Ezekkel a játékokkal bővül az Xbox Game Pass

 • Írta: Baloo
 • 2020. június 10.
 • Akció
A múltkori rossz hír után, miszerint hét játéktól búcsúzik az Xbox Game Pass, ezúttal szerencsére jó hírrel szolgálhatunk: tizenegy új címmel viszont bővül a Microsoft előfizetéses szolgáltatása.

Három nappal ezelőtt jelentkeztünk a hírrel, miszerint hét játéktól megszabadul az Xbox Game Pass, most azonban pont az ellenkezőjéről írhatunk - tizenegy új címmel bővül a hónapban a Microsoft eddig is roppant meggyőző szolgáltatásának a felhozatala:

 • Battlefleet Gothic Armada 2 (PC) - június 11-től
 • Battletech (PC) - június 11-től
 • Dungeon of the Endless (Xbox és PC) - június 11-től
 • No Man's Sky (Xbox és PC) - június 11-től
 • Kingdom Hearts HD 1.5 & 2.5 ReMix (Xbox) - június 11-től
 • Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (Xbox) - június 11-től
 • Thronebreaker: The Witcher Tales (Xbox) - június 18-tól
 • Bard's Tale Remastered and Resnarkled (Xbox és PC) - június 18-tól


Június 11-től ezek mellé az xboxos előfizetők ingyen játszhatják a The Elder Scrolls Online: Morrowind kiegészítő újdonságait, valamint június 16-tól mindkét platformon előretelepíthető lesz a július 28-án megjelenő Grounded.

21.
godach
Nem tudja valaki, pontosan mikor élesedik? :D
20.
adamsfamily
#17: Nekem a Netflix az 1 hónapos próbaidőszak után lemondásra került.
Végig néztem rajta a Witchert és a Lost in Space 2. szezonját,amikor 2 hétig szabin voltam.
Az az igazság,hogy rengeteg pénzt el lehet szórni ezekre a szarokra.
Nekem nagyjából a live gold és az ea access az,ami átment a rostán,de az előbbit felesben fizetem az egyik rokonommal.A Humble Choice még amit néha fizetek,néha nem,de az is az utolsó 5-6 hónapban szüneteltetve volt,mert semmi olyat nem adtak,ami érdekelt volna(vagy ha érdekelt is,már meg volt).
19.
godach
#18: Pont tegnap néztem, milyen baromi jó akciók vannak ps+ mellé. Évekig volt Goldom és +OM is, úgy hogy 20 órát ha multiztam összesen a ps3, x360 kombón. Az (ingyen) játékok miatt megérte, de csak könyvtárhízlalás lett a vége :D
18.
Kawada
#17: Hát igen. Én is nagy hülyén előfizettem a PS+-ra. Az első 1-2 évben megérte nagyon, mert sokat vásároltam. De be kell lássam, hogy gyakorlatilag ami élrdekel, az már megvan... Ezek a buzik meg elkezdték nyomatni az exeket, amik megvannak... Hát köszi... Na mindegy, havi 1000 Ft-ra se jön ki, nem a világ. De fölösleges, az biztos. Netflixet én is dobtam már egy ideje. Majd ősszel amikor szabadságon leszek, talán előfizetek. Kiváncsi vagyok hány ilyen rendszer fog tudni megmaradni hosszabb távon és hogy alakul a verseny köztük.
17.
#15: Sajnos nekem is be kell látnom, hogy a sok előfizetés felesleges.Megy a netflix... hetente 1x bekapcsolom a tv-t, megy az origin, mert fifa...2 hetente fél órát játszom is, megy a wow....heti 3 alkalom.....megy az EVE ....5 naponta feltöltöm az Athanort benzinnel.... .Tök felesleges az összes.
16.
grindcore
#4: Hát nem vagyunk egyformák, szar előfizetéses hülyeségért aminek egyszer vége szakad elajándékoztad a gépeid? Én azóta bánom, hogy hülye voltam és a ps3-at eladtam, hogy vegyek egy ps4-et, életem egyik leggagyibb döntése volt, de csak pár év múltán jöttem rá :D és már nem vettem újra 3-mast, hanem pc-t...de akkor is sajnálom.
15.
godach
#14: Hasonlóan vagyok vele ahogy írtam is. Mindig győzködöm magam, hogy egyszer majd de be kell látnom hogy (még így, hogy rengeteget játszom) így sincs és nem is lesz időm mindenre sose. Fél éve talán már csak azért van a Humbli hogy abból ajánljak fel és ne kelljen vadászgatni, mit vegyek.
Ennyiből kicsit talán van előnye is ezeknek az előfizetéses rendszereknek, mert ha már elő vagy fizetve és le fog járni, csak játszol vele.
De ahogy mondtam, szerintem nekem lassan elég lesz a GP és a PSNow.
14.
Kawada
#12: A humble nálam is le fog épülni szépen. Bár sok csodás cuccot köszönhetek neki, amikről nem is hallottam volna.
13.
ABorealis27
#1: A Thronebreaker fantasztikus (nálam a tavaly játszottak közül az év játéka volt), és hiába írod le az ellenkezőjét mindig, amikor szóba kerül, nem, egyáltalán nem csal a game, csak nem építettél megfelelő paklit. Nekem a sztori vége egy, talán kettő bukott játszmával ment le. Oda olyan paklival mentem, ami folyamatosan hívta le az új egységeket, mert ez passzolt hozzá. Ennél a paklinál olykor nem volt helye az utolsó lapomnak a térfelemen :D.
Pont ez a taktikai variálhatóság az egyik erénye a játéknak. Lehetsz healer, extrém attacker, ezekből is rengeteg típusú, a sidemissionökkel (is) feloldható trinketekkel pedig folyamatosan hívhatod elő/vissza az egységeidet vagy buffolhats/debuffolhatsz, kinek mi tetszik, vagy mi működik.
A sidemissionnek minősülő "puzzle" csaták pedig élvezetesen és pontosan bemutatják a lapok alkalmazhatóságát, amolyan secondary tutorialként. Ez is hasznos volt a végére. Nekem teljesen kerek volt az egész, ahogy felépítették az egészet történetileg, bázismenedzsment vagy pakliépítés terén.
A parádés döntéshelyzetekkel teletűzdelt és csavaros sztori valamint a voice acting elképesztően jó, a zene majdnem Witcher 3 szintű, a grafika pedig csillagos ötös. A lineáris játékmenet ellenére tartalom is van benne nem is kevés, gyorsan haladva is legalább 30-35 óra, de mintha 45-50 óra lett volna nekem kimaxolva, azaz csak majdnem kimaxolva, mert valaki, mint egy George RR Martin könyvben idejekorán elhullott :D. Még most is csak a fejemet fogom miatta :).
Minden sztoriközpontú fantasy és/vagy kártyajátékot kedvelőnek nagyon ajánlom, magyar fordítás hiányában angol nyelv legalább közepes ismerete mellett, mert a döntéseink kulcsfontosságúak.

