PlayStation 5-bemutató - itt tudod visszanézni!

  • Írta: Baloo
  • 2020. június 11.
  • Rendezvény
Este 10 órakor indul a várva-várt PlayStation 5-show, ahol végre nagyobb rálátást fogunk kapni arra, hogy milyen játékokkal indítja útjára a Sony a next-gen konzolját az idei év ünnepi szezonjában.

A Microsoft már határozottan sokat megmutatott a következő generációs Xboxból. Tudjuk, hogyan fog kinézni a gép, és már néhány Xbox Series X-re érkező játékból is kaptunk egy kevéske ízelítőt. Ma este viszont itt az idő, hogy a Sony is megmutassa, hogy mit várhatunk a "gaming jövőjétől"!

A japánok már előre hangsúlyozták, hogy a mai este kifejezetten a játékokról fog szólni, így - ha csak nem gondolták meg magukat - ne várjuk magának a konzolnak a leleplezését. Az viszont, hogy milyen játékokkal indul a PlayStation 5 idén év végén, az kevesebb, mint másfél óra múlva kiderül.

Ti milyen bejelentésnek örülnétek a legjobban? Bloodborne 2? Horizon: Zero Dawn 2? God of War 2? Ebben a sorrendben esetleg?

Update! A műsor lement, alább találjátok meg a felvételét:

 

