The Last of Us: Part II - a játékmenetről bővebben

  • Írta: szlav
  • 2020. május 20.
  • Videó
A The Last of Us: Part II megjelenése előtti utolsó nagy hajrában egy hetente jelentkező videósorozatot indított a Sony és a Naughty Dog. A mai epizódban a játékmenetről mesélnek bővebben a fejlesztők.

Ahogy az első részben, úgy a The Last of Us második felvonásában is a történet és a környezeti atmoszféra játssza majd a legnagyobb szerepet, és erre támaszkodik majd maga a játékmenet is. A főbb mechanikák és az akció magja természetesen maradt a régi, a főszereplőváltást követően azonban akadnak majd bőven eltérések.

A Naughty Dog csapata kihangsúlyozta, hogy mivel Ellie lényegesen kisebb és gyengébb, mint Joel, nem szállhatunk olyan könnyen szemtől szembe az ellenfeleinkkel - így könnyebben átélhetjük azt is, hogy a valódi túlélés a tét, a tetteinknek pedig súlyos következményei lehetnek. Ellie fizikai tulajdonságainak azonban megvannak az előnyei is, hiszen jóval ügyesebb és mozgékonyabb, mint Joel. Ezáltal sokkal nyitottabb, vertikálisan is bejárható pályákat kapunk, hiszen Ellie könnyedén felkapaszkodhat vagy felugorhat a magasabb helyekre, lehasalva pedig elrejtőzhet számos tereptárgy alatt.

A The Last of Us: Part II június 19-én jelenik meg PlayStation 4-en.

172.
Neotechtr
#171: Tipikusan az a játék lesz, amiről ugyan annak az egy darab egységsugarú rajongónak teljesen eltérő véleménye lesz a játék kezdése és pár óra gaming után, mint a végigvitele után és mint a végigvitel után fél évvel.

Lehet, hogy a játék szép lesz és jó lesz vele játszani, szuper lesz a zene, hibátlan a minőség (ilyen már mondjuk az első résznél sem volt), de ezt spoiler nélkül elárulhatom, hogy ezzel úgy is baj van, ha minden LMB... dolgot kiveszünk belőle.
171.
delphijos
Engem valahogy nem tud ennyire érdekelni ez a téma. Ha jó a játék, nem zavar ha a főhős egy meleg féllábú arab törpe. Ha meg szar, akkor lehet Marcus Fenix és Kratos szerelemgyereke is....
170.
Neotechtr
#162: Nem kreálták lezbikusra, hanem az első játék megjelenése idején találkozott a nóti főnök a feminista őrült nővel, akinek azért jár a pofája, hogy pénzt keressen vele. Aztán a nő valahogy elvarázsolta a nóti főnököt és szerfelett érdekes dolgokat mesélt neki. Mire a férfi elkezdte átvenni a nőtől az adást. És akkor jött a Left Behind, amiben úgymond "kiderült", hogy a lány a játékban lezbikus.

