The Last of Us: Part II - a játékmenetről bővebben

  • Írta: szlav
  • 2020. május 20.
  • Videó
A The Last of Us: Part II megjelenése előtti utolsó nagy hajrában egy hetente jelentkező videósorozatot indított a Sony és a Naughty Dog. A mai epizódban a játékmenetről mesélnek bővebben a fejlesztők.

Ahogy az első részben, úgy a The Last of Us második felvonásában is a történet és a környezeti atmoszféra játssza majd a legnagyobb szerepet, és erre támaszkodik majd maga a játékmenet is. A főbb mechanikák és az akció magja természetesen maradt a régi, a főszereplőváltást követően azonban akadnak majd bőven eltérések.

A Naughty Dog csapata kihangsúlyozta, hogy mivel Ellie lényegesen kisebb és gyengébb, mint Joel, nem szállhatunk olyan könnyen szemtől szembe az ellenfeleinkkel - így könnyebben átélhetjük azt is, hogy a valódi túlélés a tét, a tetteinknek pedig súlyos következményei lehetnek. Ellie fizikai tulajdonságainak azonban megvannak az előnyei is, hiszen jóval ügyesebb és mozgékonyabb, mint Joel. Ezáltal sokkal nyitottabb, vertikálisan is bejárható pályákat kapunk, hiszen Ellie könnyedén felkapaszkodhat vagy felugorhat a magasabb helyekre, lehasalva pedig elrejtőzhet számos tereptárgy alatt.

A The Last of Us: Part II június 19-én jelenik meg PlayStation 4-en.

172.
Neotechtr
#171: Tipikusan az a játék lesz, amiről ugyan annak az egy darab egységsugarú rajongónak teljesen eltérő véleménye lesz a játék kezdése és pár óra gaming után, mint a végigvitele után és mint a végigvitel után fél évvel.

Lehet, hogy a játék szép lesz és jó lesz vele játszani, szuper lesz a zene, hibátlan a minőség (ilyen már mondjuk az első résznél sem volt), de ezt spoiler nélkül elárulhatom, hogy ezzel úgy is baj van, ha minden LMB... dolgot kiveszünk belőle.
171.
delphijos
Engem valahogy nem tud ennyire érdekelni ez a téma. Ha jó a játék, nem zavar ha a főhős egy meleg féllábú arab törpe. Ha meg szar, akkor lehet Marcus Fenix és Kratos szerelemgyereke is....
168.
Bobby Kotick
#154: Anita a játékipar legfontosabb szereplője lett annak ellenére hogy egy huszadrangú feminista aktivista, megmérgezett egy teljes iparágat úgy hogy szilánkos darabora törte egy légiónyi tinédzserkorban rekedt gyermek-felnőtt elméjét, és őszintén megérdemli a kialakult helyzetet az ipar minden szereplője aki engedte hogy ez megtörténjen.
167.
Bobby Kotick
#163: már akinek, a többsége aki felháborodott hogy leszbikus, pont arra izgul amit leírtál, csak ők még csak 40 évesek nem 50 :)
165.
Oldman
162#
Mert vélhetően a háttértámogatók ezt kérték tőlük. De ez már a politikai vonal... Mielőtt valakitől megint megkapom, hogy fantáziálok elmondanám, hogy a nagy tömegeket megmozgató melegfelvonulások is politikai síkon támogatottak, lásd idehaza. A liberális pártok és szervezeteik vezetői ott bohóckodnak minden egyes alkalommal, ezzel is népszerűsítve az elfogadást. Csak túltolják a szekeret, ezzel hatalmas ellenszenvet szítanak az ellentábor irányába értve.
164.
A Fénybenjáró
Ellie leszbikusságára, már a Left behind dlc-ben is fény derült. Mégis remek dlc volt szerintem. Itt nem a nemi hovatrtozásokkal van a probléma, hanem azokkal a bizonyos kiszivárgott spoilerekkel, ami miatt meg tudom érteni a több ezer ember kiakadását. Pont leszarom, hogy transzi vagy biszex vagy mittudomén, ha tönkreb*sszák a történetet...
161.
#159: 201x ...olvasd el a nyilatkozatát.Nincs benne spoiler, csak egyszerűen idióta.Kíváncsi leszek a reakciódra.
154.
Oldman
Korio! 153#
Pontosan! Meg emlékezzünk Druckmann kijelentésére is, miszerint kirekesztő és rasszista az, aki kiakad azon, ami a kiszivárgott eseményekkel kapcsolatban tudható. Meg az az Anita nevezetű ultrafeminista csajszi sem véletlenül kapott hangsúlyos szerepet a készítők csapatában.
153.
#138: Nem pletyka ha a fejlesztő nyilatkozik.... .Kb 200x írtam már le feleslegesen ide, de még mindig a leak a fő story, nem amit ez az idióta mondott.Biztos nem igaz semmi a kiszivárgott videóból, ha a fejlesztő is beállt száj karatézni a "leendő" játékosokkal.
136.
kamgecam
#135: Fake. Bocsi! .... :P
135.
kamgecam
#130: Ide nem tudom de Ign oldalára a The Last of Us Part 2: A Naughty Dog a Twitter új funkciójával veszi fel a harcot a spoilerekkel, címü cikkhez bemásoltam egy fotót! Ott írja Phil Spenci!
130.
kamgecam
#127: Azt viszont nem tudom hogy kacsa vagy álhír-e? Phil Spencer tweetjen van( gondolom az igazi Phil Spencerén) ha nem, sorry!
Tweeteren keresetek rá!
129.
kamgecam
#121: Nem az a lényeg! Hanem az hogy megvették az egyik legjobb és legnagyobb játékfejlesztő studiót. Örülni kell!:)
128.
kamgecam
#124: Egyik se. Nem érdekel a politika. Egy biztos, a kisebbik rosszat választanám.
127.
kamgecam
#122: Konkrétan ezt írta:
Over the past few years we here at Team Xbox have really begun to listen to your feedback about wanting more games. We hear you. With this, we are proud to announce that @CDPROJEKTRED is officially joining Xbox Game Studios. Welcome to the family.
Mi van a fekete autóval?...:)
126.
kamgecam
#122: Tweeteren olvastam Phil Spencer nyilatkozta!
124.
Kawada
#122: "már elvitt volna a "fekete autó" álhírterjesztésért."

