Serial Cleaners - a kilencvenes évek filmjei ihlették

  • Írta: gorien
  • 2020. július 25.
  • Hír
Link másolása
Jövőre érkezik a Serial Cleaner folytatása, a Serial Cleaners – a játékban a feladatunk gyilkosok után feltakarítani a bűntett színhelyét. A fejlesztők egy interjúban meséltek arról, mit várhatunk, és honnan gyűjtöttek ihletet hozzá.

Amikor a Future Games Show-n bemutatkozott, nem árult el sokat magáról a Serial Cleaners, a 2017-es Serial Cleaner folytatása. Annyit megtudtunk az első kedvcsinálójából, hogy a játék alapjai megmaradnak, de ezúttal a kilencvenes éveket idézi majd meg a program, és a grafikája is kevésbé lesz rajzfilmes.

A fejlesztő Draw Distance leült beszélgetni a GameSpottal, aminek hála kicsit többet is hallhattunk a játékról. Elmondták, hogy a feladatunk változatlan: bűnözők után kell takarítanunk. Ez magába foglalja a holttestek és mindenféle bizonyíték eltüntetését, de a vértócsák feltörlését is. Utóbbiakkal most már vigyázni kell majd, mert képesek elkenődni, amivel csak nehezítjük a saját dolgunkat.

A Serial Cleaners nem közvetlen folytatása lesz az előző játéknak. Utalások ugyan lesznek rá, de nem kell előismeret majd az élvezetéhez. Marcin Kaleta marketingmenedzser szerint ez az alkotásuk jóval kiforrottabb lesz, mint elődje, ugyanis annak idején még nem döntötték el, mit is akarnak csinálni, és sokat merítettek a korábbi, mobilos címekből, most viszont egy ízig-vérig lopakodós játékot kapunk.

A játék hagyja majd a játékosnak, hogy megtalálja azt a megközelítést, amit a legkényelmesebbnek talál – nem egyképletes fejtörők várnak ránk. Ebben segít, hogy négy takarító közül is választhatunk majd, ebből kettőt mutattak be most egy kissé. Az első játékból visszatérő Bob inkább a lassú és alapos játékosoknak való, míg Lati inkább a mozgékonyság híve: gyorsabban fut, ugrik és mászik a többi karakternél.

 


A Serial Cleanerst a kilencvenes évek popkultúrája ihlette, és ez meg is fog látszani, szinte mindegyik bűnügyi helyszín merít a korszak filmjeiből: a Fekete vidék, a Hosszú Lé és a Fresh, a kis pimasz hangzott el példaként. További érdekesség, hogy a maga a Serial Cleaners is készül a tévéképernyőre – a fejlesztők azzal a d2j Entertainmenttel szerződtek, akik például a Disco Elysium adaptálásáért is felelnek.

A Serial Cleaners 2021-ben jelenik meg PC-re, Nintendo Switchre, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. A fejlesztők nem zárják ki az újgenerációs átiratot, de a játékot még kifejezetten a jelenlegi generációt figyelembe véve készítik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...