A Sony bevásárolta magát az Epic Gamesbe

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 9.
  • Biznisz
A Sony bejelentette, hogy egy leányvállalatán keresztül kisebbségi részesedést vásárolt az Epic Gamesben. Az üzlet értéke 250 millió dollár, de egyelőre csak nagy vonalakban fogalmazták meg, hogy mi a célja.

A Sony Corporation bejelentette, hogy kisebbségi részesedést vásárolt az Epic Gamesben az egyik leányvállalatán keresztül. A sajtóközlemény szerint a 250 millió dolláros üzlet révén a két cég még szorosabban működhet majd együtt a jövőben.

"Az Unreal Engine és más innovációk révén az Epic a játékmotor-fejlesztés élvonalába tartozik. A befektetésünkkel feltérképezzük a további együttműködés lehetőségét, hogy értéket teremtsünk a fogyasztóink és úgy általában az iparág számára, és nem csak a játékok, hanem a digitális szórakoztatás rohamosan fejlődő területén is."

Ennél több konkrétumot sajnos nem tudtunk meg, arról viszont túlzás lenne beszélni, hogy az Epicből "Sony-cég" vált volna: a japánok részesedése tényleg falatnyi, alig 1,4 százalék így, amivel egyébként a fejlesztőcég 17,86 milliárd dollárt ér.

Az Epic többségi részvényese még mindig Tim Sweeney, rajta kívül még a kínai Tencent számít nagyobb érdekeltséggel rendelkező tulajdonosnak a maga 40 százalékával. A Tencent egyébként még 330 millió dollárért vásárolta a részvényeit 2012-ben, látható tehát, hogy mennyit erősödött azóta a csapat.

52.
leviske
De mi tolta meg ennyire a szekerüket? Tényleg ennyi bevételt hoz a Fortnite? Technikailag lenyomták úgy a Take-Two-t úgy, hogy nem adtak ki egyetlen fizetős játékot se.
51.
delphijos
#43: Ilyen alapon a “nem lesz kinect nélküli Xbox” sokkal nagyobb kicseszés volt azokkal akiknek a kinect nem kellett volna....
50.
delphijos
#46: Hát igen, és sajnos a szoftveripar globálisan is hasonló, gyakorlatilag szoftverhibáért nem terheli a fejlesztőt felelősség.
49.
carbon based
#48: +1

Azért remélem ezt az "innovatív" "együttműködést" jobban sikerül majd menedzselni, mint az okostelós ágazatot =)
48.
szujonor
Vicces, hogy mennyien beszélnek a hír kapcsán exkluzívokról meg PC-s portokról, miközben ekkora részesedésért valószínűbb, hogy a Sony "csak" egy liftime pass-t vásárolt az UE fizetős extráira. :)
46.
Drraco
#30: Kicsit talán a különböző tévécsatornák tehetségkutatóihoz tudnám ezt hasonlítani. Amíg a szerződésük él, addig ahhoz a csatornához tartoznak, és nyilván úgy is reklámozzák őket. Aztán, ha lejár a szerződés, akkor mennek oda, ahol még (esetleg) van irántuk érdeklődés, mert kell a pénz.
Viszont tényleg nagyobb ellenőrzésre lenne szükség a játékiparban, például a kiadott játékok állapota esetében. Némelyik tényleg katasztrofális, és semmi retorzió. Mint ha (hogy az autós példádnál maradjak) venne az ember egy autót, és menet közben kiesik a lámpa, elgurul egy dísztárcsa, leesik a lökhárító, stb. Elvisz egyik helyről a másikra, de milyen állapotban? Egy ilyen autógyár nem sokáig maradna talpon. A játékiparban meg lassan ez a megszokott.
33.
Nothing
#32: Ha a Sony gyártaná a Windows-t lehet, a "Pées" gamerek se sírnának miatta...
32.
Dhominikk
Ebben az a legszebb, hogy az Xbox tulajdonosok nem sírnak hogyha kijön a játék pcre és nem xbox exclusive viszont a Pées játékosok meg nagyon az ötlet ellen vannak, és nem akarják azt, hogy aki nem veszi meg a konzolt játszon egy exkluzív játékkal
17.
Neotechtr
#13: Minek nincs értelme, te szegény?
15.
kryszisz
#11: Nekem leesett egyből;) sok embernek nincs humorérzéke amúgy ezen az oldalon úgy vettem észre:)
13.
JinjeR
Szó nincs írígységről! Ez tény! Nem fognak jönni pcre! Az indokokat alább már leírták ha netán valakinek még nem világos.
Tessék gépet venni ha kellenek az exek,olcsóbb mint gépet fejleszteni,aminek úgysincs semmi értelme...
12.
hedzsooo
Amúgy én is gondoltam, hogy 1-2 irigykedő 1ből ugrik majd a dologra... :D
11.
hedzsooo
...Gyerekek, látom az ugratásról itt még senki sem hallott hírből sem. :-)))
9.
Neo1989
#8: Mondjuk én a Konzol címeiről beszéltem.Mint eladási tényező. Nem arról hogy ehhez képest egy PC mennyi. (Egyébként megnyugtatlak hogy utóbbi is van nálam, ft-ben most úgy 500 E felett járok. Csak a legutóbbi Seasonic Titanium tápcsere volt bele 100 E.)
8.
#7: "Gondolkozz már egy csöppet, akkor mi adná el a PS 5-t ha kiadnák az ex-eket PC-re."
Következő mondatoddal meg is válaszoltad a kérdést.Nem mindenki tud összetenni egy gamer gépet.A Ps pedig relative olcsó.Bár árat még mindig nem tudunk.
7.
Neo1989
#2: Gondolkozz már egy csöppet, akkor mi adná el a PS 5-t ha kiadnák az ex-eket PC-re.
Amúgy premierkor 130 körül van 1 konzol nehogy már max 3 hónap alatt nem tudtok összerakni ennyit.

Én egyébként most megvenném ha tehetném. 4 K-ra meg ott van a Bravia TV--m :)
Talán tudni kéne bánni a pénzel. Nem pedig irigykedni. Én kérek elnézést.
5.
Gykrizsi
#2: Hova gondolsz? Én is vettem egy ps4-t leértékelésben, így elvárom, hogy semmi ne jelenjen meg sehova, mert nincs joga másnak szórakozni, csak annak akinek van pléjsztésönnye :) amúgy komolyra fordítva, soha nem értettem miért fáj valakinek, ha máshova is megjelenik egy játék, lásd 3. komment kolléga.
3.
JinjeR
#2: Nem! nem jöhetnek!....
2.
hedzsooo
Jöhetnek akkor a PS4-es/5-os játékok a Sonytol akkor most már mind PC-re is, az EGS-n. :-)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...