PlayStation 5-bemutató - itt tudod visszanézni!

  • Írta: Baloo
  • 2020. június 11.
  • Rendezvény
Link másolása
Este 10 órakor indul a várva-várt PlayStation 5-show, ahol végre nagyobb rálátást fogunk kapni arra, hogy milyen játékokkal indítja útjára a Sony a next-gen konzolját az idei év ünnepi szezonjában.

A Microsoft már határozottan sokat megmutatott a következő generációs Xboxból. Tudjuk, hogyan fog kinézni a gép, és már néhány Xbox Series X-re érkező játékból is kaptunk egy kevéske ízelítőt. Ma este viszont itt az idő, hogy a Sony is megmutassa, hogy mit várhatunk a "gaming jövőjétől"!

A japánok már előre hangsúlyozták, hogy a mai este kifejezetten a játékokról fog szólni, így - ha csak nem gondolták meg magukat - ne várjuk magának a konzolnak a leleplezését. Az viszont, hogy milyen játékokkal indul a PlayStation 5 idén év végén, az kevesebb, mint másfél óra múlva kiderül.

Ti milyen bejelentésnek örülnétek a legjobban? Bloodborne 2? Horizon: Zero Dawn 2? God of War 2? Ebben a sorrendben esetleg?

Update! A műsor lement, alább találjátok meg a felvételét:

 

194.
194.
godach
Soha nem volt akkora különbség a két rivális között, hogy az érdekelni tudjon. Talán a ps2 és xclassic ahol igen, de ott azért évek teltek el a megjelenések között.
Most sem érdekel és bár míg a be nem tisztázódik addig szkeptikus vagyok, a show az valami eszméletlen volt. Utoljára az MS Cyberpunk/Keanu show-ja tetszett ennyire. Most egyetlen játékra sem tudnám azt mondani, hogy nem játszanék vele. Szinte mind tetszett. A gép különösképp nem bár gondom sincs vele. A teljesítményre pedig magasról teszek a fent említett apró különbségek miatt. Nálam tuti vétel a játékokat meg várom. (csak adnának egy mocsok aszimmetrikus kontrollert is hozzá)
189.
189.
#188: Látod szépen kiragadtad azt ami a legjobban bántotta érzékeny lelkedet,ellenben talán akkor nyilatkozhatnál arról te ász!
Miért jó egy húzott cpu-gpu párossal dolgozni amiknek az órajele össze-vissza ugrál!
Hogyan számolhatsz garantált I/0 val annélkül,hogy egy állandó,de jóval gyengébb teljesítményt kell keresned,hacsak nem s.arod le,hogy a kis végterméked 2 és mondjuk 152 fps közt ugrál.
Miért jobb kevesebb cu egy igencsak cu függő technológiánál?
Miért rosszabb egy devkit és jópár oldalon megtalálható rajz alapján ítélkezni mint isteníteni valamit akkor is,ha bizony az elmarad nem egy dologban?Mégis próbálják innovációként beállítani?
,,Kb.mint amikor valaki egy trailer után azt írja hogy “ez szar lesz”
Kb mint amikor valaki egy trailer után amit csúsztatnak még 3 évig azt hajtogatja Év játéka :)
De legyen igazad!Biztos ba.zó lesz a folyadékhűtes a méreteiből is látszik,hogy nem spóroltak a gázzal bár lehet jeget használ majd azért ilyen.
188.
188.
delphijos
#185: “ Ne félre beszélj,ha egy darab kódot nem írtál még!”

Ez alaposan félrement, mert történetesen szoftver fejlesztő vagyok. Nem baj, szép próbálkozás volt.

