Nem lesz önálló játék a PES 2021

  • Írta: szlav
  • 2020. július 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Szakít az éves formulával a Konami focis játéka. A PES 2021 rendhagyó módon nem önálló játékként, hanem a PES 2020 nagy, szezonális frissítéseként érkezik majd, hiszen a fejlesztők már a következő, next-gen epizódon dolgoznak.

A Konaminál már a jövőre érkező PES 2022-re gyúrnak, ez azonban azt jelenti, hogy a Pro Evolution Soccer 2021-es felvonása némileg takaréklángra kerül. Nem kell azért kétségbe esnünk, a futballrajongók idén is kapnak valami újdonságot, de a nagyszabású, teljesen önálló játékról ezúttal le kell mondanunk. Ehelyett egy jókora kiegészítővel készülnek a japánok, amely effektíve felfrissíti a PES 2020-at az új változatra - arról sajnos egyelőre nem sok infót kaptunk, hogy pontosan mit is tartogat majd ez az update.

Vehetjük úgy is, hogy a PES 2021-et jobbára feláldozták a PES 2022 oltárán. A jövőre érkező játék a hírek szerint óriási ugrás lesz a széria történelmében - ez lesz az első olyan cím, melyet a fejlesztők már kifejezetten az újgenerációs konzolok adottságaira szabnak. Sokkal valósághűbb játékosmodelleket, folyékony animációkat, új fizikai modellt és szinte fotórealisztikus grafikát ígér a Konami, mindezt az Unreal Engine-ben. Az ígéreteiket a fenti kedvcsináló videóval támogatták meg.

17.
17.
Sandic1994
Hasonlót latolgatok már én is egy ideje a Fifánál, két évente kellene kiadni új epizódot, minden második évben pedig DLC-ként lehetne megvenni mondjuk féláron az aktuális kiadást, ami tartalmazná a keretfrissítéseket, új mezeket, feljutókat-kiesőket, esetleg egy minimális dizájnváltást. 2 évente meg jönne egy teljes értékű játék, teljes áron. De amíg a sok hülye veszi évente teljes áron az új részt, addig nem lesz ebből sem semmi.
16.
16.
momant
végre! fifanak lehet lesz nextgenje ha az ugyanakkora szar lesz mint a mostani. évek óta nincs fejlődés, csak a pénznyúlás kontent ömlesztés. mint a világban úgy általában. voltat is beletoltak, de a 30 éves c64 es microprose soccer élvezetesebb, kevésbé bosszantó alkotás volt. engem dühít ez is h hogy lehet megengedni klubok játékosok monopolizálását. ez sehol máshol nincs így. ok kelljen érte letenni egy pénzt, de h a pénz egyeduralmi rendszert teremthessen ilyen téren, szembemegy nálam a jóízléssel. a konaminal végre tan rajottek , h csak akkor lesz esélyük ha fejlettségben rommá verik a fifát. nem csak szimplan jobb minoseget tesznek le az asztalra. én ennek drukkolok, és h igen ne legyen 5000 jatek egy evben , legyen 2 amire van ideje az embernek de tenyleg elorelepes, persze tudom h ezek almok,mára a tudomanyt, minőséget hatarozza meg a piac, nem fordítva, de mégis...
15.
15.
Yanez
14.
14.
#13: Bírom az ilyen elefánt a porcelánboltban patch-eket. Egy keleti MMO-ban éltem is ezt a rendszert egy darabig, de bármilyen nevetséges volt, a végére már sátrat vert tőle a szomorúság a lelkem partjain.

Neked ez a kedvenc játékod amúgy, ember? :)
13.
13.
Yanez
#11: A fifákat is egész évben patchelik, de csak egyre rosszabb lesz tőlük a játék. A végefelé már szinte játszhatatlan.
11.
11.
A kommenteket elolvasva és kívülállóként is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a sztorinak a vége. Elvileg egy méretes patch-el meg lehet azért picit szerelni, változtatni a játékot és ki lehet cserélni a mezeket/feliratokat is. Ha ez így olcsóbb lesz a játékosnak, akkor érdekes lehet, mert az biztos, hogy a kiadónak így az olcsóbb. Ha meg ugyan annyiba kerül, mint egy külön rész és kell még hozzá a 20-as is, akkor egy nagy fuckup az egész és levesznek, mint a Lenin képet.
8.
8.
Yanez
#4: Nem generációnyi a különbség köztük, csak a PES a full szimulátor kategóriát képviseli, a fifa a félszimulátorét. Én pedig örülök, hogy így van választás. Ha a kettő egy kategóriát képviselne, akkor lenne értelme hasonlítgatni őket. A rossz az egészben, hogy a fifa pl még így is teli van egy tonna programozási bakival, amit már rég javítani kellett volna... valahogyan.
5.
5.
Norbiii
#3: A Pes meg pont most vesztette el vagy mondott le a Milan licencéről, amikor nagy eséllyel Szoboszlai hozzájuk megy. :(
4.
4.
Norbiii
#3: Egyetértek, szerintem is jobb a Pes, sőt én azt mondom, hogy a Fifa és a Pes között van egy generációnyi különbség, lehet mások szerint ez túlzás, de én ezt gondolom. Persze tudom a Fifa arcadeosabb.

Mióta vagy Pes-es?
3.
3.
unrealnoise
#1: Mivan? Jah, lehet egy nagy váltáshoz több idő kell.

Az, hogy a FIFA-nak lesz next-gen cucca, hát semmit nem jelent, a FIFA 20 elég tré volt a Pes20-hoz képest (gameplay, fizika, meg grafikát tekintve is), szóval van honnan fejlődniük, de mondom, a next-gen verzió nem mindig ér fel next-gen látvánnyal is...

A PES-nél örülök, hogy bevállalták ezt, már csak egy fasza dizájnert, UI felelőst kellene találniuk, és akkor eszembe se jutna kipróbálni a FIFA-t...
2.
2.
Bauff
#1: Azokat amiket mondanak a PES22-ről ha megcsinálják, akkor oké áldozzák be ezt az évet, de akkor angyon oda kell b@sznia annak a résznek, mert ha nem akkor le is húzhatják magukat.
1.
1.
Norbiii
Én ezt nem értem. Ha jövőre mondjuk a megszokott időben jön a Pes 2022, akkor miért nem tudnak most kiadni egy 2021-et? Az EA is kiadja a Fifa 21-et és lesz egy teljes évük, hogy rágyúrjanak a Fifára, a Konaminak ez az idő nem elég?

Ráadásul a Pes így is hátrányban van a Fifához képest, (nem a fociban) ha most Ps5re a Fifanak lesz next-gen változata, a Pesnek meg nem, akkor ez a Pesnek egy öngól lehet.....

Kár, mert áttértem Fifa 20ról, Pes 2020-ra, viszont úgy tűnik next-gen focit csak a Fifa fog kínálni? Persze a Pes focija klassz amúgy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...