lenne, ha megfelejtkeznének az éppen aktuálisan abban a régióban uralkodó, akkori világvallásokról..
51.
51.
hedzsooo
#33: David Goliat ellen... Valoban, az volt a legeredetibb resze a trailernek, aha...
50.
50.
hedzsooo
#30: black flag is ujitott anno, + kb. az osszes resze.. Van ami csak inkabb gameplayeben, van ami meg inkabb a tortenet talalasaban, van amelyik + jelentosen eltert tobbmindenben is a korabbi reszeitol
49.
49.
Cloudbreaker
#48: Reméljük így lesz... Legalább utólag legyen egy kis igazságtétel a pogány népeknek, és nem is árt ellensúlyozni ezt a ma újra divatos, csapból is ömlő kereszténykedést
48.
48.
Onion
Ez is propaganda játék lesz. Ahol vallásos primitiv barbárok a jó fiúk és velük kell elpusztítani gonosz fehér keresztény vallású ellenséget.
47.
47.
Aanash
Egyetlen problémám van ezzel a szériával.
A tartalom nagyrészt kimerül az ölésben.
Persze ez igaz sok más játékra is.
De itt adott a parkour és a szabadság.
Erre csak az ölés van kidolgozva igazán.
Kevés a felfedezni való és a gyüjtögetés.
De csak szerintem.
38.
38.
kryszisz
#37: Köszönöm:) nagyon érik a dolgukat a srácok-lányok azt meg kell hagyni:)
37.
37.
Drraco
#35: Igen, a Digic Pictures csinálta.
36.
36.
kisember001
Maga a játék jól hangzik, de nem értem miért akarják Assassin's Creed-nek eladni. Már az Odyssey sem emlékeztetett AC-re. Ha egy teljesen új RPG franchise-t csináltak volna különböző történelmi időszakokban és mondjuk az Odyssey után ez lenne annak a második darabja, szerintem mindenki jobban állna hozzá.
35.
35.
kryszisz
#25: Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek;) (mondjuk a többivel is, csak ezzel nagyon:D) 88 óránál járok az Originsben, utolsó DLC pereg, lassan megvan a plat. És igen látom a hibáit. A harcrendszer még mindig csak gyenge közepes, a képességfa minimum fele semmire se való, a dual blade, amit a legjobban szerettem volna forgatni használhatatlan, és kipucolandó erődökből is lehetett volna mondjuk úgy 70%-al kevesebb. És ezek ellenére is nagyon imádom. Csak amikor azzal jönnek, hogy a játék a térkép radírozásáról szól csupán, akkor megkérdezném, hogy melyik ow RPG nem? Igen, remek a vicserhárom sztorija, zseniálisak a mellékküldetések, és ezen kívül? Van a térkép, azon egy raklap kérdőjel, amik takarnak kb 4 féle activity-t, és azokat kajtatja az ember napestig, ha épp nem csinál missziót. Skellige vizein evezve pl. már az agyvérzés kerülhetett, mikor a 20. kérdőjel jött szembe a semmirevaló loottal, meg a 100. sziréncsapattal karöltve. Persze nem kötelező ezeket megcsinálni, de ugyanúgy itt sem. És szó se róla, milliószor jobb játéknak tartom a W3-at, mint pl. az Originst, csak ezzel a részrehajló gondolkodással nem tudok mit kezdeni, hogy ami az egyik címben maga a gonosz, az a másikban miért elfogadható? Én még mindig azt mondom, hogy az ow-t a Piranha Bytes oldja meg a legjobban az RPG-ken belül. A küldetéseken kívül kb. semmi nincs jelölve a térképen, ha valamit megtalálsz király, ha nem meg így jártál. Mert ezt nevezem én a felfedezés örömének, nem a kérdőjelek, még ilyen-olyan jelölők utáni koslatást. A cikkhez: tetszett a trailer (nyomokban AC-t is tartalmazott), azt nem tudja esetleg valaki, hogy ezt is a Digic Pictures csinálta e?
33.
33.
Kicsit sablonos volt ez a trailer, szerintem mindenki tudta előre, hogy mi lesz benne. Viszont a végén a nagy benga lovag tetszett. Hangulatos videó, de mégiscsak egy videó. A gameplay érdekel belőle, mert ezek a képek is csak bullshot-ok.
32.
32.
godach
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...