A játékfejlesztők többségének betett a koronavírus

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 21.
  • Hír
Link másolása
A Game Developers Conference szervezői újabb felméréssel rukkoltak elő, ezúttal a koronavírus-járvány hatásairól kérdezték a fejlesztőket. Eszerint a csapatok többségét érintette a pandémia, a projektek harmadát el is kell halasztani miatta.

A Game Developers Conference szervezői időről időre megkérdezik erről-arról a fejlesztői közösséget, most épp a koronavírus-járvány hatásait igyekeztek felmérni. Az eredmények alapján a legtöbb csapatnak betett a pandémia, 33 százalékuknak el is kellett halasztania az aktuális projektjét.

A felmérés szerint a fejlesztők 70 százalékának át kellett állnia otthoni munkavégzésre, a késések oka pedig általában ez volt. Másoknak nem okozott különösebb problémát az átállás, ők viszont azért voltak kénytelenek csúsztatni, mert a partnercégeiknél jelentkeztek nehézségek. Az egyik kitöltő külön kiemelte a Nintendót, mint szűk keresztmetszetet, a kiotóiak szokásos jóváhagyási procedúrája állítólag rendkívül lelassult az elmúlt időben.

A Death Stranding PC-s változata is csúszott a koronavírus miatt.

Sokak számára problémát jelentett hozzáférni a fejlesztői hardverekhez (ezeket biztonsági okokból nemigen lehet hazavinni, nem véletlenül kezdtek el felhőalapú megoldásokat szállítani a platformtulajdonosok), másoknál a szinkronmunkálatoknál akadtak el. Egyes cégeknél a járvánnyal járó stressz okozott nehézségeket, ennek kezelésére igyekeztek minél több szabadságot kiadni és videokonferenciás közösségi eseményeket szervezni.

A fejlesztők 46 százaléka mondta azt, hogy nem kellett eltolniuk a játékuk megjelenését, a járvány azonban őket is kellemetlenül érintette. A kitöltők 41 százaléka szerint csökkent a produktivitásuk, 35 százalékuk szerint kreatív nehézségekkel volt kénytelen szembenézni, 41 százalékuk pedig úgy érezte, többet dolgoztak otthonról, mint egyébként szoktak. Huszonhat százalékuknál anyagi gondok is felmerültek.

Mindennek a pozitív oldala, hogy a jövőben várhatóan mindenki rugalmasabban áll majd a home office-hoz, több stúdió szeretné véglegesen is lehetővé tenni az otthoni munkát és a rugalmas munkaidőt - a fejlesztők 12 százaléka jelezte is, hogy akkor sem térne vissza az irodába, ha a járvány véget érne.

6.
6.
Ooorky
#4: Nálunk is kiderült, hogy simán megy a vasút úgy is, hogy a sok aktatologató otthon maszturbál irodában cseverészés helyett :D
5.
5.
s4jtqkac
4.
4.
Dízel
Mennyire szar lehet az irodaba ules helyett, az otthon ulok a gep elott munkvegzes.. azert az o szakmajuk nehogy mar megszenvedje ezt. Vicc. Megint megy a hiszi meg a rinya.
3.
3.
TrishtanAG
#2: Én mindig is otthonról dolgoztam műfordítóként, ellenben a kiadók fizetési kedve erősen megcsappant a járvány miatti válságnak köszönhetően.
2.
2.
hedzsooo
#1: Es akkor te meg azon szerencsesek egyike vagy, akinek a munkaja tovabbra is vegezheto, meg ugye pl. nem vesztetted el az allasod miatta.
1.
1.
Turley
Hát én sajnos ezerszer többet dolgozom itthonról, de még ígyis kényelmesebb a HO mint bejárni minden nap
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...