Megszellőztették a PlayStation 5 egyik új funkcióját

  • Írta: fojesz
  • 2020. július 29.
  • Pletyka
Egy idő előtt élesített játékelőzetesben esett szó a PlayStation 5 egyik új, formálisan még nem leleplezett funkciójáról, amely lehetővé teszi, hogy egy adott játék esetében akár konkrét küldetéseket vagy játékmódokat indítsunk el a dashboardról.

A WRC 9 már kiaknázza a PlayStation 5 Activities néven futó funkcióját, amely lehetővé teszi, hogy konkrét versenyeket indítsunk el a konzol dashboardjáról anélkül, hogy először be kellene töltenünk magát a játékot és végigzongoráznunk a menürendszert. Erről elsőként a Gamereactor írt, a jelek szerint azonban idő előtt, mert az idevágó cikket azóta eltávolították, és csak a Gematsu tudta megörökíteni az utókornak.

Habár a Sony formálisan még nem leplezte le az új funkciót - talán a pletykált augusztusi State of Play apropóján erre is sor kerül -, az érkezése nem lenne meglepő, hiszen Mark Cerny, az új konzol rendszertervezője már abban a 2019-es Wired-cikkben is emlegetett ilyesmit, amelyben még csak nagy vonalakban esett szó a PlayStation 5 képességeiről.

Az úriember akkor azt mondta, hogy bár a next-gen játékok viszonylag gyorsan betöltenek majd, még ezt sem muszáj megvárni: a fejlesztők közvetlenül is deeplinkelhetnek bizonyos tartalmakra a játékaikon belül, így például konkrét multiplayer meccseket vagy egyjátékos küldetéseket is elindíthatunk a dashboardról.

15.
Usagi
#14: Az eddigi információk alapján bizonyos játékokkal lesz vissza kompatibilis megjelenéskor (top 100 bármi is legyen az) ami később bővülhet.
14.
PS4jacksony
Rohadt jól skinelhető gép lesz ha cserélhető lesz az előlapja....
Én inkább arra lennék kíváncsi a PS4 es lemezeket lejátsza e teljes mértékben ? ? ??
13.
Fata Morgana
#9: Kibaxott jó néz ki némelyik gép + kontroller tuti lenne rájuk jelentkező.
12.
xSHx
Én arra számítok, hogy a szimbólumgombok kapnak háttérvilágítást. (nem tudok róla, hogy bejelentették volna, de még pletykát sem.)
Eddig tradíció volt, h mindegyik formának megvolt a saját színe, de most a Ps5-nél nincs.
11.
zozo76hun
#9: lattam! nemelyik baromi jol nez ki!
10.
Bobby Kotick
#1: nagyon helyesen, tegyük hozzá!
9.
Crow77
#7: Ezeket láttad már?

https://metabro.hu/hu/2020/07/19/zsenialis-egyedi-megjelenesu-xbox-series-x-konzolokat-tervezett-egy-tehetseges-dizajner/
8.
godach
Cikkhez.
Tök jó dolog lenne.
Néha sokat töltenek ezek a konzolok és amikor végre kiválasztom mit szeretnék és rányomok az x vagy a-ra akkor megint tölt.
Ha 2 futam helyett hármat tudok lenyomni míg időm van, akkor már ez egy nagyon jó dolog.
6.
Crow77
#3: Ha valóban leszedhető lesz akkor ugrik is róla a két rajzlap és kap egy jó festést!
5.
Neotechtr
#3: Lemész az asztaloshoz és megcsináltatod félig bükkfa, félig műgyanta és mélytengeri nővényzet variációkból. Rakatsz bele egy fiókot, lesz hely a használati utasításnak.
4.
Ooorky
#1: Ugyanmár, náluk egy gomb lesz ami istant levon 5€-t :D
3.
zozo76hun
lehet hogy varialni lehet majd a kulso burkolattal. azt mondjuk birnam ha valami normalisabb kulsot lehetne raheftolni...
2.
cyberstaker
#1: Eléggé adja magát :D
1.
Neotechtr
Az EA és az Ubi meg majd támogatja, hogy legyen egy link az item shop-ra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...