Újra kiadják a Kingdoms of Amalur: Reckoningot

  • Írta: gorien
  • 2020. június 4.
  • Pletyka
Ha hihetünk a Microsoft Store-nak, augusztusban várható a Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning. Nem, nem dadogtam, hanem újra kiadják a 2012-es szerepjátékot, felfrissített látvánnyal és némileg finomhangolt játékélménnyel.

A Kingdoms of Amalur: Reckoning 2012-ben jelent meg a 38 Studios fejlesztésében és az Electronic Arts kiadói gondozásában. A fejlesztőcsapat idővel csődbe ment, a jogokat pedig 2018-ban a THQ Nordic vásárolta meg.

Bár hivatalos bejelentés még nem érkezett, a minap felbukkant a Microsoft Store-ban a Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning adatlapja. Ez alapján a szerepjáték augusztus 11-re várható, és egy grafikailag feltuningolt változatra számíthatunk: ezért és a játékélmény a felfrissítéséért a Darksiderseken is dolgozó Kaiko felel. A Re-Reckoningban minden megjelent DLC is helyet kap.

Hivatalos bejelentés híján még teljes platformlistát sem kaptunk, de annak idején PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is elérhető volt a játék, szóval nem botorság azt várni, hogy az eggyel frissebb generációjú konzolokon szintúgy tiszteletét teszi.

A Kingdoms of Amalur egy fantasy szerepjáték, amelynek a sztoriját a bestseller-író R. A. Salvatore jegyzi, valamint Spawn megalkotója, Todd McFarlane és a The Elder Scrolls IV vezető tervezője, Ken Rolston is dolgozott rajta.

Update! Az újrázás érkezését hivatalosan is megerősítették PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, a Store-os adatlappal ellentétben azonban csak augusztus 18-án érkezik a csomag.

30.
BrockSamson
Emlekeim szerint tetszett a jatek, de nem annyira, hogy vegigjatszam.
28.
KopyAti
#26: Hát izlések és pofonok, nem vagyunk egyformák!
27.
Ganzer
#25: Pratchett és Renier valóban fasza.
26.
Nyarlako
#24: Ezer ork trilogiat vegigszenvedtem aztán meg volt valami ami olyan szar volt végképp nem bírtam legalábbis nekem.
25.
Nyarlako
#23: Salvadoretol az Otthon/Száműzött/Menedék trilógia, Terry Pratchett: Vadkanapó, Raoul Renier: Pokol.
24.
KopyAti
#22: Skandar Graun hatalom volt. Mondjuk a Nemes Pisti hamar kifogyott az ötletekből pár könyv után. A hajnal, és éj trilógiája jobb volt tőle.
A Drizztre vissztérve, sztem adj a Csillagtalan éj után is esélyt neki, mert sok jó kalandról, és, bár nem akarok spoilerezni, de azután is lesz még pár mindfuck fordulat.
23.
Ganzer
#22: Drizztről az első néhány könyv után leszoktam, Caldwell Káoszait kedveltem. Nálam az etalon Steven Erikson Malazai sorozata.
Neked mi a kedvenc?
22.
Nyarlako
#21: Nekem a Csillagtalan éj még szódával elment de utána lejtmenet teljesen.
Caldwell Káosz regényei is olyanok első 5 zseniális de utána...
21.
KopyAti
#19: Nekem egytől egyig mindegyik tetszett. Nagyon! Az összes könyve megvan, ami magyarul megjelent. Igen, a Drizzt sorozatban a közepe felé volt egy két könyv, ami picit laposabb volt, mondjuk nekem azok is tetszettek, de egy ilyen monumentális hosszúságu történtben ez bőven belefér.
20.
KopyAti
Azt viszont én is remélem, hogy nem teljes áron adják ki újra!
19.
Nyarlako
#18: Salvatore volt valamikor. A későbbi Drizzt kötetek botrányosan rosszak.
18.
KopyAti
Ezt a játékot bevallom nem tudtam végig vinni, de majdnem. Sok órám volt benne. Nagyon tetszett! Na meg persze R.A. Salvatore nálam a fanasy irodalom koronázatlan királya. Addig jutottam, mikor az egyik fő gedva megsokszorozta magát. Na azt már nem tudtam megcsinálni. Örülök, hogy jön ez a felújítás, kap még egy esélyt!
17.
KopyAti
#7: Pontosan ezt akartam írni!
16.
Extol
Az újrakiadások reneszánszát éljük, nem vitás. Jó volt a játék, de egyszer elég volt
15.
Neotechtr
#12: Nem gondoltam, hogy veled valaha 100%-ban egyet fogok érteni valamiben, de ez most 100% fején találta a szeget. Elkezd az ember erről a játékról beszélni és kizárólag csak jókat tud róla mondani. De amikor az van, hogy játszani kell vele, akkor minden jó tulajdonsága ellenére valahogy ezt senki nem viszi végig. Egy megmondhatatlan valami nincs benne a játékban és a kezdetek után nem működik. Nem elromlik egy ponton, hanem amikor rájössz, hogy minden jó, csak nincs kedved tovább tolni, akkor az is leesik, hogy ez az elejétől így volt.

Szerintem az lehet a háttérben, hogy ez egy fullos MMORPG-nek indult és menet közben alakult át Single player RPG-vé. Ez a tér, ami a játékban van, egy MMO-nak elég szűkös, viszont egy ilyen DMC bunyó RPG-nek talán túl nagy és nagyszabású. De a franc sem tudja, mert ez is lehet, hogy csak ízlés kérdése. Én a mai napig azt mondom, hogy jó játék, de b+ 3-szor elkezdtem és ennek a végére simán mondhatom, hogy abszolút nem akarom végigvinni ezt a játékot. És nem tudok egyszerűen rámutatni, hogy miért.
14.
Cloudbreaker
Nagyon szórakoztató kalandjáték, erős mellékszálakkal és igazán jó fantasy grafikával. Ja és változatos fegyverarzenal és remek kis hentelés..
Igazából csak jó emlékeim vannak róla, így jöhet a remaster!
13.
krisztian66666
Annak idején az egyik kedvenc játékom volt! Nagyon város!
12.
SLi
#10: ja igazából tipikusan az a játék amely majdnem klasszikus lett de valami hiányzott végül is így inkább középszer maradt, néhány remek ötlettel.
11.
Ooorky
#9: Ha szerinted ez az oldal toxikus te még nem jártál az interneten :-)
10.
adamsfamily
#4: Azért az erős túlzás,hogy gyenge közepes volt.Sorra húzta be a 8-9 pontos értékeléseket,de érződött rajta,hogy becsődölt a studió és félkész játékot adtak ki.
9.
Caleon
#7: Igen, az ilyen toxic szemét miatt járok ide már olyan ritkán. Pedig ez egy kellemes hangulatú játék volt és az EA-tól különösen dicséretes bátor, új IP.
8.
Ooorky
#7: Ahogy Palik László mondaná:

Mert ez a GAMEKAPOCS!
7.
crytek
#6: Nem is kellett sok komment de megint eljutottunk oda hogy egy egyéni ízlés/vélemény van megkérdőjelezve
Ha neki tetszett az neked miért fáj?
6.
Ooorky
#5: Te melyik játékról beszélsz? Mert tuti nem erről a középsz*r cuccról :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...