Mégis mivel cáfoljalak meg ? És mit ? Fél év a megjelenéséig, és cáfoljam az ötleteléseket meg az ilyeneket hogy “egy túlhúzott katymasz” “csilivili felesleges világítás” ( a te szakmai szovegedből idézek ). Kb. mint amikor valaki egy trailer után azt írja hogy “ez szar lesz”. Ezen mi kéne cáfolni ? Semmi értelme, az egész egy indulatból idehányt semmi. És te kérnél rajtam számon kódot ? Ne nevettes....
186.
186.
leállításaidat= lelkitársaiddal
Ütős a szerkesztés gomb mint a konkrét cáfolatok.
(Pont annyi)
185.
185.
#177: Ne félre beszélj,ha egy darab kódot nem írtál még! Cáfolj meg!De ne ilyen leállításaidat bevonzó picsa hisztivel burkoltan szaki!
180.
180.
#179: De a Ps5 is szerintem jobban néz ki a lemez nélküli verzió. Persze majd a vásárlók döntik el, hogy melyiket szeretnék belőle megvenni.
177.
177.
delphijos
#167: Jaja, ez a komment is dugig van “reális véleményekkel” :) Csak itt mindenki ordas nagy szakember. Amíg nem volt egyik konzolról se semmi info, addig 5000 dolláros hw-t vártak a népek 399-ért, 4K/60 + RT , most meg az ellenkezője....
176.
176.
delphijos
#171: Alapvetően egyetértek, ami “érdekes” hogy nekem a PS4 ( sima ) fehér, és halál komolyan eddig nem mutatja jelét sárgulásnak. Amikor megvettem jó ötletnek tűnt ( minden cucc fekete, gondoltam kis változatosság ) de aztán én is aggódtam, mert nekem is ez a tapasztalatom fehér műanyag cuccokkal. A fehér kontroller viszont valóban nem a legszerencsésebb. Amíg új, addig jól néz ki....
173.
173.
Yanez
Őszintén szólva engem totálisan meglepett ez a bemutató! Valami olyasmire számítottam, ami a kutyát sem érdekel, max lesz egy pár perc izgalom. Ehelyett színtiszta játék videókat toltak a pofánkba, lehullott a lepel sok új címről és jónéhány ütős folytatásról, kiegről meg korszerű remakeről. A játékok sem egykaptafa kategóriát képviseltek. Mindenki kihalászhatja a neki tetsző(ke)t.

Ráadásul a gépet is bemutatták! Most komolyan, amit egy gamer várhat egy ilyen bemutatótól, azt mindet megkapott: egy rakás játél bejelentés, trailer és új konzol. Bárcsak minden bemutató ilyen egyenes lenne! Kinek kellenek az unalomig ecsetelt konferenciák, ahol az idő kb fele pofázással telik el? Szóval levagyok döbbenve az elégedetlenkedőkkel! Örülni kéne a sok játéknak.

A sony ismét jól csinálja és remekül indít. Ha így folytatja, újabb dominanciára fog szert tenni, ami szerintem senkinek sem tesz jót. A lényeg gyerekek viszont változatlan marad és ez az ami fontos: újabb generáció vár ránk, ahol midegy melyik konzolt választjuk, mert el leszünk kényeztetve egy rakás játékkal és egy percig nem fogunk unatkozni! Tanuljunk már meg örülni is a dolgoknak, nem csak haterkedni és fanboykodni! Mindenkinek kellemes újabb 6-7 évet!
171.
171.
#164: "Az egyik egy kuka,a másik meg egy absztrakt ikea váza."

Heheh, ez jó XD
Mondjuk nem pont a gép formája fogja befolyásolni a játékélményt (hacsak nem hűtés gondok lesznek vele egy év után, amikor teliment porral és ezért hangos is lesz). A PS jelenlegi, fehér verziójánál viszont csak arra tudok gondolni, hogy eddig a történelemben még minden fehér műanyag egy idő után ritkább és jobb esetben szürke, amúgy meg sárga lett. Mindegy, hogy fejhallgató, nyomtató, vagy PS van a műanyagban. A forró, hűtött műanyagoknál meg még a por is rátesz a barnulásra. A gamepad sem szerencsés abban a színben. Sűrün kell majd takarítani, nagyon vigyázni rá, de egy idő után úgy is látszani fog a gombok meg a d-pad körül.

