Star Wars: Squadrons - mikrotranzakciók nélkül

  • Írta: szlav
  • 2020. június 21.
  • Hír
Link másolása
Az EA múltját és az utóbbi évek trendjeit figyelembe véve joggal feltételezhettük, hogy a Star Wars: Squadrons is live service játékként, mikrotranzakciókkal tartaná életben magát a megjelenése után. A Motive Studios rácáfolt minderre.

A Star Wars: Squadrons 40 dolláros árcédulája, az online csatákra háruló fókusza, és a hajóink széleskörű testreszabhatósága szinte magától értetődővé tette, hogy a játék követi majd az utóbbi évek trendjeit, így egy folyamatosan frissülő és kibővülő live service produktumként folytatja majd az útját a megjelenés után. Habár a loot boxokkal az EA egyszer már alaposan melléfogott, a battle royale-játékok által népszerűvé tett szezonális battle pass-rendszer láthatóan jól működik, ahogy a skinekre és egyéb kozmetikai kiegészítőkre fókuszáló klasszikus mikrotranzakciós megoldás is.

Hatalmas meglepetésként érkezett tehát a Motive Studios kreatív direktorának megnyilatkozása a Game Informer újságírói előtt, miszerint a játék egy teljes, osztatlan csomagként érkezik, bármiféle utólagos monetizációs taktika nélkül:

"Nagyon old-school álláspontból közelítjük meg a monetizáció kérdését. Lényegében arról van szó, hogy szeretnénk bőkezűek lenni ezzel a 40 dolláros csomaggal - arra törekszünk, hogy a játékosok úgy érezzék, hogy egy teljesen hiánytalan élményt kapnak a pénzükért. 'Adsz nekünk 40 dollárt, cserébe itt egy játék, amit imádni fogsz, és ennyi, köszi szépen!' Ezt a játékot nem live service stratégia köré építjük - a célunk az, hogy teljes és kiváló legyen úgy, ahogy van. Ettől persze nem azt jelenti, hogy soha nem fogunk hozzáadni semmit, de jelenleg nem gondolkodunk ilyesmiben."

Valószínűleg rengeteg leendő pilóta sóhajtott fel a hír hallatán, de persze Frasier válasza igen diplomatikus volt, nem zárta ki véglegesen az utólag érkező extra tartalmak lehetőségét. A későbbiekben tehát elképzelhető, hogy új hajók, helyszínek és egyéb különlegességek érkeznek majd ingyenes frissítés vagy külön megvásárolható DLC formájában.

A Star Wars: Squadrons október 2-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Itt nézhetitek vissza az első előzetesét, valamint a gameplay bemutatót.

3.
3.
DragonBleacPiece
10 dolcsi egy babu frikes matrica az űrhajódra
1.
1.
Matt8888
Azért eléggé jól néz ki
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...