A Battletech és a Battlefleet Gothic Armada 2 nekem steam kívánságlistámon van (de ráér, drágább úgyse lesz egyik se és a zsáner miatt eléggé időtálló darabok), szóval nem egy rossz lista. A triplaás lövöldék szerelmesei mondjuk szerintem félrenyelhettek a stratégiai vonalat meglátva :).


12.
godach
#11: Nekem még egyelőre fut a Humble, de szerintem elhagyom mint a GOLD és PS+-ot és marad a Now és GP :D
11.
PaprikaJancsi
Leginkább a PC-s játszás elsősorban a Humble Monthly miatt volt vonzó számomra, sok jó játék alacsony havi áron. Amióta viszont kijött a Gamepass PC-re egy hónapot sem vásároltam meg a Humble Monthly-ből, amire még egy erős áremelés is került. Számomra a PC gaming egyenlő lett a Gamepass-al egy-két multiplayer játszást kivéve (Valorant, Warzone, stb.). Fél se tudnám sorolni, hogy mennyi játékot vittem végig a Gamepass-on belül. Remek szolgáltatás! :)
10.
godach
#7: Éves szinten a PSNow árát többszörösen elköltöttem a "majd pótolom" dobozos játékokra, amik vagy azóta is ott rohadnak a polcon vagy elajándékoztam menet közben. Nekem ez a kényelem, simán megéri ennyiért.
9.
godach
#8: Teljesen érthető amúgy. Általában én szeleburdi vagyok a játékok terén, ezért ezek az előfizetések 1 hónapig élnek nálam. Origin, Uplay+ és hasonlók. A gamepass ultimate volt 3 hó a max, de ott azért már családi megosztásban (haverral felezve, egyszerre 2 xbox és két pc fele árért) elég jó érték volt. Most pl a PC-s GP van 300-ért megint, a Deliver US The Moont már végig is játszottam, jelenleg a Gears5 pörög, ami meglepően jóra sikeredett, szóval már megérte.
Egyedül a PS-es EA Acces (6000/év) és a PSNow (osztva haverral szintén 6000/év) van most évesbe.