De amúgy 1000% biztos vagyok benne, hogy lesz belőle fekete, illetve bármilyen más színű változat is. Ez a fehér külön rész adja magát, hogy a későbbi speciális változatokhoz az egyszerűség kedvéért csak azokat az alkatrészeket kelljen másra gyártani.
168.
168.
Ui: a cu-k száma is minnél kevesebb annál hatékonyabb lesz ray tracing eseteben is :)
167.
167.
#165: Érdekes mód valahogy mégis mindig ríva (direkt írtam így) fakadsz a reális véleményekkel szemben ha a Sonyról van szó :) Ha valóban 6 ventis lesz akkor csak az vegye aki egyedül él! Amúgy meg szerintem minden csillivilli felesleges világítás csak a gagyit erősíti! Gyermek csalogató,de rendkívül zavaró,ha hang is társul hozzá!
Kivéve,ha életszerűen csak vele pin.zod be pocs.odet akkor sikítson ki van fizetve!
Sajna úgy néz ki egyenlőre,hogy ez is remaster gen lesz! Reálisan a gépek felépítését nézve bizony most nagyon elhúzott a Microsoft. Váltakozó órajelú Cpu sem a programozók szíve csücske aztán még a gpu is az!Remek :) Hol vannak itt a garantalt I/0 -ák amiről a cigány beszélt?
Reálisan egy túlhúzott katymasz kényszerből közé épített szabályzóval,hogy egyik se olvadjon le. Vagy a Sony olyan módszer fedezett fel,hogy ez alapján az ingadozó teljesítmény nagyobb és hatékonyabb. Mint a cell idején amikor gpu-t sem akartak rakni a ps3 ba míg a huszonnyolcadik fejlesztő csapat is körberöhögte őket:)
166.
166.
Yami
#165: Neked problémáid vannak, ember... én azért “szambáztam” ide, hogy “benyögjem” a véleményem, pont ugyanúgy ahogy mindenki más, mint ahogy te magad is mondtad “ugyanúgy mint kamgecam”. De érdekes mód őt békén hagyod, és csak engem vegzálsz itt már több kommenten keresztül. Szerintem nyomd egy kicsit mélyebbre a látens Sony fanboyságod, és hagyj engem is békén, mert veled ellentétben én legalább a cikk témájához szóltam és nem csak belekötöttem azokba akiknek a véleménye nem tetszett. Én elvagyok azzal ahogy a stílusom minősít engem, és te azzal ahogy ez minősít téged?
165.
165.
delphijos
#161: Ki hisztizett ? Beszambáztál ide, benyögted hogy minden játék szar, a gép ronda, és az Xbox megeszi reggelire. Annyit miondtam hogy Kamgecam pont ugyanezt műveli PS fronton, csak téged 2 havonta esz ide a fene, akkor is csak ilyen komment miatt. En tök nyugodt vagyok, a stílusod meg téged minősít.
164.
164.
adamsfamily
Szerintem nehéz eldönteni,hogy melyik konzol a rondább.A mostani generáció még nézett ki valahogy,de ezek az újak nem jönnek be.Az egyik egy kuka,a másik meg egy absztrakt ikea váza.
A felhozatal nem rossz,de igazat megvallva a 3 játékért ami érdekelne,azért nem veszem meg.Ráér 4-5 év múlva,ha olcsóbb lesz.
161.
161.
Yami
#160: Nem tudom miért kell itt hisztizned, csak a véleményem mondtam el. Rajtad kívül senki nem beszélt itt olyanról, hogy a Sony húzhatja le a rolót. Én csak azt mondom, hogy az Xbox most lényegesen erősebben indítja a generációt mint a Sony, ami rájuk is fért mert jelen genben pont fordítva volt. Le lehet higgadni a picsába. XD
160.
160.
delphijos
#155: Remélem olvasták a kommented, és be is csukják gyorsan a boltot. Így nem érdemes csinálni.... :D Amúgy meg ha a Sony lekerülne a polcról konkurencia híján az MS se lenne már ilyen “jófej”. Tudod hol lenne 300 Forintos GP, meg hasonlók.....
158.
158.
kamgecam
#155: Áh! Bukta lesz ez is mint a TLoU 2!
155.
155.
Yami
#151: Hát neked meg ki mondta, hogy minden azon múlik? Én csak hozzávettem a lassabb CPU, GPU és memória mellé a rondább kinézet meg, hogy a nyitófelhozatalban egy Spider-Man DLC lesz a legnagyobb durranás és szerintem mind beláthatjuk, hogy ez nem rakja a legjobb helyre a Sony új konzolját. Pláne ha az MS tényleg belemegy egy ár versenybe ahogy ígérgetik és az SX egy árban vagy még olcsóbban is fog érkezni mint ez.
De gond egy szál se, mert Cerny majd valami cigány-mágiával számítási teljesítményt fog kicsikarni az SSD-ből. XD
152.
152.
user101
Na azért csak megint sikerült behülyíteni a népet a marketing bullshittel! :) Sose látott olvasási sebesség, pc-t verő hardware... :) Értem én, hogy az átlag gamer gépében egy 500MB-os SSD-van SATA-ra kötve meg egy GTX 1060, de azért na. Bemegyek bármelyik vidéki sarki boltba és veszek jobbat kevesebb, mint 2x ennyiért! Ami lássuk be azért elég messze van a jövő technológiájátol.. Megint sikerült építeniük egy olyan pc-t ami 2-3 év múlva közröhely tárgya lesz és úgyanolyan kínos lesz a lemaradás ( és jönnek a 'pró' verziók ) mint az előző generációban.

