Scorn - Xbox Series X-exkluzívként rajtol

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 7.
  • Bejelentés
Olyan régóta készül a Scorn, hogy egy generációváltást is megért a projekt: az Ebb Software az imént Xbox Series X-re is bejelentette a kétségkívül látványos horrorkalandot, kezdetben ráadásul csak itt érjük majd el a játékot.

A Scorn le sem tagadhatná, hogy a készítőket H.R. Giger munkássága ihlette meg, és ami még jobb, egy metroidvaniát tisztelhetünk benne. Kezdetben a játék Xbox Series X-exkluzív lesz, és az Xbox Game Pass felhozatalában is megtaláljuk majd.

47.
crytek
13 Minutes Of Exclusive 4K Xbox Series X Scorn Gameplay

https://youtu.be/6grwdMemV1o
46.
Ps fanboy
#45: Inkább úgy mondom, hogy több minőségi cuccban gondolkodnak, a Forza, a Halo és a Gears bár nem rossz, de nem hiszem, hogy elég az időleges exkluzívítás fokozására. Az viszont szerintem biztos, hogy klasszikus x box exkluzívításról már nem is álmodhatunk.
45.
Ps fanboy
#43: Szerintem a generáció elején kicsit visszább lép, hogy kicsit futassa az új xbox-ot, aztán marad minden a régiben és jön a combo. De ki tudja, lehet, hogy ez is kitolódik több és több időleges xbox ex lesz és ezzel együtt az időlegesség mértéke is kitolódhat. De ezt már csak azért víziónálom, mert az azt is jelentené, hogy tényleg minőségi cuccban gondolkodnak.
44.
Ps fanboy
#38: Hát a cross gen-ek kapcsán én nagyon remélem, hogy az utóbbi. Inkább maxolják ki a jelen gen-t és mondjam azt a ps5 verzióra, hogy ez kevés, mert attól eleve nem is szabad sokat várni, azt csak egy ízelítő. Csak kérdés mennyire tolódik ki ez a szakasz és mikor jutunk el a főételhez.
43.
Kawada
#42: A kérdés az, hogy marad-e minden a régiben és jön box-pc kombóban egyből, vagy esetleg a MS kicsit visszább lép az x360-as, időleges ex irányba. Ahogy mondtam, annyi minden jelenthet ma már az exkluzivitás, hogy sajnos sokkal egyértelműbbnek kellene legyen szerintem a kommunikáció.
42.
Ps fanboy
#41: Akkor ez nem xbox exkluzív, mert csak ps-re nem jön, ez inkább amolyan microsoft exkluzív.
41.
crytek
#39: Mivel a Scorn nem a MS tulajdona így simán jöhet majd ps5re x idő után. Majd meglátjuk. A megjelenés az egyszerre lesz pcre és series xre is ebbe fogadni merek
40.
fojesz
Kis kiegészítés a hírhez: mi a hivatalos sajtóközlemény alapján dolgoztunk, ott elég kategorikusan kijelentik, hogy Xbox Series X-exkluzívként rajtol a játék. PC-re ettől függetlenül jön, de egyelőre nem világos, hogy mikor - az alább is említett steames Q&A nem említi, hogy egy napon jön a két változat.

Ez egyébként elég sokakat foglalkoztat a kapcsolódó kickstarteres poszt alatt is, így küldtünk egy emailt a készítőknek, hogy tisztázzák ezt. Ha válaszolnak, frissítjük a hírt.

Az említett közlemény: https://www.gamasutra.com/view/pressreleases/362560/Intensely_atmospheric_horror_title_Scorn_announced_as_Xbox_Series_X_exclusive.php
39.
Ps fanboy
#37: Ez a játék alapból csak PC re jött volna, a ps-t eleve nem érintette volna, de még az xbox-ot sem. Akkor most miért xbox exként hivatkoznak rá, miért nem azt mondják, hogy jön xbox-ra is azt csá?
38.
Kawada
#35: Nagyon általánosíottam és nem is feltétlen vagy konkrétan neked vagy itteni embereknek volt címezve. Akárhogy is, én se only MS címek, se third party esetében nem rajongok a cross gen dolgokért. Ebben semmi MS fika nincs, a Sony címei esetében is pont ilyen szkeptikus vagyok pl. a Tsushima vagy a TLoU2 esetében, mert lehet, hogy ok nélkül, de tartok attól, hogy vagy a régi konzol tulajdonosaival lesz kibaszva kicsit és messze nem kapnak olyan minőséget, amire számítani lehet az előzetesek alapján, vagy az új konzol tulajdonosai fognak kicsit hüppögni, hogy "basszátok meg, ezért nem érte meg váltani". Nem mondom, hogy így lesz, egyszerűen szkeptikus vagyok és nem tudok elájulni előre ettől. De, hogy őszinte legyek, a Sony címei ebből a szempontból MINIMÁLISAN bíztatóbbak a szememben, mint mondjuk ami a MS esetében várható az új Haloval vagy mondjuk a Hellblade 2-vel kapcsolatban. De Sony esetében sem szabad elfelejteni, hogy az első bő 1-1,5 évben vagy egyáltalán, vagy nagyon szarul használták ki a címek a Pro adta előnyöket, és ott messze nem beszélünk akkora teljesítményt érintő ugrásról, mint ami az alap One és Ps4 konzolok és az úk gen között van.

A OneX megjelenésekor is kicsit felemás kommunikációja volt a MS-nak, sokakat be tudtak hülyíteni (ha akaratlanul is) a OneX adta 4k/60fps KÉPES dumával, majd lényegében egy normális, új, technológiailag friss játék sem volt képes ezt hozni.