Mondjuk ez attól is fűgg, hogy ellenzékiként írta volna vagy kormánysajtóként... :P (Kurva hamar hagyjuk is abba ezt szerintem :) )
123.
Kawada
#121: Engem jobban érdekelne, hogy mit szívott?
122.
manderel
#118: A CD Projekt Red még mindig független.
Szerencséd hogy játékokkal foglalkozol, mert ha a politika terén lennél ilyen lelkes, már elvitt volna a "fekete autó" álhírterjesztésért.
121.
Guba32
118.
kamgecam
Van egy jó hírem az xbotoknak! xD Az CD Project Red csatlakozott az ms xbox stúdióihoz! ;)
Remélem pumpálni fogják beléjük a pénzt! Mindenesetre grat ms ez tökös húzás volt! Végre valami!!!
112.
Kawada
#101: A Witcher 3 egy open world rpg játék. Abból is az etalon kb. A HZD pedig egy akció játék. Kb. annyi összehasonlítási alap van a kettő között, mintha a Doom-ot hasonlítanád össze a Half Life játékokkal. Nem értem miért kell almát a körtével összehasonlítani. Mintha egy jó fantasy sorozatot akarnánk összehasonlítani egy jó sci-fi filmmel. Nem egy kategória. Ettől még mindkettő lehet kiemelkedően jó a saját kategóriájában.
103.
kamgecam
#101: Witcher 3-hoz képest azért a hzd fapados! Látványban kiemelkedő és új szint. Amit aztán a gow meg is döntött. De rpg elemeit, mellék-sztorikat, karaktereket és a világot tekintve a W3 az next level a Hzd-hoz képest. Egészen más szint. Sokkal komplexebb. A legutolsó dlc-t még mindig nem játszottam ki a Witcher 3-nak a felénél hagytam abba mert nem akarom hogy vége legyen. Annyira szívemhez nőt Geralt és a többi katakter! :)
102.
Marcus88
#84: Lehet,hogy sokan visszamondták,de sokan ezektől a hírektől elő is rendelik,pedig nem volt tervben nekik.Sok embernél épp az ellenkezőjét érték el.
Jó pár ilyen kommentet olvastam már.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...