Eiyuden Chronicle - két óra alatt sikeres Kickstarter

  • Írta: gorien
  • 2020. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
A hétvégén mi is beszámoltunk róla, a Suikoden-sorozat alkotói összeálltak, hogy tető alá hozzák játékszériájuk szellemi örökösét. A Suikoden-rajongók nagyon ki vannak éhezve: a Kickstarter indulása után két órával már összejött a kért összeg.

Az 1995 és 2012 között futó Suikoden-játékszéria alkotói néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy Rabbit & Bear Studios néven új fejlesztőstúdiót nyitnak, az első projektjük pedig az Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes lesz, amit a Suikoden szellemi örökösének tekinthetünk, plusz tiszteletteljes főhajtás lesz a klasszikus JRPG-k előtt.

Hogy elhatározásuk mellé támogatást gyűjtsenek, a Kickstarterhez fordultak – érdemes amúgy megnézni az oldalt, mert máris rengeteg infót találunk a játékról. A történetről például megtudjuk, hogy Allraan világában játszódik, ahol a különböző fajok háborúi váltják egymást. A sztori középpontjában Nowa, egy falusi fiú és Seign Kesling birodalmi tiszt áll, akik egyazon oldalon találják magukat, és barátokká válnak.

Rájuk (és ránk, játékosokra) hatalmas, felfedeznivaló világ vár, amelyek épp úgy tele vannak lehetséges társakkal, mint mindenféle ellenséggel. A történet, mint a cím is sugallja, száz karakter körül szövődik.

A játékmenetre a körökre osztott harc lesz jellemző: hat karaktert használhatunk majd az összecsapásokban, akiknek a mesterséges intelligenciája folyamatosan tanul a parancsaink alapján. A harc mellett Fortress Town újjáépítésén is dolgoznunk kell majd. Látvány szempontjából 2D-s figurákra számíthatunk egy 3D-s világban.

A Kickstartert tegnap élesítették, és azonnal megmutatkozott, hogy a Suikoden rajongói nagyon vágynak már valami újra. Két óra alatt elérte a kampány az elsőnek kitűzött 500 ezer dolláros célt, és ahogy a hírt írom, már megtriplázták ezt az számot: másfél millió dollárnál jár a gyűjtés.

Az eddig összegyűlt összeg azt jelenti, hogy a fejlesztők nemcsak a PC-s változatot fogják összerakni, hanem konzolokra is elkészítik az Eiyuden Chronicle-t. Pontos listát még nem közöltek, de elsősorban a Sony és a Microsoft gépeit célozzák, illetve a Nintendo következő konzolját, akármi is lesz az.

4.
4.
Ooorky
Ha full 3D lenne beszállnék egy "next gen Nintendo" verzióra, de ettől a grafikai stílustól falra mászok.
3.
3.
#2: Vak vagyok teljesen, koszi!!!
2.
2.
gorien
#1: Rögtön a Kickstarter-oldal tetején megtalálod: "Coming to PC at minimum goal, with stretch goals to bring the game to additional platforms, including PlayStation 5, and Xbox Series X."
1.
1.
A PC-rol hol volt szo? En neztem tegnap az oldalat, de minden masrol irtak, ps4, ps5 stb de pc-rol nem esett szo, hogy arra is jonne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...