Ne gondold azt, hogy csak a MS-nak szól a szkepticizmusom. A PS4/PS5 viszonylatban is hasonló az álláspontom, annyival vagyok nyugodtabb a Sony címek esetében (főleg a 1st party címeknél), hogy véleményem szerint jobban ki tudták hozni a hardverből a maximumot is, vagy akár annál többet is.
37.
crytek
#36: Nem valamikor egyszerre fog szerintem ez 100%, de majd ha lesznek release date-ek kiderül a dolog.
36.
Ps fanboy
#11: Jól gondold, jön majd pc-re is, valamikor. Kicsit epic es fillingje van ennek nem gondolod?
35.
ADMlN
#13: "mindenki el volt ájulva, hogy minden cross gen kompatibilis lesz 2 évig és ez milyen jó"

De épp arról beszélek, hogy nem arról volt szó, hogy minden cross-gen kompatiblis lesz, csak arról, hogy a Microsoft saját játékai azok lesznek 1-2 évig. Amennyire én tudom az Ebb Software-t még nem vette meg a Microsoft, így az ő játékaikat nem köti a fenti ígéret.
És amúgy szerintem továbbra is király ez a pár év cross-gen, még akkor is ha csak az MS saját stúdiói fogják csak csinálni.
34.
Kawada
#33: Ez egy jó lehetőség nekik. Gondolom a MS kvázi leteszteli őket, aztán ha már tisztességesen helytálltak (igaz, hogy rétegcucc, de a Sony is megengedett magának párat. Minél szélesebb a paletta, annál jobb), bezsebelhet egy újabb brigádot. A MS-nak jó, a fejlesztőknek jó, és jó esetben nekünk is az lesz.
33.
crytek
#32: Maguk a fejlesztők is írták a kezdetekkor, nagyon sok helyen házaltak a játékkal anno ,de mindenki dobta mondván nem jó nem eladható a koncepció nem ez a "menő"..ők maguk még kickstarterre sem akartak menni mert féltek ott se érdekel majd senkit.. Ez egy eleve "elvont" megvalósítás (igen valóban az agony áll hozzá "legközelebb") és a horror játékok amúgy se voltak soha akkor kasszasikerek pláne nem ha 3-4+ milliós eladásokról beszélünk főleg egy ilyen kis studió esetében..
Én az Agonyt végigvittem nekem az is tetszett..szóval én várom..tuti azonnal rácuppanok majd
32.
Kawada
#29: Na az már bekem rég volt. Kickstart tudtam, hogy csak pc volt, abból indultam ki. Attól félek amúgy, hogy ne valami Agony féle moslik legyen, a hosszú fejlesztési idő miatt és a kickstarteres cél néma és nagy csúszása miatt vagyok szkeptikus, a látvány mindenképp pazar és hangulatos.
29.
crytek
#26: 2014-es induláskor pc ps4 volt a ét platform mire a kickstarterre jutott már nem volt a goalok között konzol csak pc...
És jelenleg most itt tartunk hogy semmit nem tudunk csak annyi biztos series x-re és pc-re jön és one-ra + one x-re nem.. minden más a jövő zenéje
27.
Kawada
#25: Szerintem nem volt ps4-re bejelentve, de részletkérdés. Ezen ne vesszünk össze. :)
26.
Stranger
#25: Adománygyűjtéskor azt mondták talán megjelenhet PS4/XO-ra is. Utána végig csak PC-ről beszéltek. Elfogyott a pénz, MS gondolom betámogatta őket... meglátjuk, hogy meddig exkluzív vagy egyáltalán lesz-e pénz/akarat hogy átportolják PS-re. Sok játék be lett lengetve hogy majd jön konzolra, pont azért hogy többen támogassák aztán nem lett belőle semmi.
25.
crytek
#24: Eleve úgy jelentették be pc és ps4... ez a series x exlúzitivátás nem zárja ki hogy később nem jön ps5-re...
24.
Kawada
#23: Ezt én értem. Már csak azt nem, hogy ez hogy jön ahhoz amiket ítam. De lehet az én gyomromat lakta le a kaja és összpontosul a vérkeringésem az emésztésre. Teljesen nyilvánvaló számomra, hogy nem jön a gyengébb konzolokra. Ami mondjuk már onnan is logikus, hogy soha a büdös életben nem volt konzolokra bejelentve a játék, mindig is PC-s cím volt.
23.
crytek
#22: A "sírás" ok az volt hogy jól kikurtak a pcsekkel.. Semmi kikúrás nincs
Ez a játék és a The Medium is Series X exklúziv azaz CSAK a Seriex X konzolokra jelenik meg mind a 2 játék és pc-re...gyengébb boxokra nem. Tehát One S-re és One X-re ez a két játék nem jön!

22.
Kawada
#21: Crytek előtt én csak annyira utaltam/gondoltam, hogy a cross gennel kapcsolatos dologba a MS biztos benne van minimálisan (ez se szemrehányás amúgy, én inkább félek a cross gen dolgoktól mint örülnék neki). Erre írtam, hogy bármilyen exkluzivitásért partnership és lóvé jár. Akár ideiglenes, akár full time, akár only konzol, akár konzol és pc. :)
20.
zsocc-nrg
A Steam-es Q&A-be is leírták hogy természetesen jön PC-re, szó sincs arról hogy akár full, akár időleges exkluzív lenne az XSX-re.
17.
Neotechtr
#16: Jelenleg nem hiszem, hogy egy adott cím úgy lenne xbox exkluzív, hogy nincs PC-re. Szerintem ugyan úgy esik első nap a PC pass-be is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...