Ezek a szolgáltatások számomra rotálódva kedvezőek. Két játék /max2000 per hó simán belefér, aztán hol ide repülök, hol pedig oda. Mondjuk most az éves PC-s gamepasson azért gondolkodom, mert havi 2 játék mindig van ami azért érdekel az 5-6-ból ami bekerül, a többi meg hosszú (ageof, gearstatics stb). És bizony én nem csak egy játékkal játszok egyszerre, szóval úgy már nem éri meg. (Helyesbítek, megéri csak nem annyira)
8.
Kawada
#4: Többször is befizettem akciós game pass-re, de soha nem éreztem olyannak a kínálatot, hogy tartsam is az előfizetést. Most (mármint amikor nemrég kipróbáltam) a Now-ra nagyjából a 5 perc alatt döntöttem el, hogy maradhat is az előfizetés, különösen, hogy days of play is volt. Sokszor volt a game pass-el olyasmi érzésem, mintha 1-2 hónap lemaradással basznának bele Humble Bundle címeket. Arra jó volt, hogy 1-2 számomra bizonytalannak tűnő címet végig tudtam játszani olcsón vagy ki tudtam próbálni és így meggyőzött, hogy nem kell vásároljak. De számomra nem tudott olyat nyújtani, hogy igazán meggyőzzön. Ez a hónap se nekem lett összeállíva. :) Persze esetemben hansúlyozandó, hogy a pécés vonalról van szó.
7.
Neotechtr
#4: Mert azért azt is vedd figyelembe, hogy amíg ott rohadt a PS360 és a lemezek meg a drótok, addig az totál ingyen volt havonta is meg évente is.
6.
Neotechtr
#4: Én sem mondom, hogy nem szeretem, mi több, nekem is vannak PS-es gyökereim és ebből a szempontból meg is tudom érteni a dolgot. De nagyon sok jó szolgáltatás van és mindegyik havidíjba kerül. Ez korunk velejárója, mint a Netflix, Disney, Amazon Prime, Spotify, stb. Ezek összessége egy jó kis havidíj összeg, amit soha senki nem fog elfelejteni levonni. Ha fennáll egy olyan eset, hogy ezek közül válogatnunk kell kisebb kiadási szándék nyomán, vagy csak egyszerűen nem akarjuk a kihsználási időnk függvényében mindet egyszerre fizetni a végtelen pénzünkből, akkor szelektálni kell. Ilyenkor van, hogy az ember eldönti, hogy mi kell valóban és mi az amit nem választ. Vagy fenntartja mind a kettőt/hármat ugyan abban a kikapcsolódási kategóriában és végül is csak a díjakat fizeti, de nem használja a szolgáltatást.
5.
Neotechtr
#3: Tiszta dráma, szerintem is. És akkor még bele sem kevertem, hogy ez a <3 Phil <3 mekkora egy nagyágyú, ugyan úgy egyedül csinál mindent, mint Kojima San.
4.
godach
#2: Én szeretem a PS Nowt is. Tökéletes volt arra, hogy elajándékozzam a ps3-at mint ahogy a GP arra hogy a 360-at.
3.
Ooorky
#2: Ez olyan szép volt, ejtettem egy könnycseppet.
2.
Neotechtr
Meg azért a kis Micro mindig olyan címeket tol be PC-re, amit tényleg a PC-sek szeretnek. Nem minden nagyágyú jön, pl a Devil May Cry 4 nem jött a PC pass-be , csak xbox-ra, de mindig vannak helyette jó kis játékok is, amik jellemzően a PC-s vonalat erősítik. Az ilyen Dungeon of the Endless és a Bard's Tale simán gépes játék és abszolút vérbeli nemkonzol-antikonzol címek. De nem csak, hogy ilyen tudatosan végiggondolt tartalom érkezik lépten nyomon, de ahogy PC-re is jönnek a konzol eredetű játékok (Forza, Gears, stb), úgy konzolra is érkeznek a PC-s eredetű címek. Age of, Micro repülő szimulátor, Wasteland. És ez ez nagyszerű dolog. Mindegyik darab megjelenés napjától kezdve úgy megcsinálva, hogy gépen és konzolon is tökéletes legyen az irányítás, de úgy, hogy xbox-on bill+egér ugyan olyan jól működik ugyan abban a játékban, mint PC-n a gamepad.

Hát igen, ahogy mondta is a Microsoft: This is for the players...

Kompatibilitás, új megjelenések ténye és hozzáállás terén jobbnak tartom a Micro szolgáltatását a jövőbe mutató mivolta miatt, mint a PS Now-t, ami egy múltba révedő, amolyan nosztalgia szolgáltatás.
1.
Nyarlako
Thronebreaker nagyon jó csak a végén pofátlanul csal a gép.
Heroes 2 szinten.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...