Most itt azért tegyük hozzá, hogy ezzel szerintem 100-ból 99.9 embernek nem volt semmi baja, jó játék volt, jó DLC volt, well da fuck played. Utána mondjuk az Uncharted 4-ben végiggyalázott egy fekete csaj, mert a nóti főnök még mindig érdekesnek tartotta, amit az őrült nő mesél neki. Ki tudja miért, úgy érezte a nóti főnök, mint creative director, hogy a következő játéknál, a TLOU 2-nél pedig erősebben képviseli a játék majd ezt a vonalat. Sokan vannak most úgy, hogy nem tudják mi a spoiler, de elképzelni sem tudják és azt hiszik, hogy valami ilyen gond van, hogy ki-kivel puszilkodik.
168.
Bobby Kotick
#154: Anita a játékipar legfontosabb szereplője lett annak ellenére hogy egy huszadrangú feminista aktivista, megmérgezett egy teljes iparágat úgy hogy szilánkos darabora törte egy légiónyi tinédzserkorban rekedt gyermek-felnőtt elméjét, és őszintén megérdemli a kialakult helyzetet az ipar minden szereplője aki engedte hogy ez megtörténjen.
167.
Bobby Kotick
#163: már akinek, a többsége aki felháborodott hogy leszbikus, pont arra izgul amit leírtál, csak ők még csak 40 évesek nem 50 :)
166.
Nyarlako
https://9gag.com/gag/apGBReD UC5 leak
165.
Oldman
162#
Mert vélhetően a háttértámogatók ezt kérték tőlük. De ez már a politikai vonal... Mielőtt valakitől megint megkapom, hogy fantáziálok elmondanám, hogy a nagy tömegeket megmozgató melegfelvonulások is politikai síkon támogatottak, lásd idehaza. A liberális pártok és szervezeteik vezetői ott bohóckodnak minden egyes alkalommal, ezzel is népszerűsítve az elfogadást. Csak túltolják a szekeret, ezzel hatalmas ellenszenvet szítanak az ellentábor irányába értve.
164.
A Fénybenjáró
Ellie leszbikusságára, már a Left behind dlc-ben is fény derült. Mégis remek dlc volt szerintem. Itt nem a nemi hovatrtozásokkal van a probléma, hanem azokkal a bizonyos kiszivárgott spoilerekkel, ami miatt meg tudom érteni a több ezer ember kiakadását. Pont leszarom, hogy transzi vagy biszex vagy mittudomén, ha tönkreb*sszák a történetet...
163.
Kawada
#162: Mert ha heteró és egy 50 éves megkúr egy 14 évest a játékban, akkor az a baj.
162.
Ramirezx
Egy valamit nem értek. Minek kreálták leszbikusra?
161.
Korio
#159: 201x ...olvasd el a nyilatkozatát.Nincs benne spoiler, csak egyszerűen idióta.Kíváncsi leszek a reakciódra.
160.
jarlaxle
159.
kamgecam
#156: Én is rühellem az sjw partizánokat de szerintem ugyan olyanok mint az sjw akik előre fikázzák a játékot, csak a másik szélsőség.
Anita szarhalmazt meg Druckmann kritizálta is nemcsak egyetértett vele bizonyos pontokon ami a nők szexualizálását illeti. Nem hinném hogy egy ilyen kaliberű figura teljesen magáévá tenné az sjw gyermeteg agymenéseit. Ha mégis így lesz, én leszek a legcsalódottabb.
158.
Nyarlako
#154: https://i.redd.it/t64swj006id31.jpg
157.
atedolgod
#138: Én alaposan körbejártam a témát ( tudatos vásárló ) és minden jel arra mutat, hogy igazak a szivárgások. Az azóta megjelent nyilatkozatok a főnökségtől, a hadjárat a videósok, és a forum -ozók ellen.... mind.
Örülnék neki ha nem így lenne, de sajnos egyelőre nem látok erre semmi esélyt...
156.
atedolgod
#133: Dehát éppen ez az, hogy nem akarom én ráerőltetni senkire azt amit én gondolok. Azt érzem, hogy ezekbe a nagy cégekbe beszivárgó, sjw partizánok teszik ezt. És nem új filmmel, vagy játékkal állnak elő, hanem tönkretesznek egy meglévőt, ami nekem egyébként tetszett.
Sajnálom hogy ez lett belőle. Ha nem így volna, egyszerűen nem törődnék az egésszel, és nem írtam volna ide egyetlen sort sem.
155.
atedolgod
#132: Azt állítottam, hogy azok a tudatlan vásárlók, akik azt állítják, hogy előbb ki kell fizetnem a játékot, és muszáj megvennem, mert ez a rossz kutya még nem hibázott, és most sem fog, és sony ex, és bármi is legyen, az biztosan megéri...
Én pedig nem így vásárolok. Hívhatod ezt, ahogy akarod.
154.
Oldman
Korio! 153#
Pontosan! Meg emlékezzünk Druckmann kijelentésére is, miszerint kirekesztő és rasszista az, aki kiakad azon, ami a kiszivárgott eseményekkel kapcsolatban tudható. Meg az az Anita nevezetű ultrafeminista csajszi sem véletlenül kapott hangsúlyos szerepet a készítők csapatában.
153.
Korio
#138: Nem pletyka ha a fejlesztő nyilatkozik.... .Kb 200x írtam már le feleslegesen ide, de még mindig a leak a fő story, nem amit ez az idióta mondott.Biztos nem igaz semmi a kiszivárgott videóból, ha a fejlesztő is beállt száj karatézni a "leendő" játékosokkal.
138.
Drraco
#119: A tudatos vásárló nem pletykákra alapoz. Majd ha megjelennek az első tesztek, esetleg gameplay-ek, akkor eldönti az ember, hogy érdekli-e (még, vagy már) annyira, hogy megvegye. Egy kiragadott részletből nem igazán lehet képet kapni a teljes játékról. És még a tesztek, végigjátszások sem garancia arra, hogy azt kapod, amit vársz, de arra sem, hogy csalódni fogsz.
Mindenesetre nagyon várom már a megjelenést (bár engem nem érint a játék), hogy mi lesz ennek az egésznek a végkifejlete. Jobb, mint egy sorozat a Netflixen.
136.
kamgecam
#135: Fake. Bocsi! .... :P
135.
kamgecam
#130: Ide nem tudom de Ign oldalára a The Last of Us Part 2: A Naughty Dog a Twitter új funkciójával veszi fel a harcot a spoilerekkel, címü cikkhez bemásoltam egy fotót! Ott írja Phil Spenci!
133.
kamgecam
#131: Attól hogy ismered az ellenség gondolatait még nem azt jelenti hogy benyeled. Sőt! De értem amit mondasz. Kell lennie egy határnak ahol a megfelelő hozzáállás a tagadás! Csak kinek mi ez a határ, nem erőltetheted rá másra a világszemléleted.
132.
kamgecam
#131: Azzal semmi probléma hogy Te nem támogatod. A Te tudatos döntésed. Az én tudatos döntésem hogy megvedzem. A probléma az hogy bele akarod beszélni másba hogy tudatlan vásárló ha megveszi és végig játssza a játékot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...