210.
Kawada
https://www.reddit.com/r/funny/comments/h87i19/just_ps5_things/
202.
godach
#201: Szó se róla nem áll szándékomban egy kalap alá venni sem.
201.
Kawada
#199: Itt van ez a hülyegyerek, aki gyakorlatilag mindenkit hülyéz és provokál cikkek óta, aki szerint a Sony nem hülye. Olyan dolgokat kérdez, amik el vannak magyarázva, lévén, hogy a PS5 bemutató inkább szólt azoknak, akik nem laikusak, mint az egyszerű játékos tábornak. A helyzet csupán annyi, hogy mindenki hülye, mert Ő nem hiszi el (egyébként én sem kezelem tényként, egyszerűen "várjuk ki a végét" fázisban vagyok). És megint, arról kommetelsz, hogy a hülye pées tábor... Semmi mást nem csináltunk 5 hozzászóláson keresztül vele, mint amit kapott egy hete vagy mikor az a hülyegyerek, aki 4k 60fps sony címekkel jött és minden legjobb játék az évben evör ami sony. Érdekes. Ott senki nem lett előszedve, hogy mocskos ms fanboyok... Egyébként 2-3 hozzászólásig még én is "flémeltem" a srácot, de láttam, hogy kap eleget és szegény már azt se tudta, kinek hazudjon és mit... És most, 5 hsz. elég volt ahhoz, hogy eljussunk ide és Duken és ps fanboy és a tököm...
199.
godach
#198: Mondhat bárki bármit, szerintem mióta Phil van az xbox részleg növekvő tendenciát mutat. A Gamepass nekem mint felhasználónak marha jó, az ea Access is (persze ez hülyeség volt a másik tábornak míg nem volt, de mostmár nem az). Sokat tudnék sorolni, mi az ami tetszik de értelmetlen volna, főleg akinek szelektív a hallása. :)
Sajnos ez egyre mélyebbre zuhan. A PS tábor számomra érthetetlen módon olyan szinten kezdett és vált elvakultá és rossz indulatúvá, hogy sokszor csak nézek ki a fejemből.
Nemrég egy nagyon régi és számomra közelálló barátommal beszélgettem aki bár tagadja, rühelli az MS-t és mindenhova odaszúr valami apró de annál bosszantóbb megjegyzést.
GoW 5 volt a téma és felmondatban bevágott egy olyat a csoportos beszélgetésbe, hogy: kapott végre játékmenetet?
Gran Turismon nőttünk fel de a Forza nem igazán érdekli (wtf?) és a TPs gow5-el is az a baj, hogy csak mész, fedezék és lősz (dupla wtf?) ha kiveszed a mászás egy UC-ban mit csinálsz?
Lényegében azokból az értékéből nem vesz el az egész, amit nekem okoz egy játék de mocsok mód lehangoló nap mint nap, egyre jobban elgyepesedve látni ezeket az embereket és olvasni a hozzászólásokat csak egyetlen logó különbség miatt.
Egy Duken félét lereagálsz annyival, hogy hülye és kész de normális embereken ezt látni kicsit szomorú számomra.
(ui nem kifejezetten neked szólt, csak erre (is) reagáltam és jó volt megírni.)
Egyébként még a többi emberrel akik nem követik ezt a stílust marha jó beszélgetni, hisz azért vagyok én is egy ilyen oldalon mert tapasztalatot és élményt akarok cserélni. Azért nem az orchidea mániában garázdálkodok, mert az nem érdekel.
198.
Kawada
#196: Fil Spenszer mosolya neked smafu?
197.
Kawada
#194: Ahhoz, hogy feldolgozzák a rendelésed és postázzanak, legalább egy antirasszista tüncin részt ke vegyé szivárványos tangában, Sorostól kapott biankó bankkártyával és meg kell ölj egy texaszi 90 évest, akinek a véréből maceszgombócot főzöl. Just sayin'.
196.
godach
#193: Inkább az ehhez hasonló, nap mint nap olvasott hsz-ék miatt az, de nem sokat tévedtél xD
195.
Kawada
#193: És ez objektív és nem vagyok fanboj bezzeg a pony fiúk...
194.
godach
Soha nem volt akkora különbség a két rivális között, hogy az érdekelni tudjon. Talán a ps2 és xclassic ahol igen, de ott azért évek teltek el a megjelenések között.
Most sem érdekel és bár míg a be nem tisztázódik addig szkeptikus vagyok, a show az valami eszméletlen volt. Utoljára az MS Cyberpunk/Keanu show-ja tetszett ennyire. Most egyetlen játékra sem tudnám azt mondani, hogy nem játszanék vele. Szinte mind tetszett. A gép különösképp nem bár gondom sincs vele. A teljesítményre pedig magasról teszek a fent említett apró különbségek miatt. Nálam tuti vétel a játékokat meg várom. (csak adnának egy mocsok aszimmetrikus kontrollert is hozzá)
191.
Yanez
#190: A mijkroszoft tuggya mitül döglik a légy. Állítólag olyan lesz a hűtése, hogy fagyasztott húst is lehetlesz tárolni benne. Ellenben a szotyi pées5 már egy pikszeles indí játéktól is úgy felforrósodik, hogy egyedülálló naprendszerré avanzsálódik és bolygók kezdenek el keringeni körülötte. És akkor mi lesz, ha egy tripla Á címet indítanak el rajta? A második Nagy Bumm! Találkozunk a pokolban!
190.
Kawada
#189: Adok én egy számodra elfogadható választ: azé me ez a sok gyökér nemtuggya miccsinál és úgy beszartak a májkroszoft teljeítményét látva, hogya frekven iájukat hamar megváltoztatták, hogy legalább papíron köze kerülhessenek. Belebasztak egy csomó lóvét a szar és unalmas játékaikba amikkel csak fanbojo jáccanak, meg a buzis kontrollerbe, ahelyett, hogy összeraktak volna egy rendes hárdvert mint a májkroszoftnál.
189.
Crow77
#188: Látod szépen kiragadtad azt ami a legjobban bántotta érzékeny lelkedet,ellenben talán akkor nyilatkozhatnál arról te ász!
Miért jó egy húzott cpu-gpu párossal dolgozni amiknek az órajele össze-vissza ugrál!
Hogyan számolhatsz garantált I/0 val annélkül,hogy egy állandó,de jóval gyengébb teljesítményt kell keresned,hacsak nem s.arod le,hogy a kis végterméked 2 és mondjuk 152 fps közt ugrál.
Miért jobb kevesebb cu egy igencsak cu függő technológiánál?
Miért rosszabb egy devkit és jópár oldalon megtalálható rajz alapján ítélkezni mint isteníteni valamit akkor is,ha bizony az elmarad nem egy dologban?Mégis próbálják innovációként beállítani?
,,Kb.mint amikor valaki egy trailer után azt írja hogy “ez szar lesz”
Kb mint amikor valaki egy trailer után amit csúsztatnak még 3 évig azt hajtogatja Év játéka :)
De legyen igazad!Biztos ba.zó lesz a folyadékhűtes a méreteiből is látszik,hogy nem spóroltak a gázzal bár lehet jeget használ majd azért ilyen.
188.
delphijos
#185: “ Ne félre beszélj,ha egy darab kódot nem írtál még!”

Ez alaposan félrement, mert történetesen szoftver fejlesztő vagyok. Nem baj, szép próbálkozás volt.

