Phil Spencer: jövőre éreztetheti a hatását a járvány

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 17.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencer, az Xbox első számú embere szerint a jövőre érkező játékoknál üthet be igazán a koronavírus-járvány hatása, ő különösen az évente érkező sportjátékoknál lát kockázatokat.

Viszonylag nagy az egyetértés abban az iparági szereplők között, hogy a koronavírus-járvány hatással lehet a készülőfélben játékokra, az otthonról dolgozó csapatok miatt ugyanis nem zárható ki, hogy néhány fejlesztés késni fog. Az Xbox-csapatot vezető Phil Spencer a Business Insidernek adott interjút, amelyben részletesebben is beszélt a várakozásaikról.

Spencer szerint a járvány elsősorban a jövő évre szánt játékoknak tehet be igazán, a fejlesztési ütemterv szerint ugyanis ezeknél már olyan feladatokat kellene lezongorázni, amit egyszerűen képtelenség otthonról megcsinálni: "A mocap például az egyik olyan dolog, amivel lényegében leálltunk, nem járunk motion capture-stúdiókba."

"Amennyiben felvetted az összes animációdat, és az utolsó simításokat végzed az egyéni művészi munkáknál és az olyan területeken, mint a textúrák, jobb helyzetben vagy. Viszont ha egy nagyobb audiomunka - szimfonikus zenekarral és hasonlókkal - vagy mocap vár rád, le kellett állnod, és ott haladsz, ahol tudsz."

Spencer szerint az idei évre szánt játékok többségénél ezeket a munkálatokat már a járvány előtt befejezték, ez leghamarabb a jövő év elején éreztetheti a hatását. Az úriember különösen az évente jelentkező sportjátékoknál lát nagy kockázatokat, hiszen ezek rendkívül feszített tempó mellett készülnek. 

1.
1.
Őrnagy
Ki kell adni a 2 évvel ezelőtti játékot idei dátummal. Esetleg a mezek színét és a játékosok bőrszínét kell módosítani, és senki nem veszi észre a csalást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...