Nyilván vesztességgel adják így ár / érték arányban a hülyének is megéri, csak hát semmi korszakalkotó nincs benne és megint hangosabb volt a marketing és a bullshit, mint a valós tartalom. Amúgy a design, az nekem speciel tetszik... :)

Magyarán: a generáció váltás megint elmaradt... Semmi forradalmi, semmi meglepő, csak egy jól árazott felső-közép kategóriás brand pc és ismételten a szoftver gyártók fogják megmenteni a Sony seggét! :)
151.
151.
delphijos
#149: “ezt a túl-dizájnolt vázát az Xbox Power of Tower megeszi reggelire”

Nem tudom ez mennyivel jobb mint egy Kamgecam komment.... tényleg azon múlik minden melyik hogy néz ki... Ja, nem. Mondom ezt úgy, hogy nekem is a box tetszik azért jobban. Igazából te is pont ugyanazt csinálod mint ő, csak a másik oldalról, és ritkábban.
149.
149.
Yami
Lol, nem csodálom, hogy a Sony addig húzta a konzol bemutatását ameddig csak tudta... ezt a túl-dizájnolt vázát az Xbox Power of Tower megeszi reggelire.
A show meg egy nagy 0 volt. Future of Gaming és a GTA 5-tel kezdenek, hát én szégyeltem magam helyettük is. A HZD 2 még nézett is ki valahogy ezért hagyták a végére, de amúgy minden más vagy remaster, vagy a Fortinite generációnak tervezett marhaság.
145.
145.
PS4jacksony
Fent maradtam megnéztem a konzol tetszik végre valami Design nekem bejön a Router forma :)
Na de a játékok......Megint remake ....felújítások...Az epres játéknál azt mondtam: Na ne szórakozzatok..... Röviden tömören nem ezt vártam.....
144.
144.
Ra1D3n
Na, összességében nekem csalódás volt ez a műsor. A pulzusom konkrétan csak multiplatformoknál emelkedett meg, ha nagyon ki kell emelnem, akkor a Resident Evil 8 Village vitte a prímet, simán. Horizon 2 nekem már kissé giccsparádé, és a trailer hangulata sem fogott meg(jó, mondjuk én a Horizon Zero Dawn-től sem élveztem el,mint sokan mások). Ha a jövő hónapban az MS villant egy Halo Infinite gameplayt, Fable 4-et, új Forzá(ka)t és Hellblade 2-t, akkor már simán megette reggelire ezt az egész műsort, már pedig ezekre nyugodt szívvel tudnék fogadni is... God of War 2-t kurvára hiányoltam, de innentől kezdve borítékolható, hogy jövőre villantják majd, és 2022 tavaszán fog megjelenni, ami még kurva messze van sajnos... Naughty Dog PS5-ös címe is tutira csak jövőre lesz bemutatva, leghamarabb 2022-es, de inkább 2023-as megjelenéssel. Hosszú idő ez még nagyon. 2022-ig ráér a PS5 nekem, ahogy elnézem :)
143.
143.
#113: Az o bemutatojuk mar lement, es nekem jobban bejott, maga a gep is tisztabb, egyszerubb, nem ez a flancolos ventillator vaza :-) A kena tetszett de jon PC-re is. A tobbi szokasos, jok de ezert nem vennek ps-t se.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...