Szabadon modolható a Half-Life: Alyx

  • Írta: szlav
  • 2020. május 18.
  • Hír
Link másolása
Egész biztos, hogy nem itt tartana ma a Valve a modderek nélkül, így a vállalat most ismét visszaad a közösségnek. Elérhetővé vált az a VR-os fejlesztői eszköztár, amivel teljesen zöld utat kapnak a Half-Life: Alyx modjai.

A Valve egy friss blogposztban bejelentette: elindul a Half-Life: Alyx Workshop, ezzel együtt pedig elérhetővé válik számos olyan eszköz, amely lehetővé teszi a nagy sikerű VR-játék moddolását. A játékvilág legkreatívabb közössége tehát szabad utat kap ahhoz, hogy őrületes új tartalmakat készítsenek a virtuális térben, legyen szó új Half-Life: Alyx-pályákról vagy akár teljesen egyéni alkotásokról.

A szabadon letölthető csomag tartalmazza a Hammer, Material Editor, ModelDox, AnimGraph, Particle Editor, Subrect Editor és Source Filmmaker eszközöket, így nem csupán pályákat, de többek közt új modelleket, anyagtípusokat, részecskeeffekteket, animációkat és átvezetőket is készíthetünk álmaink projektjéhez. A betanulást néhány mintapálya segíti majd, melyek segítségével könnyebben megérthetjük, hogy a Valve hogyan alkalmazta az eszköztár bizonyos elemeit.

6.
6.
Heldengeist
#4: Szimplán csak le kellett butítani az irányítást és az ellenséges AI szabadságát korlátozni, hogy VR-ban játszható legyen.
5.
5.
godach
#4: Próbáld ki a Witcher 3-at egér vagy analógok nélkül.
4.
4.
hedzsooo
#3: ? Szóval csak egy VR tech-demó? Értelmes története, meg pl. szerthető karakterek, küldetések egy sincsen benne?
3.
3.
Dester
#1: De minek. Ennek a játéknak csak VR-ban van értelme.
2.
2.
kryszisz
#1: Biztos baromi nagy élmény lesz...ez az a játék, amiből VR híján inkább néztem végigjátszást, mintogy az esetleges non-VR modra várjak, amelyben sem kihívás, sem élvezeti érték nem igazán lesz. És mondom ezt óriási Half Life fanként.
1.
1.
crytek
Na akkor kap rendes non vr verziót is végre! Várjuk
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...