Megjelent a Fortnite

  • Írta: szlav
  • 2020. július 1.
  • Megjelenés
Link másolása
Hallottatok már a Fortnite nevű játékról? Nem, nem az őrülten népszerű battle royale-ról beszélünk, hanem annak eredetijéről, a Save the World alcímen futó hordamódos túlélőjátékról. Nos, az alkotás végre elhagyta a korai hozzáférést.

Nem titok, hogy 2017 nyarán a Fortnite nem lett átütő siker. A játék csak akkor lett igazán nagy durranás, amikor néhány hónappal később az Epic Games úgy döntött, hogy felszáll a PUBG-vonatra, és afféle utógondolatként elindítja a Battle Royale alcímmel fémjelzett másodlagos játékmódot. A többi már történelem: a Fortnite a világ legnépszerűbb játékává vált, az Epic pedig olyannyira nem győzte begereblyézni a lóvét, hogy gyorsan fel is rántottak egy komplett online áruházat, ami a hetente érkező ajándékaival a Steam legnagyobb vetélytársa lett.

Na, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ahogy az Epic, úgy mi is a porban hagytuk a Fortnite: Save the World című szerény kis alkotást. Habár az utóbbi időben nem sok okunk volt arra, hogy felemlegessük, a legfrissebb bejelentés mégis megér egy misét, hiszen a játék leradírozta magáról az Early Access feliratát, ezzel pedig elérte a teljes értékű, végleges mivoltát.

A korábbi tervekkel ellentétben a bázisépítésre és kooperációra fókuszáló túlélőjáték nem váltott át free-to-play modellre, továbbra is külön megvásárolható prémium szolgáltatásként fut majd. A Founderek, vagyis akik a megjelenés előtt befizettek a játékra, kapnak egy jókora hálacsomagot, amely a megvásárolt verziójukat felfrissíti egy szinttel, az Ultimate Edition tulajdonosai pedig kaptak egy kozmetikai pakkot és 8000 V-Buckot.

És hogy mit tartogat a jövő? Nos, a Save the World fejlesztése innentől kezdve lelassul majd, a frissítések struktúrája pedig átveszi a live service-játékoknál divatos szezonális rendszert. Ez a Ventures nevezetű új módban teljesedik majd ki: minden szezonban újabb speciális kihívásokat kapunk, melyeket teljesítve sok-sok játékbeli jutalom ütheti majd a markunkat.

15.
15.
carbon based
A Steam kb. pont ott tartott nem egész két évvel az indulása után, mint az Epic Store most; mind funkciókban, mind a körülötte-miatta nyafizók számában-kritikáiban. Ezt legalább azok ne fejejtsék el, akik addigra már joystickra cserélték a csörgőjüket :) Személy szerint pont lesz%rom a Store-t,de az igazság része, hogy a hat Batman, meg a GTA5 azért várós volt ingyen, és be is lettek húzva.
14.
14.
Ooorky
10.
10.
"A Steam legnagyobb vetelytarsa lett" - Hol?? Haha ekkora baromsagot is reg olvastam neten ;-)
9.
9.
delphijos
Szemét epic, a Fortnite csecsemőknek való fos. Kihagytam valami ?
8.
8.
Ooorky
#7: Steam vásárlófelülete konkrétan ugyanúgy néz ki, mint 2007-ben mint amikor a legelső játékomat vettem rajta.
Nehogy már egy multinak nehezére essen összerakni egy tetves webáruházat :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...