Mégis mivel cáfoljalak meg ? És mit ? Fél év a megjelenéséig, és cáfoljam az ötleteléseket meg az ilyeneket hogy “egy túlhúzott katymasz” “csilivili felesleges világítás” ( a te szakmai szovegedből idézek ). Kb. mint amikor valaki egy trailer után azt írja hogy “ez szar lesz”. Ezen mi kéne cáfolni ? Semmi értelme, az egész egy indulatból idehányt semmi. És te kérnél rajtam számon kódot ? Ne nevettes....
187.
Kawada
#185: Tök jó a series x!
186.
Crow77
leállításaidat= lelkitársaiddal
Ütős a szerkesztés gomb mint a konkrét cáfolatok.
(Pont annyi)
185.
Crow77
#177: Ne félre beszélj,ha egy darab kódot nem írtál még! Cáfolj meg!De ne ilyen leállításaidat bevonzó picsa hisztivel burkoltan szaki!
184.
Crow77
#172: Igen!És akkor még 9,2 Tf körüli teljesítmény volt! Ez a 10,2 meg konkrétan hab,mível egyenként sem,egyszerre meg főleg nem fog ketyegni ezen az órajelen sem cpu sem a gpu.De cserében majd egy memo kártya vagy ssd számol helyettük a hülyék szerint.
181.
Kawada
#180: Ha már egy játék árával olcsóbb lesz a digitális verzió, mosolyogva fogom azt venni. Igazából az utóbbi 2-3 év nálam bebizonyította (magamnak...), hogy rohadtul nincs igényem a lemezes verzióra. Ha netán még olcsóbb is lesz (illene, szerintem egy ügyes húzás, hogy az árversenybe jobban be tudjanak szállni, plussz a PS-en igen jelentős a digitális vásárlás, valami 60-70% ha jól rémlik), extra öröm. A másik, hogy lassan ott tartunk, hogy gyorsabb lesz a letöltés, mint egy blu-ray lemezről az agyontömörített szarokat felrakni, plussz még egy annyi a day one patch.
180.
Neotechtr
#179: De a Ps5 is szerintem jobban néz ki a lemez nélküli verzió. Persze majd a vásárlók döntik el, hogy melyiket szeretnék belőle megvenni.
179.
Neotechtr
#178: Bár ezen a képen nincs rajta, a PS2 Slim szerintem minden idők legjobbja. Sokkal kisebb, mint a képen bármelyik és annak annyi hangja volt, hogy ha nem nézted, hogy led pirosan, vagy zölden világít, akár hetekeig is bekapcsolva felejthetted anélkül, hogy észrevetted volna.
178.
Oldman
Konzolok méreteinek az összehasonlítása:
https://hu.ign.com/playstation-5/59090/news/a-playstation-5-lesz-az-utobbi-evek-legmagasabb-konzolja-egy-osszehasonlito-kep-tanusaga-szerint
177.
delphijos
#167: Jaja, ez a komment is dugig van “reális véleményekkel” :) Csak itt mindenki ordas nagy szakember. Amíg nem volt egyik konzolról se semmi info, addig 5000 dolláros hw-t vártak a népek 399-ért, 4K/60 + RT , most meg az ellenkezője....
176.
delphijos
#171: Alapvetően egyetértek, ami “érdekes” hogy nekem a PS4 ( sima ) fehér, és halál komolyan eddig nem mutatja jelét sárgulásnak. Amikor megvettem jó ötletnek tűnt ( minden cucc fekete, gondoltam kis változatosság ) de aztán én is aggódtam, mert nekem is ez a tapasztalatom fehér műanyag cuccokkal. A fehér kontroller viszont valóban nem a legszerencsésebb. Amíg új, addig jól néz ki....
175.
Kawada
#173: Én azért megértem a játékok miatt elégedetlenkedőket. Személy szerint tetszettek az indie játékok, már a Micro bemutatóján is személy szerint nálam az indie cuccok vitték a prímet. Nagyon örülök, hogy ilyen marketing szinten is kezdünk túllépni a COD-okon, BF-eken, Assassin's Creedeken és egyéb tipikus és -számomra- unalmas egykaptafa stílusokon, zsánereken és látványon. Utübbi időben nagyon sok kisebb indie játékkal toltam. Vagy most is jól esik, hogy egy God of War 1-nél járok 10 óra gameplay körül, és közel a vége. A bemutató alatt it kedvet kaptam Racthet and Clankezni, igyekszem lepörgetni azt is amíg jön a TLoU2.
173.
Yanez
Őszintén szólva engem totálisan meglepett ez a bemutató! Valami olyasmire számítottam, ami a kutyát sem érdekel, max lesz egy pár perc izgalom. Ehelyett színtiszta játék videókat toltak a pofánkba, lehullott a lepel sok új címről és jónéhány ütős folytatásról, kiegről meg korszerű remakeről. A játékok sem egykaptafa kategóriát képviseltek. Mindenki kihalászhatja a neki tetsző(ke)t.

Ráadásul a gépet is bemutatták! Most komolyan, amit egy gamer várhat egy ilyen bemutatótól, azt mindet megkapott: egy rakás játél bejelentés, trailer és új konzol. Bárcsak minden bemutató ilyen egyenes lenne! Kinek kellenek az unalomig ecsetelt konferenciák, ahol az idő kb fele pofázással telik el? Szóval levagyok döbbenve az elégedetlenkedőkkel! Örülni kéne a sok játéknak.

A sony ismét jól csinálja és remekül indít. Ha így folytatja, újabb dominanciára fog szert tenni, ami szerintem senkinek sem tesz jót. A lényeg gyerekek viszont változatlan marad és ez az ami fontos: újabb generáció vár ránk, ahol midegy melyik konzolt választjuk, mert el leszünk kényeztetve egy rakás játékkal és egy percig nem fogunk unatkozni! Tanuljunk már meg örülni is a dolgoknak, nem csak haterkedni és fanboykodni! Mindenkinek kellemes újabb 6-7 évet!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...